Friday, August 5, 2011

Berblogging perlu banyak ilmu...........

Assalamualaikum..................

Selamat tengahari............... dah masuk hari ke 5 berpuasa........pejam celik tinggal lagi 25 hari lagi nak..............(sensitif nak sebut sebab nanti ade org cakap aku esited nak............pulak...haha)

Ingat tak malam tadi..........Aku makan angin dari dari belog ke belog............. Banyak belog yang aku berkunjung, sehingga pagi tadi aku sambung lagi makan angin............La ni, berhenti la........kembong dah ni.............


Macam-macam aku nengok time aku makan angin semalam.............Yelah, name pun makan angin................ Aku tanak la pulak sebok duk preview satu-satu..............Ilmu berblogging aku pun belom cukup lagi.................

Tapi aku teramat jeles bila seseorang blogger itu dapat menulis dengan penuh pengisian dan penulisan yang berilmiah sehingga meleleh aku membaca.................Orang yang dah biasa dengan dunia blog ni, mungkin tahu kot bagaimana untuk menghasilkan sebuah entri yang cukup berkualit sarat dengan pengisian dengan menggunakan ilmu yang ada..............

So, pendapat aku lah,nak carik ilmu, bukan payah pun............"hendak seribu daya, tanak seribu dalih."..........banyak ilmu yang kita boleh dapat melalui pembacaan, rujukan dari senior-senior blogger yang lebih dahulu makan asam garam...............Paling penting, jangan terlalu mengikut perasaan dan biarkan emosi bercampur aduk dengan penulisan .............tak pasal-pasal diri sendiri yang rugi.............

"Bercakap tanpa ilmu, ibarat tin kosong yang sedang bercakap"

P/s : teringin nak cari cikgu belog..........ade sape-sape nak jadik cekgu sayeee?? teeheeee

24 pasang kasut tumit tinggi:

Munna said...

cara penulisan soly pun 'sedap' utk dibaca =)

teha said...

betol2.. kdg2 bnyk bnde yg kite bole tau bile berblg :)

diyan said...

betul betul
kdang bergntung kepada apa yang dirasakan or apa yang nk disampaikan

kalau tengah tulis time mood jiwa maka entry akan berunsur kejiwaan :P hee

Anak Wak Mail said...

tu lah,,susah nak tulis panjang2..kalau aku yang tulis panjang2 kompem tak de sape nak baca,,merapu je lebih..hehe..=)

p/s: kena belajar banyak lagi kan!

eiela said...

a'a banyak yang bleh dikongsikan dalam blog. cara penulisan melambangkan identiti jugak kan. saya pun masih tercari-cari penulisan sendiri.

CikMiMiey said...

CM pon kadang main bedalk je tulis dgn sesuka hati , entah2 ada yg menyampah ... * okeh , tak baek buruk sangka ! tapi setuju ngan pendapat ss . CM pon perlu banyak belajar lagi , ilmu boleh dicari tapi kena usaha lebih lagi :)

Nurhasliza Jeffry said...

Betoi betoi betoi. Masih berusaha untuk menjadi blogger yang sebegitu. =)

sergeant keroro said...

tak layak jadi cikgu, banyak kena belajar lagi ni XD

ILA HonEyBuNNy said...

ila pun suka berblog..

banyak ilmu dapat dan menjana minda kita berfikir n berdasarkan realiti kehidupan serta kisah2 org lain...;-)

seronok berblog..hehe

BERT said...

betol tu.. kadang2 terasa kerdil je bila orang lain dapat buat cerita bagus2 hehe

iPai said...

saya pon main pakai hentam lg ni .. share yg mane nak share je ..

soly baru aktif beberapa minggu ni ke ? wah dasat juga kan soly ... macam aktif selalu je tgk ..

mizzkechique said...

msh perlu byk belajar..hukhuk

::Miss Hearty:: said...

sy suke baca penulisan dlm belog awk :)

Afuan Shah said...

heheheh..rajin cik makan angin ye..bagus..saya pon suka jugak..tapi kadang2 xdapat nak makan angin bnyak2..hihi..
teruskan menulis...practice make perfect..cecehh..

http://loadingmode.blogspot.com/2011/08/nasi-dagang-vs-8-rakaat.html

NasZ said...

ilmu tu ada. nak cari atau tak nak je. hehe. takpe. pelan2. saya pun still bertatih lagi ni. kadang2 ikut emosi gak tulis entry. hehe.. kantoi sudah.

MOHD NASER.com

Mrs. Farhan said...

soly, bila blog baca soly pon, mesti baca sampai habis walau panjang berjela. =D

Sunah Sakura said...

ni pun da ok da ni....hehehe..

syarifahsidrus said...

betul2, tulis benda yang salah nanti tak pasal2 dapat dosa je...ilmuyg ada kena kongsi

selendang merah said...

selendang suka cara soly tulis best sangat....soly lah jadi cikgu selendang boleh??

Luqeem™ said...

cik soli nak jd ckgu kah? hehe..

ilmu pengalaman dpat mematangkan kita..:D

Elih Japahar said...

Selamat menjadi blogger berpengalaman yer..support cik soly :) keep blogging

siti kektus said...

tak cukup power lah nak jadi cg ss. hehe *perasan*.



kite pon main ikut sedap ayat je. ^^

Ezad Skytech said...

huhu..banyak lagi nak kena belajar ni..

iPai said...

tambah sikit lafi .. atleast kita share ape yg kita tahu .. kot2 ia membantu orang lain kan