Monday, December 5, 2011

Kenangan itu indah | zaman sekolah

Assalamualaikum...


Terasa sungguh cepat mase berlalu... Tup tup aku 3/4 tahun aku tinggalkan zaman sekolah tu.....

Dolu-dolu cikgu pernah cakap, nanti bile kamu dah besar, dah bekerjaya mesti ingat kat sekolah...tapi kami buat "dek" aje...Sebab tak rasa lagi....

So, bila dah rasa ni, rata-rata komen kat FB nak balik zaman sekolah semula... haaa... baru rase ape yang cikgu tu cakap.....




Jangan carik gambar aku dimane, sebab xdak satu pun gambar aku,.... Cuma gambar teman-teman sekelas dahulu kala......

Masa form 4, aku duk kelas ke 3.......Naik form 5, aku duk kelas pertama.........

Percaya atau tak, aku hampir nak pi jumpa cikgu penolong kanan sebab aku tanak duk first class.... Sebab bagi aku depa tu semua skema, perangai tak ngam dengan aku yang gile-gile pade waktu tu....

Tak percaye boleh tanye sahabat aku YUA..... Dari form 5, sehingga form 6 kami sekelas.... Dan kami saling bersaing tuk merebut takhta best student mase form 6... Dan akhirnye die menang.... Cess....

Sekarang kami bersaing di UKM pulak.... Dah dulu satu dorm, sekarang satu blok...

p/s : zaman sekolah banyak ragam..tapi seronok bile kenang balik

25 pasang kasut tumit tinggi:

Nurhasliza Jeffry said...

Betul tu Soly. Antara kenangan paling indah dalam hidup setiap orang ialah zaman sekolah. Macam2 ragamnya. Bila zaman tu dah berlalu, terasa nak kembali semula ke zaman tu. Rindunya nak pakai uniform sekolah balik..

shaFazie said...

kenangan zaman skola mmg best..kenangan indah ;D

Anum said...

bestnya kenangan zaman sekolah

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

zaman sekolah paling best wat dajal. sebab suka nengok cikgu marah2... hahaha

Selendang Merah said...

hehe...persaingan yang sihat...bila ingat zaman sekolah memang best, klau lah masa leh patah balik rasa nak duduk zaman sekolah jew...best2 macam2 ragam..:D

Abg Stalker said...

haha..ptt la cri x jmp. :)bersaing spe kwin dlu la. :P mst soly menang.hihi


-blog abg kne hack dgn bdk UKM jgk.menyirap2..-

Syuxer said...

kenangan zaman paling best..situ kita kenal cikgu, kawan2..

Anak Wak Mail said...

zaman sekolah adalah zaman yang paling tidak dapat kita lupakan..kenapa ek??

zaman Uni tak rindu sangat pon..haha

yua said...

haaaaa epic giler gambar zmn dulu2. zmn 5 tahun lepas haha. pesen x matang belaka.

- skrg, mu d depan aku ok. mu lg power. hahaha. go go for final.

hamzah ian said...

serius rindu zaman skolah.. hoho

syarifahsidrus said...

zaman sekolah tu indah kan

J.Syazwana said...

sekarang memang rindu zaman sekolah Y______Y

siti kektus said...

teringat zaman sekolah masa duduk asrama. hampir semua yg warden tak bagi buat, itu lah yg di buatnya. hehehe :)

Cik Tie@Akak said...

manisnya bila mengingati kisah2 lalu..

Wanie said...

kenangan kat sekolah paling best sekali..dulu org ckp bile dah besar akn ingat sekolah same la wat dek je..kui3

Zul Fattah said...

sama r ngan aku.. xmo masuk klas first.. sampai cikgu mari bawa rotan suruh masuk ... aku lebih rela duk di klas yg ke 4.. huhu.. best woo.. cikgu sporting gile

hani said...

sudah saploh tahun ku tinggalkan zaman sekolah itu

tapi still terbaaeekk punya zaman lah!
:)

kamu sek mana dulu ni?

^^eKaTiKaH^^ said...

rindu gile kat kawan masa sekolah dulu..kalau blh nak je putar masa nie mcm dulu..hee, :)

Nadzirah K. said...

rindu time sekolah dulu :)

Saiazuan said...

rindunya zaman skolah :D

$yazuani said...

kenangan yg mmg xleh dijual beli dgn ape pon..hehe =)

hidup xsemestinya indah, tapi yg indah akan tetap hidup dlm kenangan =)

cik najihah said...

sy tinggal sikit je gamba zaman sekolah

Rtp Farra Arisha said...

plus zaman sekolah jugalah banyak persaingan! :)

Azzah said...

best ingat2 masa sekolah..rasanya semua orang ada gmbar masa sekolah kan

~CAHAYA~ said...

memg rindu zaman2 sekolah...huhu