Sunday, August 21, 2011

DramaKing | Kak Limah Vs Jombie

Tersebut la al-kisah di sebuah kampung pisang.............
  • kak limah : wah jombie, aku nengok bukan maen lagi belog baru kau... mantap..
  • Jombie : ala, biase-biase la kak limah.. kak limah ape kurangnye... sekali buat entri, 1k PV yg mai..
  • kak limah : alah, engkau ni jombi, entri aku biase-biase jelah.... ko tu kemain jugak follower beriban.
  • Jombie : kak limah cepat lah bagi tips macam mane nak tulis entri best?
  • Kak limah : Belog tu belog sape?
  • Jombie : haishh..belog aku la mak limah oiii.....
  • Kak limah : dah tu ape susah, tulis lah ape ko nak tulis dah tu belog engkau....hak engkau kan...
  • Jombie : #&^@()!^#%@* ..Macam mane nak menulis kak limah, aku kan buta keyboard..
  • Kak limah : Eh budak ni, aku sepak kan.. Buta huruf berangan nak jadik blogger.... Piiraaahhh

Assalamualaikum..........(baru nak bagi salam ha)

Belog kita, hak kita..............Penulisan kita???...................

Pendapat aku, tak salah untuk kita menulis apa sahaja yang kita suka dalam belog kita.................Asalkan kita punya penulisan tidak membawa kepada sensetiviti kepada individu atau golongan tertentu................. Nak menulis pun kena ade ilmu, kalo takde ilmu, macam mane nak mendirikan sebuah ayat, dan membangunkan sebuah karangan kan...................

Pembaca pun ada hak mereka untuk membaca,................Memang benar ada yang berpendapat bahawa,kalau pembaca tak suka penulisan belog tu, pembaca boleh terus "blah" dari situ (ayat kasar)......................Ayat baik sikit, pembaca boleh memilih sendiri apa yang depa nak baca :)................

Sebelum ni pun aku ade buat entri tentang penulisan belog ni.................Aku kagum dengan segelintir blogger yang mampu menulis dengan baik.............Nak menulis, relax sudeh, tak payah nak stress bagai .............. Asalkan mesej yang nak disampaikan tu diterima dengan baik..............

Tak tahu idea menulis pun, sekeping gambar sudah pun sudah menggambarkan seribu cerita............

Errkk...................sampai situ saje kot.................Ade sape-sape nak tambah?..........ehehhee......... BTW, marilah kita buang yang keruh amik yang jernih ya .............PEACE !!!.........ADIOS!!

Kak limah tak tidur malam,
Si zombie datang menyerang,
Kalau ilmu hanya dipendam,
diri langsung tidak dipandang.

Buah Cempedak diluar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
kalau salah, tolong tunjukkan,


P/s : tiada kena mengena antara yang hidup dengan yang tak wujud.............


14 pasang kasut tumit tinggi:

NA said...

Setuju sangat pendapat kita menulis kena jaga sensitiviti orang lain.

Apapun nak tulis tu baik tulis yang memberi kebaikan kepada orang yang membaca blog kita tu :) Manfaat untuk kedua-dua pihak.

Maaf zahir batin gak kalau ada tersilap kata atau taip :)

-wina1979-

Luqeem™ said...

kalau nak menulis kena la ada info, jangan banyak sangat merapu, kalau orang baca 1 entri merapu, kurang pahala dia. klu 1k baca..brapa pahala dah kurang..huhu

anyway, penulisan adalah hak semua..:).kena jaga setiap orang yang baca/

missina said...

hermm,,btul gk,,tp bukan seng nk puaskan hati semua org kan,,masing2 ada pendpt nk suka ke tak penulisan kita,,,kdg2 rasa mcm dh buat terbaik,,tp masih tk ramai yg tertarik,,kan,,takde bakat agaknye,,huhu

My Name is Mar said...

Like!
Hu-hu-hu!
SS kena baca entri sy esok..
Ada kaitan sket2...

Errrr.... Kantoi taip entri mlm2..
Ha-ha-ha!

Freaky said...

freaky menulis dengan riang =_= :D

H.J said...

aha..dah ckop dah ni..tak perlu tambah da..hahaha

Ini Kisah Tia said...

Tia suka menulis sebab , bila Tia menulis ni semakin hari Tia rasa bahasa Tia semakin baik :)

cik Beskod said...

like jombie n kak limah hehe

aimie amalina said...

=]
betol
menulis dr hati
supaya ia kekal sejatii
weeewiit
hahaha!

NURUL AINI NORAZMAN said...

time tgh menulis entri tu pk btol2 apa effect klu entri tu publish,.jgn men tulis ikot sedap mulot then publish,.naya nti,.=p

tieykah said...

kak limah dah tak berlakon ke?

HAHAHA

Ezad Skytech said...

sebelum publish entri tu baik periksa banyak kali..ayat tu sesuai ke tidak..takut nanti ada yang sentap bila baca..kan da susah..

ir yien 9897 said...

hahaha..
entry yg terbaik.. :)
sooka..

nak jadi macam mak lilmah lah :)

sleeping_maniac90 said...

enrty ku slalu nye merepek huk3..
pas nih kne tmbh ilmu plak .. hehehehe