Tuesday, July 26, 2011

StoriNori : hobi baru men"doodle"

Assalamualaikum.........

Selamat malam...............korang tahu apekah itu doodle?................ doodle ni, macam kite lukis karekter anime...............la, macam lukis kartun ape2 jelah..................... Percubaan demi percubaan aku buat demi menghasilkan se "doodle"............. Tetiba aku sangat minat menda alah ni...............Padahal kartun je pown kan kan kan.................

Alhamdulillah........... berkat kesabaran menconteng aku untuk mengahasilkan satu "doodle' berjaya............. Lepas satu, satu aku buat......teeeheeeee.......

~Doodle pertama yang aku hasilkan~

~doodle kedua buatanku~

~doodle ketiga~


~doodle yang baru saje disiapkan~


Yang expert photoshop,boleh guna PS.........Lain medium yang korang leh guna macam paint, photoscape, dan yang paling aku suke kerpoof.............Dan aku buat doodle ni melalui web Kerpoof ni.......Sangat best walaupun terasa agak kebudak-budakan............heeeeee...............Alat-alatan dalam kerpoof ni kalo korang nak tahu, limited..........So, korang kena lukis banyak2, then click "done"........Then korang akan dapat point............KOrang kumpul banyak2 point tuk beli perkakas melukis baru........... ^________^

Korang pun leh cuba dan tunjukkan korang punya bakat lak...teeehee..........ADIOS !!!!!!

20 pasang kasut tumit tinggi:

Scya Lollita said...

wahh, tahniah2 . truskan usaha ^_^

IMANSHAH said...

macam2 na skrg..ketinggalan btoi

NURUL AINI NORAZMAN said...

gelak aini tgk doodle soly,.laz tu cantik,.yg lain tu comeell,.hahaha

ok la tuh,.tau jgak buat, dari aini yg xtahu buat,.soly wat satu utk aini la,.hahahhaha

N A T A S Y A ツ said...

wah, nak join jgk la ! :D

Kalamhati said...

kalu akak men'doodle' ni taktau la jadi pe..hehe tak pandai den melukih

cucu umie said...

ayie suka doodle yg last tu..nice and simple shje..like3x

QieLa Si KaKi ConTeng said...

wah mcm ane kamu buat doodle nie..cute sgt

Asyieq-iN Rkey said...

rajennye buat doodle...comel...tade bakat neh...sobs~sibs~

iPai said...

wah .. comel ye lukis banyak2 dapat kredit untuk tools baru ..

cik cello191 said...

sama la kite..
tgh giler draw doodle~~

iPai said...

seriously, memang cantik .. seni !!

Mrs. Farhan said...

Wahh, cantik la. Makin lama makin cantik. Tu maknanya soly kena teruskan usaha k. Chaiyokkk. =D

My Name is Mar said...

HUhuhu....
Cane nak wat doodle guna photoshop ek??
Tertanya-tanya.. Huhuhuhu...
Pandai guna photoshop untuk edit jek..
Plus,.. Kalau doodle, bukan kena lukis and scan dulu ke??
Actually, just still not understand wut is doodle..
Just can assume doodle is d CUTE cartoon.. Heeeeeeee:D

Azzah said...

@Asyieq-iN Rkeypernah jugak ikut kerpoof tu..yang last tu lawo..

cheqwa said...

cantiklah yg keempat.oppps,cumel!hihihi ^_^

FasiHaH SupiaN said...

wahhh nampak 1 improvement yg sangat baik di situ..lepas ni mesti makin lawa doodle2 awak nie =D

TYNTHA LANA said...

soly..ase macam nak cuba jugak bila tgk perkembangan soly ni,ahahhaha..yela,biasanya, kebnykkn yg kita tgk,memg da cntik..tgklah,rajin2 sok, leh cuba,hahaha

Elih Japahar said...

ahahaha...doodle laki ada tak? buatkan sy huhu....:P

meaw said...

meaw jugak yang tak reti-reti nak lembutkan tangan lukih doodle nih,huhu

cikal ananda said...

Tahniah je untuk kau saat nie..
comel jue tuh noddle,.