Sunday, June 12, 2011

StoryNory : Zaman Uniform Sekolah

Assalamualaikum...........

Selamat petang semua !!!!.... Hari ini buat ape yer???....... Bosan neh............ Semalam dah nontong movie............. Movie yang tersangat hampeh. (henry's Crime)............ Terasa membuang duit RM12 aje...............Nak tengok KL Gangster, tetapi malang sungguh nasib sebab sold out!!!!,..........Hebat sungguh penangan KL Gangster..............Akan ku tonton jua ..............Tapi tak tahu bila...............Mungkin akan download aje dari laman web man2-mane................tak pasti.................ngeee~

Haa.....Hari ni, aku nak share cerita-ceritu aku zaman sekulah dulu-dulu............. Zaman geng bas sekulah eh.................. Tapi kebanyakan gambar aku semua lost !! :(................. Kecewa teramat...........Tinggal ini sisa-sisa kenangan yang ada..................

The innoncent of me during Form 5

Aku tersangat aktif time sekolah............Al-maklum lah................Mulut becok..............heeee......Mulut pot pet macam bertih jagung.......................... Time sekolah rendah aku wakil sekolah PANTUN...............Sehingga ke peringkat Negeri ............... Pengalaman manis adalah aku pernah dinobatkan pemantun terbaik !!..... suke suke suke...............

Time sekolah menengah, aku aktif lagi.............Aku wakil sekolah dalam syarahan agama, pidato, debat, forum, dan Pantun, dan sajak................ banyak pencapaian pernah aku dapat seperti Tempat kedua sajak, dan aku bawak balik angpau RM100...hehehehe........ Aku jugak pernah menang Pidato dan bawak pulang angpau RM150.........Lumayan-lumuyan.................


Pretend to be skema "Form 6"

Kekadang kan, aku tak suke jugak syok sendiri.............Asyik muka aku je yang wakil sekolah..............Aku pun tarik sekali la kawan aku sorang ni "wana"......................Aku latih die masuk pantun...............Aku asah die cukup-cukup.................Then, sampai sekarang die dah jadik wakil UUM tuk pertandingan pantun................Gua salute lu Wana ^^

Lawatan Sambil Makan Angin di Putrajaya Once during Form 6..



Imma their sketch's teacher.. Im a director..Im a script writter... They are my actors ^^

Haa..... Budak-budak di atas merupakan pelajar-pelajar nakal sekolah aku yang kami culik kesemuanya untuk di asah bakat mereka dalam lakonan, sketsa.............. Mereka kami pilih atas kesedaran kami tuk membantu membersihkan nama sekolah kami yang teruk tercemar.......................Hasilnye, majlis sambutan hari guru sekolah kami berjalan dengan jayanya tanpa sebarang mat-mat rempit duk membuat aksi terlampau di luar pagar sekolah........................Mereka, kalau dididik dengan cara yang betul, InsyaAllah akan menjadi insan yang berguna jua.....................

Sahabat Sampai mati "wana"

Untuk pengetahuan Uolz, Aku dan Wana ni, dah berkawan sejak darjah 2 lagi.................. Bila dihitung-hitung dah lebih 10 tahun kami kawan..................die lah satu-satunye kawan betol-betol kamcing sejak kecik..................... Ade lah jugak pertalian sikit-sikit walaupun bau-bau bacang ....................... Kami sekarang hanya terpisah sebab membawa haluan masing-masing................... She's in UUM.............while me far away in UKM......................... Kalau jumpa pun time sem break.....................Kalau tak break, tak jumpa la.................Cuma tanye khabar lam FB aje................. Tapi yang paling menarik, pabila kami dapat bonus call sempena hari-jadi memang always bergayut sakan tak hengat dunia ^^

Geng-geng baju kolar biru ^^ (aku depan hujung sekali sebelah kiri -tudung hitam)

Sedar tak sedar 4 tahun aku berkhidmat jadik pengawas sekolah................ Tapi yang paling menarik, aku jadik pengawas hanya kerana baju aku biru sahaje................Bila tengok orang wat salah, "alaa...takpe la.." Aku memang tak layak sungguh kan kan kan....xoxoxoxoxo..............Tapi dah terpilih nak wak asshaaanneeee........heeeeee


P/s : Panjang lebar cerita-ceritu aku............. Terimakasih daun keladi andai andai dapat menghabiskan kesemuanya. !!! anda memang hebat,.....Tahniah !!!..

