Saturday, July 21, 2012

Tips menjaga amalan di bulan ramadhan

Assalamualaikum..... 


Alhamdulillah.. selesai sudah puasa hari pertama.... Ada yang mula countdown 29hari lagi nak beraya..... haishh.....*padahal aku leteewww....... Banyak jugak gelagat-gelagat orang yang aku nengok time beli makanan berbuka puasa di bazar ramadhan tadi........Gelagat mencuit hati yang aku nengok hari ni, ketika di bazar ramadhan tadi.... Aku nengok ade si budak kecik ni nampak sangat letih tak henti tanya si kakaknya bila waktu berbuka.... comel sungguh....

Pakcik makik yang berniaga kat pasar ramadhan kompem-kompem untung besar hari ni kan...... Tadi pun aku nengok fuhh... banyak kedai yang tutup awal sebab dah "sold out"..... Rezeki orang berniaga.... 

Setelah lamenye aku biar aje belog aku ni bersawang, dan dipinggirkan....malam ni aku ter"rajin" lagi menghupdate...... tips-tips menjaga amalan di bulan ramadhan yang aku adapt dari banyak sumber yang dapat...... Sudah teramat pasti la kan, ramai yang berebut nak dapatkan ganjaran pahal berlipat kali ganda tika ramadhan..... terutamanya malam lailatulqadar...... 

Dalam masing-masing duk sibuk melakukan amal ibadat, kita jangan lupa batas-batas tertentu supaya tak sia-sia amalan yang kita buat sepanjang ramadhan ni....betol tak ?........

So, at last but not least, kita perlu lah ikhlas dalam mengharapkan keredhaan daripada Allah swt. :)) Harapnya tak sia-sia lah amal ibadat kita sepanjang ramadhan ni kan ...InsyaAllah....jazakallahu khairan kathira ....


15 pasang kasut tumit tinggi:

conundrum said...

selamat berpuasa dan menyambut Ramadhan Almubarak ;D

Anisa Anuar said...

betul2...saya pun harapkan ada penambahbaikan dari segi semua yg disenaraikan tadi

GBM said...

Betul tu. Ramadhan dtg setahun sekali je.. Ikhlas dalam beribadat. Itu yang penting. ^_^

ABU said...

hehehe dah kira kira hari nak raya kerr.. aku pulak kira kira hari nak balik kg, tak sabar nak balik..

ezumie esbarisma said...

slmt bpuasa

hassy chan said...

hahah time pose nih kne la jga sume sikap2 buruk.. kang sia2 je phla pose tuh..

Miss Sue said...

semoga ramadhan kali ni dapat menambah pahala kita semua :')

anis scha said...

Hai! saya balas kunjungan ^^ salam ramadhan! :)

syafiqakarim said...

mog aramadhan kli ni lebih baik

Rabiatul Mahmud said...

awesome blog. saya suka saya suka ^^

http://rabiatulmahmud.blogspot.com/

Iefa Ujang said...

insyaAllah . . . selamat brpuasa ye :)

ct kektus said...

harapkan ramadhan kali ni lebih bermakna ^^

selamat berpuasa SS :D

shera haifa said...

selamat berpuasa untuk 29 hari yang belum lepas.. hehe...

Maisarah Azmi said...

selamat berpuasa

the tempo of life said...

smga ramadhan kita diberkati :)