Tuesday, August 16, 2011

Tips | ping blog anda ke first google ranking

Assalamualaikum..........

Selamat petang..................Kali ni, aku teringin nak share dengan korang semua bagaimana untuk ping kan entri anda supaya berada pada ranking pertama/teratas carian google....................

Mungkin ramai dah tahu kot...............Tapi aku nak berkongsi jugak bagi sesiapa yang tak tahu................. Aku dah test selama 2 minggu dan 85% berjaya.....................

Paling kelakar, bila aku copy berita daripada harian metro, then selepas aku ping entri tersebut, entri tu berada pada carian pertama di google dan harian metro second place..............sangat teruja plus kelakar pulak............

lagi contoh :

Malam tadi aku ade tulis entri bertajuk "menunaikan janji"...........

Sebelum aku ping entri ni malam tadi...............


Selepas beberapa minit aku ping entri ni...............


Antara entri yang berada di first ranking dengan hanya carian "amanat lisa surihani" sedangkan tajuk panjangnya, "amanat lisa surihani kepada jejaka-jejaka malaysia"


Ini pulak, kalu search " Lisa surihabi dan jejaka"sahaja..............
Seeee.................At least, bila orang mengoogle,carian kita berada pada ranking teratas............. Buat la tajuk yang dirasakan sesuai yang ramai orang carik............... Nak tahu, medium yang aku gunakan tuk ping entri ke ranking pertama carian google....................

Ini dia, submitstart .................Selamat beramal :)




P/s : Aku berkongsi apa yang aku tahu.........:)

30 pasang kasut tumit tinggi:

Anum said...

nak cuba la

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

wa....aku baru tahu...cis..heheh
kene try nih

thanks...
Lagi KADRAYA utk anda di Acapsuur (>,<)

BeloG MTT said...

Memang berkesan .. Hehe

Tapi kan kadang kadang tu ke bawh jugak.. Hikhik ^^

BERT said...

menarik ni.. bleh cube.. mekaseh ye

merahitujambu said...

menarik..thanks dear

Mrs. Farhan said...

Wahhh, berkesan la soly. Entri pakai legging tu cantik dah jadi first.

Thanxs dear. =D

Dzarief Zuhdi said...

wohoo.. nice info.. thx MissSoly :D

sergeant keroro said...

nice!! XD

Freaky said...

ada nampak macam cuba bermain seo disitu. ahaks teruskan usaha :)

shaFazie said...

soly tq info nie....best3 :)

cheqwa said...

tak tahula plak cara ni.thanks cik soly! nak try ^_^

Nurhasliza Jeffry said...

Good Info. TQ Soly! :D

N A T A S Y A ツ said...

wah, menarik.
thank ye kak ? :D

SITI NOORNADIYANA said...

thanks sis sbb b'kongsi. :)

Ezad Skytech said...

hee..nice la sebab kongsi..(^^,)

Luqeem™ said...

wah retis bg tips..hehe
tenkiu2..:)

Syazwan Che Deraman said...

thanks for the info.
macam best.
nak try ;)

nanad said...

wahh..hebat lah dia >.< kena try ni ;D thankyou soli ^^

iPai said...

pergh .. soly dah mantap kot .. gila ah ..

ILA HonEyBuNNy said...

wahahhaha...
ila baru tau..thanks share dekat kami smua...hehe

Elih Japahar said...

Satu lagi anak tangga untuk cik soly :) teruskan usaha mem'ping' yer haha!..keyword tu pun kena mantap jugak..nice sharing

Wadi AR said...

lisa tu kakak aku tau. name gue wadi lisa

AyiLarimA said...

Mira punya entry penah tercalon dalam ranking ntok google search. hihuheha.

Mira kembali :)

http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/08/syukur-alhamdulillah.html

muhamad hanif said...

Err,

aku takla tahu sangat, tapi thxslah sebab kongsi kan =)

My Name is Mar said...

Woaaahhh~~
Boleh TRY ni!

siti kektus said...

sudah try. hehe :p


thanks ss. ^^

ツTyra ツ said...

mauu cuba lahh. btw, tengss

ir yien 9897 said...

best kalau blog kita menjadi pilihan pakcik google.. :)

Ini Kisah Tia said...

terima kasih berkongsi :D

Fara said...

dok jadi pon cik kak..buat sungguh2 doh ni