Tuesday, February 14, 2012

Kejutan Budaya "kerja"

Assalamualaikum...

Lama sungguh rasanya aku tak menconteng disini..... Buat pengetahuan kalian, aku sekarang ni sedang menjalani latihan industri atau praktikal di Ar-Rahnu MAIDAM Kuala Terengganu.......

Sejak aku kerja, rutin harian aku berubah dengan mendadak..... Tersangat amatlah berlainan jika nak dibandingkan dengan zaman belajar selama ni......

Jika sebelum ni, pagi-pagi aku duk membuta aje sepanjang pagi, sekarang ni, pukul 6 dah bangun...siap-siap, then pukul 7 dah gerak dari rumah pergi kerja..... kalau turun lambat alamaknya jem la jalan tu.....

Malam-malam, pukul 9/10 dah tidur.....takut tak terbangun pulak nanti pagi.....selama ni,pukul 12 tu berjaga lagi.... Time kerja ni jangan harap la.... hohoho...

Staf-staf tempat aku praktikal ni pulak semua golongan akak-akak..... Golongan abe-abe ade 2 orang je.... Semua dimonopoli kaum hawa.....Dan paling penting depa semua best-best.... Ok la.... depa semua sempoi, takde la duk main buli tang sana sini... ^^




P/s : tetiba speachless gile ...lama tak menaip...

28 pasang kasut tumit tinggi:

Anum said...

best2
keja elok2 ek

iedchan said...

masa mula2 praktikal mmg rase letey..heheh..lame2 bese la tu

BERT said...

ooo dah keje ke.. bagus le... patot la senyap je.. hehe sambung balik blogging keh..

KhaiZa said...

lepas habis praktikal nanti mesti rindu kat diorang kan :)

faridah nazurah said...

wahhh best la dia..

Aki said...

ho ho ho.. bestnye akak da keje.. ^_^.v.. gud luck akak.. :D

cik najihah said...

lame x update..rindu

KuNanGKuNanG said...

best tu..amik pengalaman..:)

Mya said...

selamat berpraktikal =)

-gedek! said...

mana gambar opis nya?

Zahirah Dzulkifli said...

Hehehe. Ingatkan tak ingat dah dengan dunia blog ni. Ekeke. Selamat bekerja kak. Kerja elok-elok :)

semutsengal said...

selamat ber Ar Rahnu,



LALALALALALA

GBM said...

Patotla busy semacam cik SS sekarang. Tapi betol la.. GBM time kat kolej pun xboleh selalu nak update... Busy la sangat kan. hihihi=D

shaFazie said...

pttlah cik soly diam je hehe...miss u cik soly...
*keje rajin2 tau* :D

Ezad Skytech said...

kalau tempat praktikal ok..kita kerja pun rasa best je kan...hee~

sue perbs.. said...

patutla lame menyepi

iPai said...

wah dah praktikal dah dia .... amik sebanyak pengalaman yg boleh ..

all the best ye ..

lama tak singgah sini, dah jadi oren dah sini ye

ibu addin dan nasa said...

Selamat berpraktikal.

All the best!

Cerita saya nak kurus*

syarifahsidrus said...

sama dengan my sis :D
tengah buat LI. asyik mengdu hectic je.. hehee

Selendang Merah said...

owh patut lah lama x update..selamat berpratikal yew soly...cari byk2 pengalaman

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

eh, template blog pun dah lain..hehe sedap mata memandang :D

abghani said...

kerjer mmg penat dik oii..tapi kalua gajinya berbaloi dgn akedemik kita..tu kira ok lah shukur.

Zul Fattah said...

wohaa.. kerja lek lok k.. jgan curi tulang.. haha

Zul Fattah said...

wohaa.. kerja lek lok k.. jgan curi tulang.. haha

pengemis Cinta~ said...

selamat berpraktikal..pc dah lama habis..hehe

Anis Adila Aris said...

same la kite..praktikal jugak
pukul 10 dah tido, dah lama tak tido awal mcm ni

Abg Stalker said...

so skrg pun tgh Li la eh.all the best! ;)

aimie amalina said...

ohhh
dok praktikal ye le ni
heee
patot lame jugak x nmpak die
hihihi


selamat bekerja syg ;)