Monday, August 29, 2011

Perang kampung...

Assalamualaikum....

Alhamdulillah.... selesai sudah puasa kita dibulan ramadhan..... Ade jugak ke yang nak pergi terawih malam ni ha??..... teehee... mane lah tahu kot-kot lupa...

Sedang aku menaip entri ni, berdentum sana.... dentum sini... Kampung sebelah, kampung aku, duk sebuk berlawan main mercun... Macam-macam bunyi ade..... Terasa bagai berada di sebuah negara perang lak... Haisshh.....

Aku ingat lagi, tahun lepas, tika anak buah aku kecik lagi umur tak sampai setahun... tak boleh tido, selalu menangis, sebab tak tahan bunyi mercun.. Selalu tersentap bila tidur... kecian... haisshh... nak main mercun pun agak-agak la kan.. cian budak-budak kecik ni ha.... kan sawan pulak...

Sepatutnya mak bapak kena awasi anak depa tu.. Main boleh je, tapi kena jaga jiran.. Kalau jiran ade baby kecik , jangan la duk tambah lagi main dengan mercun kuat macam perang teluk..... So, harap ade kesedaran disitu...


P/s : kite-kite pempuan main bunga api jerrrr...(mata ke atas , tangan ke bahu)

26 pasang kasut tumit tinggi:

hira said...

memang superb best la tu kan? hehe :D tu la, sekarang tengok mak ayah yang galakkan dorang beli mercun. apa kes entah =_______=

Cik Eliza said...

nak mercun bolaaaa!

hihi

selamat merdeka rayaaa!

;D

Ezad Skytech said...

tangan saya da gatal nak main mercun ni..hee~

Qynisma said...

hee~ jgn men mercun! bahayaaa!! hahaH! slamat hari raya!! :D

Farhan Hanif said...

dan dua tahun tak main mercun...T_T

http://farhanhanif.blogspot.com/2011/08/kemeriahan-hari-raya-aidilfitri-yang.html

asy faro said...

ye ye esok raya!! jngan main mercun!! bunga api takpe!! haha, dah pasang panjut dah ??!! hahaha :

http://asyfaro.blogspot.com/2011/08/panjut.html

salam kenal dr saye, asy faro.

SuzaDin said...

selamat hari raya awk :)))

asy faro said...

HEY HEY, TERIMA KASIH TAU LAWAT BLOG SAYE N TNGGALKAN KOMEN!! =D

Terbang Bersamaku said...

kat kawasan sy nie pun tengah berdentam dentum bunyi mercun...

~masa sy kecik2 dulu pun main mercun jgak..siap main meriam tin lagik..ehehehehe..

Clara said...

Smlm akq cr kte, dia terkejut gilak ble dgar bunyi mercun. Dahlah mse tu dia tidur..

org mngandng tak elok klu byk kali terkejut..

Ini Kisah Tia said...

betul tu kak .. dalam rumah Tia ni ada adik kecik . susah nak tido .. kejap2 terjaga . geram jugak ~!

Syazwan Che Deraman said...

hehehe
selamat hari raya!
maaf if ada salah silap!

H.J said...

owh..ayunya pompuan..main bunga api je..aha

H.J said...

owh..ayunya pompuan..main bunga api je..aha

JIJI YU said...

aku dok than nafesu nak maen mercun

Gen2Merah said...

Selamat Hari raya buat sahabatku.. Semoga berbahagia di hari kemenangan bersama famili tercinta.

Ikhlas ~Gen2Merah~

Freaky said...

x main dah mercun, main meriam terus. wuahaha.. hehe sini pon perang gak :D

Nadzirah K. said...

main bunga api je,hehe
btw,selamat hari raya :)

Luqeem™ said...

saya ada 2 beg mercun kt umah ni..hehe,

tp x maen pn, ank bauh je yg maen.

wan azie said...

kt sini pn sama....da mcm duk ngra sblm merdeka plak....huhuhuhu

tieykah said...

kampung ni dah macam situasi perang dunia ke 2

Selamat Hari Raya:)

CikMiMiey said...

uih , same le kt kampong kite nih tadi .. hihi

selamat hari raya :)

muhamad hanif said...

aku biasa main bunga api je, tu pun dah rasa meriah dah.



lalalalalalalallaa.

siti kektus said...

bunga api pon tak dapat tahun ni ss. sobs,

Sunah Sakura said...

kalo kat kampung akak ni, selagi mana tak announce kat tv, selagi tu diorang gi surau untuk tarawikh..kan sini awal isyaknye...announcement lak kul 8 lebih baru kuar kan..

My Name is Mar said...

Malam tadi ada adegan 'perang' dekat kampung..
Bukan perang apanya..
Diorang main mercun and ada yang CEDERA..
Sampai mug pecah woooo....
Giler arrr...
Wa malas nak join. So, wa gayut kat dalam umah..
Naseb bek tak join..
Kalau tak, dengan wa- wa terkorban..