Saturday, August 13, 2011

StoriNori : Petanda orang jadik baik.......

Assalamualaikum.......

Pernah dengar lagu hot dan panas ini suatu ketika dahulu.......

Itik gembo-gembo,
aye kedek-kedek bile tembo,
jale seiringe muko comel lotte,
peel bia molekk.......

Aku tak tahu lah, kot-kot korang pernah dengar lagu ter"klasik" dan ter"panas" suatu ketika dulu..........Tapi, point aku, bukan nak suruh hangpa karaoke lagu tu, tapi ape salahnye kan............nostalgia ...........


Aku cuma nak share kat hangpa semua keadaan-keadaan dimana orang jadik teramat baik :
  • Bila nak jumpa dengan bakal mertua,(takut kena reject)
  • Bila ayah nak bagi duit poket lebih, (boleh pau banyak-banyak)
  • Bila loan PTPTN/JPA masuk, (boleh shopping sebab poket $$$$$..eh, ni baik ke?? )
  • Bila die tahu die ade penyakit kronik dan akan mati 2,3 hari lagi, (takot tak sempat bertobat la kot)
  • Bila kawan nak belanja (bodek sakan)
  • Bila ade awek/mamat duk usha ( pijak semut tak mati )
  • Bila bos nak kasi bonus/kenaikan pangkat ( bodek-bodek depan bos)
  • Ade orang eksiden, kena tolong ..(tolong tengok)
*senarai di atas adalah rekaan semata....

Apa yang aku nak sampaikan ialah berbuat baik lah, tak kira di mana,dengan siapa kita berada, sesungguhnya Allah itu maha melihat lagi maha mendengar.......Tak payah nak menunggu perkara sekian-sekian baru nak jadik baik................ Perangai kita adalah cerminan ibu-bapa kita..........."Biar muka legend tapi hati kiut" bak kate jambu............

P/s : entri tiada kena mengena antara yang hidup dengan yang mati..............

33 pasang kasut tumit tinggi:

Operasi Hitam said...

hahaha.. nice entry.. :D

difficult easy. said...

saya jadi baik bila ayah nak bg duit poket. :P

Nadzirah K. said...

haha...saya jadi baik bila nak suruh mak belikan baju..:)

Fikri said...

Muka legend, hati cute. Pas2 ada taman.. Haha. pandai2 ja tmbh.

saya cello191 said...

dpt duit pt..jd baik ke?
hehe..^^

mizzkechique said...

hehe..lumrah.. nk dpt sesuatu br buat baekk.. tak baekk...

maszull said...

salam..cute nyer n3..:)

Clara said...

yg jmpe bakal mertua tu betull..tp kekdg ade je yg tak buat gtu..

asamasin said...

haha..bto2.. :D

siti kektus said...

erti kata lain, bodek lebih ni nak dapatkan something. hoho :p

mrs redzuan said...

Baiklah (baik tak komen ni) :)

Luqeem™ said...

hehe..tp klu jadi baik kpd org jahat macam mana?

Azzah said...

yang no 1 tu pernah rasa

Princess Feyqa said...

feyqa yg no 1 n no 2 tuu wakaka

Asyila Zainuddin said...

kalo mood tengah elok. jadi baik la.. hehehe..

missina said...

b'tul tu,,tambah2 klu bab duit,,memg baik aje kan,,hehehe,,akakpun same gak,,muka legend tp hati kiut,,,kikikiki

laskar pelangi said...

maybe kot jadi baik sebab camtu..HAHA =D

ILA HonEyBuNNy said...

hahahah..

kalau tu semua mmg baik la..ngeh3..

lagu itik gembo2 famous dulu kan...huwawaw....sokmo gak nyanyi...hehe..

cheqwa said...

hahaha..contoh yang terbaeeeek! kekekeke.betul,kita kenalah sentiasa jadi baik..macam cik soly.kan kan *statement bodek..hihi

::Miss Hearty:: said...

wahhhh..entri bagus neh :)

Lala Adila said...

nice .

AyiLarimA said...

Pemberitahuan : nama anda telah diTAG untuk menyertai GA : http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/08/kad-raya-duit-raya-fairus-ibrahim.html

shaliza khairi said...

biar muke legend tp hati kiut. hehe. nice entry!

selendang merah said...

betul2...yg penting hati kena baik..baru owg sayang..^_^

Freaky said...

haha memang betol sume tp yang dapat ptptn / jpa tu betul ke jadi baik ? :P

Dzarief Zuhdi said...

biasala tuh manusia.. lagi suka buat baik sbb manusia lihat, bukan sbb Allah sdng melihat.. * peingatan pada diri jugak*

Suhaili Sarif said...

eh betulla apa awk ckp
mula2 mesti nk cover2.hehe

elok jadi diri sndr tp kalau dr sndr nakal amat.cover sket2 pun boleh.hihi

♥Lady Ainaa♥ said...

wow!!! lovely post bebehhh!!!...betul tu...biar muka cam cicak kobeng tapi hati cam berlian...^.^

H.J said...

nasib baik sudah azali jadi baik..haha

SITI NOORNADIYANA said...

org tak tahu kalau kita pura2 baik. tapi Allah tahu. nice entry sis! :)

p/s : lagu A2Z tu legend tuh. ahaha! ;)

Ezad Skytech said...

paling last tu betul..hee..selalu buat jammed jalan je...huhu~

::Cik Pija:: said...

saya setuju yang ke-4. :D selalu je tgk kat drama2 :)

Tea Dno said...

heeeee.. tea baik ikut mood.. alamak, kantoi sudah..