Friday, February 25, 2011

storyNory : saya nak jadi macam~~

Kalau la angan-angan dan impian itu boleh menjadi kenyataan,
terasa hidupku tersangat lengkap :)

Kalau lah aku boleh jadi macam mereka :

Pasti boleh!!

Aku perlu berusaha!!

Aku nak~.............

Jadi versatile macam wanita ini :
Rachael Ray.
Seorang yang sangat kreatif, serba boleh..kebolehan dalam mengacarakan Rachael ray show,memasak dan banyak lagi..beliau juga merupakan seorang usahawan yang berjaya...ada brand tersendiri. . saya suka pada dia pada pertama kali melihat dia dalam rachael ray show di Ntv7

Tough seperti wanita ini :
Martha stewart
seorang yang dedikasi.. tabah dalam pelbagai hal..beliau pernah masuk penjara,,tapi itu tidak mematahkan semangat beliau untuk terus berjaya mencipta nama..kenal beliau sama seperti mengenali rachael ray.. beliau mengacarkan martha stewart show..dan beliau turut ade jenama tersendiri :)

sympathiser macam die ni :)
Sape yang tak kenal dia ni?
oprah winfrey
Beliau sanggup mencari seluruh pelusuk dunia insan-insan yang tidak bernasib baik untuk dibantu..sama ada beliau melakukan kerana ikhlas atau sekadar memenuhi agenda rancangan beliau oprah winfrey show, itu terpulang lah pada beliau sendiri


Nak jadik millionaire macam dia ni!!
Donald trump.
Rancangan the apperentice menyebabkan aku suka dia.. cara dia melakukan kerja.. sangat berkeyakinan, dan mengagumkan. Cara beliau mengendalikan tugas dengan penuh karisma dan keyakinan mantap yang membuatkan aku cukup kagum . Beliau juga membahagikan kehidupan personal dan bussiness.

komited macam wanita ni :)
Ivanka trump
Dia sangat bertuah kerana lahir sebagai anak jutawan.. Walaupun ayahnya Donald trump langsung tidak memanjakan dia, maksudnya, walaupun bapanya adalah jutawan, tapi cara hidup mereka adalah besederhana sahaja. Beliau menjadi model sambilan ketika belajar di kolej kerana tidak mahu berdikari tanpa mengharapkan wang saku daripada bapanya Donald Trump.


Nak boifren cam die ni!! haha
Donald trup JR
Abang Ivanka (kalau tak salah).. dia sangat bertuah..punyai karisma dan lahir dalam keluarga yang mewah. Menolong bapanya mengembangkan empayar bapanya Donald trump.. Dah la ensem..haisshh..suke suke..heee~

Benda yang PALING aku nak!!!

~SEKIAN~

P/s : saya udah pandai berenang la!! haha

P/s : invisible 2 days.. dun miss me damn much yaa~ chill~

5 pasang kasut tumit tinggi:

akusafwan said...

oi Rachel Ray aku yang punya -__-''

haha

SoLy SoLicious said...

huh??
mimpilah~


:p

IQ = Iez Qis said...

waa~~ teringin..angan2 mat jenin~

siti salwanie said...

tokoh islam xde ke ??

SoLy SoLicious said...

IQ~ angan2 kadangkala boleh jadik inspirasi untuk kita berjaya kan..usah jatuh dr poko kelapa sudah. heee~

wanie~ tokoh islam coming next~

:)