Friday, July 29, 2011

StoriNori : syahdu bila ku dengar azan itu......

Assalamualaikum...........

Selamat petang............HAri ni, 2 buah keluarga, jiran-jiran aku pergi Makkah buat Umrah..............Alhamdulillah, mereka selamat naik flight petang tadi............

Sebelum depa bergerak ke lapangan terbang, macam biasa lah,azan akan dilaungkan,.............Tatkala aku mendengar azan tu,hiba terasa...........Sebab azan tu dilaungkan tersangat syahdu............ Sangat berbeza,bila aku dengar azan ketika masuk waktu............Feel tu lain..........hiba jugak ade.........


Teringat lagi tika aku tingakatan 1............Mak & ayah aku pergi menunaikan haji.............Sedih memang sedih...........Tapi, waktu tu biase2 aje la.......Tapi, setelah azan dilaungkan sebelum berangkat tu, meraung-raung aku menangis..........tak tahu kenapa azan sebelum berangkat tersangat syahdu dan hiba.............

P/s : Tadi aku keluar dating dengan mak aku........waktu kami balik,kami singgah di sebuah kedai dekat pekan kami ni..........Mak nak beli telur.............Tiba-tiba azan berbunyi........Aku nengok jam.....owh..dah pukul 7.30 rupenye.............Then aku lihat satu sudut,kedai makan-makan............Sekelompok pakcik-pakcik duk gelak ketawa,mengilai-ngilai..............Dalam hati aku,"pakcik-pakcik ni tak dengar ke azan bukan main kuat lagi tadi tu?" ...........Hmmmmmmmmmmm...........Maybe depa tak perasan kot........Tapi, mentari dah terbenam kot...........hmmmmm....tepuk dada tanya selera............ ^___________^

11 pasang kasut tumit tinggi:

miss aiai said...

kadang mereka buat2 tak sedar semua tu =p


saya dah letak awak dalm bloglist saya =)

Shawn Razaleigh said...

dia tak perasan la tu kot?

SoLy SoLicious said...

@miss aiai hmmmm~

@Shawn Razaleigh mungkin jugak..

syarifahsidrus said...

bertuah dapat pergi umrah masa ramadhan...

tak semua orang tu sedar panggilan Illahi...

haslinda said...

tepuk dada, tanya IMAN :)

Lizan said...

ada sesetengah azan tu memang boleh meremangkan bulu roma... tak sound ke pakcik2 yang tengah berjimba2 tu..hehe eh.. balas kunjungan sebenarnya ni ..

Lizan said...

awak tak sound ke pakcik yang tengah berjimba2 tu..hehe... sebenarnya nak balas kunjungan sambil tu tumpang gossip sekali..hehe

cik pip said...

org zaman sekarang..yg penting kita ingatkan sesama kita :) jom join segmen: Jom Join Segmen Sulung Aku

Dzarief Zuhdi said...

org tua, pendengaran dah susut..or maybe depa nk tunggu azan habis baru gerak pi masjid ker kan.. hehe.. prasangkalah yang terbaik..

iPai said...

pakcik tuh tak perasan ..

eh eh, samalah, memang time itu, cam terasa sngat kat dalam hati tuh kan ..

tp laki kan, kene laa cool2 .. padahal dalam hati meraung2 juga =P

iPai said...

awal juga parents soly pergi haji, tahun 2002 ek ?