Thursday, July 21, 2011

StoryNory : konflik masakan tengahari

Assalamualaikum..........

Selamat tengahari/petang............... Korang dah lunch ka??..........sob sob......hari ni, aku buntu nak masak ape.................Semenjak aku duk kampung ni,memang tugas masak-memasak, aku yang pegang........kot suka hati aku la nak masak ape, depa-depa duduk,baca bismillah,makan je................Tetiba hari ni, aku konflik pulak..tataw nak masak ape ................huhu................... Mak aku takde.......ke kebun nan ayah aku..............



Sambil duk masak nasi, duk layan Oprah's tv show, aku mesej la mak aku......"nak buat lauk pe arini" .....nak mesej mak kena buat ayat skema sikit, kot depa tak paham........teeheeee............15 minit kemudian, mak aku balas......die tak sedor kot anak die mesej ni...........aku pulak termenung sorang-sorang menunggu mesej mak aku..............Tetibe *tet tet.......mesej sampai........"sotong kan ade lam peti..." tu je balasan mak aku........haisshh...aku punya la menunggu 15 minit ingatkan duk karang bape page la...huhuu...sabo lagi ni...........

Aku bukak peti,hmmmmmm...nak buat ape sotong ni??........ Aku mesej mak aku......."nak msok lagu mane,serai takdak".......... Biasenye aku msak singgan aje sotong tu....... Masak main campak-campak aje .........senang pun senang............. tetiba mak aku balas .......kali cepat,tanpa mengambil masa yang lame.............."masak merah la"............gurlppp;.............aku lupe dah masak merah caner.....hahha........sebab dah lame tak buat...........aku mesej lagi mak aku..........kompem mak aku pun semak nan mesej aku..........hahaha....."mane reti... :( "..............

10 minit kemudian.......mesej berbunyi............" tumis bawang,masukkn lada lumat,masuk garam scukup rasa, lpas tu, masuk tomato.".......... ????????...........huh?? .............semudah tu je ke??...........Aku redha je la......aku main campak aje ni.......sedap tak sedap, tak tahu la.........hahahhaa......... Nak sambung masak sotong.........ADIOS!!!!!!!!!........hheeeeee

32 pasang kasut tumit tinggi:

KuNanGKuNanG said...

ala, campak2 je..mesti sedap punya..he3

IeRa said...

hihi
gud luck k..
;D

Tentang Kita said...

kadang2 masakan yg kita duk main campak2 dlm kuali tu yg best..klu duk follow step2 nak masak itu ini..payah la...ikut dan jer la

cheqwa said...

hihihi...pandai nya dia masak...hantar sini sikit..ea,masak merah camtu je??? ^_^

Azzah said...

campak-campak lah yang sedapkan?

H.J said...

lorh..masak merah pom tak reti ke??haha

Munna said...

hahahaha kelakar la soly kamu ni org utara ke?

selalu gk sms mak mcm tu. kekadang nak msk pun sms mak...tnya mcm mana nak msk itu msk ini...hahaha

=)

lieynanilaz said...

selalu masak main campak-campak tu yg sedap...:)

anismelon said...

senang nye masak merah gaye mak soly..sedap ke tak..nak singgah makan nie..hehe

Qaseh dalia adelia said...

hehehe .. hentam je lah

mizzkechique said...

hehe..try beli buku resepi...

shaFazie said...

masak2 eak..nk jugak......mintk sikit..:)

fae jamal said...

calon buat isteri ni..hehe;P

dang intan duka said...

salam ziarah.. dr segmen freaky..:)

sama la dgn dang, dok umah jd bibik terhormat je..
hahaha


peace

tiefazatie said...

ifa selalu hentam je ...jadi je..hihi

BERT said...

resipi lauk sedap??

campak2 je..makanan yang dicapampak2 tu lagi besss hehehe

i'm anabella cruz said...

len kli google je sng.. :))

Ezad Skytech said...

yg jenis masak campak2 la ni sedap...heee~

KAMIHIDUP said...

balun jela, janji ada rasa garam oklah tu. :)

Acik said...

anak mithali nih .. jom serang umah soly!

Mrs. Farhan said...

Wahh, msti best.Soly, nanti upload gmbr sotong masak merah tu k. =D

Nur Syazana Mohammed Sani said...

haha ,. mak cakap ,. kalau nak makanan 2 sedap ,. jangan pikir sangat ,. campak jar ,.

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/is-that-true.html

Bui Junaidi said...

kalau buat sotong goreng pun sedap,tp standby...sebab minyak akan meletupsss..hehe

kotak bulat said...

wah.. teringin lak nak makn sotong..hehhehe

siti kektus said...

mana sotong nya? dah abes ke? hehe ;)

hira said...

adeh. main campak-campak. haha. it's ok. jangan risau. sangat sedap tu. dah ada resipi. hehe :D

apeez said...

jadi x sotong tu?

sergeant keroro said...

hehe.. sedap tak? kirim sikit ke rumah :P

Addin said...

wahhh post la kat addin sikit ;)

bole la belajar masak dengan kamu kan . hehe

BeloG MTT said...

Campak campak tu yang lagi buat tambah sedap ! :)

iPai said...

wah nak belajar masak gak .. heheh ..

iPai said...

eh pakai tomato je ek ..?