25 pasang kasut tumit tinggi:

adamainaa said...

kenangan disekolah akan kekal selama-lamanya dalam ingatan. habis jugak saya baca kisah tuan blog ni. hehehe.

farahin nasir said...

pic time sekolah menengah mmg takde langsung dah.. tak thu la p mane.. sedeh nyerrr... :'(

KAMIHIDUP said...

zaman paling best bagi KAMI. :)

SoLy SoLicious said...

@adamainaa .. memory 4ever ^^

@farahinNasir... Sy pun sedey..

@KAMIHIDUP... paling best bg sy gk^^

ABU said...

zaman sekolh zman yg menyeronokkan..

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana benci dengan baju colar biru ,. haha XD

Anonymous said...

I twitt it. I very enjoy entertaiment indutry in this country.
Bob Siris, New york

Bigdaddyz said...

hee tak sampai hati nak letak gambar waktu sekolah .....

siti kektus said...

sekolah mmg syok la!! :p
kite pernah bawak balik rm500 sebab masuk kuiz kebngsaan, sebenarnya peserta simpanan je, hehe ngelat kan? ;)

Princess Feyqa said...

Zaman skolah mmg best! rindu rasenye!

Подтверждаю said...

as salam..
ha! kenangan.. =)
pakcik pun rindu zaman sekolah dulu. zaman sekolah menengah pun.. haha..msa sekolah rendah dulu.pakcik suka panjat satu pokok ni.. dan pakcik buatkan tanda.sekarang tanda tu masih ada kat kulit pokok.

adei,..kenakalan..

entri santai kartun sebelum entri berisi :

updating..up..dating..

IMANSHAH said...

saya juga pemantun dan pembahas dulu

Eja GaNu said...

tba2 windu plop nk sklah cm dlu2 kn...byak gila kngan..kn kalo masa bleh d undur smula huhuhu

EiZaRaZiErYa said...

wah~ best nye~ kire time sek dlu aktif an..?? pidato bagai..huhu..
zie aktif kwad je...low profile zmn sek..pemalu xbtmpt pon ade..huhu..

wink3 >_<

Amni said...

5 juta 5 hari tu KL gengstar.. mane tak selalu je sold out.. saya pon tak tengok lagi dear.. hoho..

budak2 nakal ni sebenarnya nak mintak perhatian.. kalau diberi tanggungjawab biasanya dorang boleh lebih menyerlah dari budak2 baik ni..

Aida Azryn said...

aida takde gambo knangan masa zaman sekolah dah. habis sume gambo rosak sbb kna banjir.

Scya Lollita said...

rindu zman skola tp xnk skolah dah

Sabihah said...

teringat zaman sekolah...dah 10tahun tinggal sekolah...yang pahit pun dah jd manis...^_^

HAFIZAL said...

suka duka masa zaman sekolah....banyak ada yg best dan ada juga yg tak best..tp tu semua mengajar kita erti kehidupan

Syukri Hakimi said...

OOoooOOO...lawatan makan angin ke putra jaya...tyme tu yg jumpe ak kat KL ke? hehe...

i'm ezza haniza said...

comelnyee diaa..i follow siniiiiiiiiiiii

deeya said...

zaman sekolah paling syioook ! tak pernah pun jadi pengawas .. nanti kena jadi skema . hahakz !

LeMaNtO said...

hai soleyy...soleyy... ehehe. nko pon de blog lahh?!!

Syuhaida said...

teringat zaman sekolah dulu..
nakal tapi mmg best!

Anonymous said...

woiiii....mek...mu letop gambo ni...tngok aku tu,npok bnor bezanye...dr kcik pah bsor..ishh3...
thanx lalink....hohhhoohhoooo