Tuesday, August 23, 2011

Kumbang bukan seekor, Bunga bukan sekuntum....

Assalamualaikum.........



KES I
si A telah berpisah dengan si B.............. si A sangat la sedih sebab kehilangan cintanya pada si B................. Sanggup si B curang dengan bermain kayu tiga bersama si C............... si A kesedihan lalu berniat nak bunuh diri....................."kumbang bukan seekor la, bunga bukan sekuntum"................ Ramai lagi lelaki/perempuan di luar sana..............

KES II
si A dan si B sudah lama berkapel........tiba-tiba, si B berubah hati lalu pergi kepada si C.............. si B meninggalkan si A dan mula berkapel dengan si C............. dalam kotak fikiran si B "Alah, bunga kan bukan sekuntum, so kena try banyak bunga"..............errrkkk??......

KES III
si A sudah jatuh cinta pandang pertama dengan si B...............malangnya si B sudah berkahwin dan ada anak.................tapi si A langsung tidak mempedulikan status si B sebagai suami / bapa orang, terus si A mengorat jugak............... Kumbang bukan seekor aje , tapi laki orang jugak dikebas.............

p.s : bila aku baca-baca pasal artis tukar pasangan la, penyebab keruntuhan rumah tangga lah, main kayu 3 la........macam-macam lah..........itu artis............yang bukan artis pun ade jugak............

36 pasang kasut tumit tinggi:

muhamad hanif said...

manalah dtg quote


"bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor"


kan.

cik sue ;) said...

bce entry ni rse cam lawyer jer.. ;D

Cik Bell said...

taw xpe..mcm tak ckup satu pulak.huhu

mr.libra said...

tapi yang kat atas tue...cam lebah je..bukan nyer kumbang..huhuhu

Munna said...

erk..sy bru je bercerita psl skandal...hihi

*soly nak minta tolong, try komen kt entry sy bleh x? kuar komen blogger @ intense debate...tenet low ni xboleh masuk blog...hampeehhhhhh sgt ni

Lea IsNaw! said...

bunga dan kumbang

tak boleg dipisahkan
kehkehkeh

Scya Lollita said...

artis tak artis sama je -.-''

Mr.Thinker@Ali said...

kumbang suka madu bunga. sbb tu kumbang suka tukar2 bunga. LOL!

nasib baik saya ulat. x ada bunga yg suka. ulat suka daun je. :p

ah, x ada kena mengena ke? :p

My Name is Mar said...

Urmmm....
Kadang-kadang yang SATU tu je yang kita nak..
Macam saya nak SS..
Oooppsss....
TERLEPAS cakap sudah..
Ha-ha-ha:D

merahitujambu said...

manusia biasa melakukan kesalahan..kadang2 kita boleh hindarkan..

BERT said...

yang penting hati.. ade jugak yang saje2 kacau rumahtangge ornag sebab tak senang hati tgk org lain bahagia

cheqwa said...

saya kumbang, nak cari bunga lah sekor..kekekeke

aimie amalina said...

huhuhu
betol!
mensalah ertikan quote
bunge bukn sekuntum
kumbg bukn seekor
aiyaakkkkk!

darkrose~ said...

itulah namenyer manusia.....:( mcm3 ragammm~ kan3?:)

Anum said...

yeza yang penting hati kan

abghani said...

habis madu sepah di buang

aimi adilah said...

dunia...dunia....

pengemisCinta said...

kesimpulannya....bunga banyak kuntum, tetapi baunya berbeza2 walau nampak sama. kumbang banyak ekor tetapi keberaniaan dan bisanya berbeza..ada kumbang lembik dan penakut dan tak hensem dan tak baik dan dan dan blablabla..ekehehe;)

farah hanim said...

hehee
tiga2 kes tu bermaslh
tula..sbbkan kite nie berpaut pada kata2 kumbg bukn seekor,bunga bukn skntum la jd kes gitu
hehee ^^

seng2 xyh der kumbg
xyh de bunga
jadilah beruang kutb.hehexder kaitn pon

sleeping_maniac90 said...

hurm bile sbut psl kes men kayu tiga nih, xtau nk kta pe..
tp xsume y jns curg cenggitu hehe..

AyiLarimA said...

pesanan untuk Mira jugak ni :)

p/s : entry khas buat blogger girl :)
http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/08/kiriman-khas-dari-blogger-girl.html

maszull said...

salam soly...skg ni mcm2 kes kecurangan berlaku....harap kita semua dijauhkan dr kes2 begitu kn...:)

Freaky said...

bile keseronokan dunia dicari, bala dan bencana yang akan datang :D

NURUL AINI NORAZMAN said...

mana nak carik kumbang yg btol2 setia skunk,.=(

azu said...

Cinta bkn utk dipaksa kan..dan bukan utk dirampas..tp cinta kan milik Allah..bila2 masa ja akan pergi meninggalkan kita...;(
jom singgah2 blog baru azu. tq2
http://bambam2u.blogspot.com/2011/08/bila-masa-terbaik-untuk-hamil.html

Acik said...

kes ini berlaku di mana2 saja. cuma bila berlaku kp artis terlebih2 digembur2kan.
eh, ni bukan bercakap thru experience, kan! heheheeee ...
sabar, sabar! pose, kans? :)

kotak bulat said...

hehehe.. kumbang orng, jgn diambil.. :)







p/s : da lama nk ty. kenapa gne noktah yg terlalu byk ek? .........
bila kat perengahan perengan, err..kb tak biasa bca penulisan yg byk ...........
tp sekadar pertnyaan je, jgn terasa ati tau.. :)

Ini Kisah Tia said...

bila baca betul pulak . ish , dah tak seswai kot guna quote tu dah ..

azeelia azman said...

dunia3, xkira artis ke bkn artis ke, sama saje.

siti kektus said...

kenapa mesti kumbang? bukan dinasour? bukan harimau?



kenapa mesti bunga? bukan bintang? bukan skirt? bukan kektus?*erk*



^^

Liyana Zahim said...

Lau begitu sy ingin bercinta dgn si O lah..

teha said...

agree ! bnyk lg kumbang n bunga kt ats dunia nie.. pilih jee.. hahaha !

Elih Japahar said...

Memang la artis ni selalu kita dngar sbb public figure..kalau rakyat biasa tak ada lah masuk tv or news paper,..kalau dah tak serasi tak yah kahwin :) sy bayangkan org yg bercakap mcm ni, tak ada "cinta" yg sebenar2nya...

Ezad Skytech said...

ni jenis yang tak reti bersyukur..da elok kahwin nak cerai2..adoii..masalah2~

Luqeem™ said...

setiap bunga msti ada kumbang..stiap kumbang msti ada ......

isi la..hehe

anismelon said...

bile syik dok fkir bunge bukan sekuntum..kumbang bukan seekor jugak lah jadi nye bertukar tukar pasangan tak kire waktu..huuu