Monday, August 15, 2011

Menunaikan janji....

Assalamualaikum..

Selamat malam............... Selesai terawih malam ni................bacaan qunut pun dah mula pada malam ni ketika solat sunnat witir tadi..................Nasib baek tak terus sujud tadi............

Korang pernah berjanji??............... Tak kisah janji apa pun............. Janji, janji........heee...........paham ke tidak.......

Janji ni ibarat kontrak tak langsung secara lisan atau bertulis antara 2 belah pihak.............Jika salah seorang mengucapkan lafaz janji, maka die perlu kotakan janji die.............

Macam mane pulak, orang yang tahu berjanji atas angin aje??............

Firman Allah yang berbunyi ‘Dan tunai olehmu akan janji sesungguhnya janji itu sesuatu tanggungjawab’...............

Ada orang hanya tahu berjanji, tapi tidak melaksanakan...........
Ada orang berjanji dan melaksanakan.............

Apa yang aku nak sampaikan ialah menunaikan janji adalah WAJIB kecuali berlaku keuzuran dan boleh ditangguhkan........ So, kalau hangpa semua ade berjanji dengan sesapa, sila tunaikan janji anda secepat mungkin..

Malam ni aku nak tunaikan janji aku dekat pemilik belog "jika itu yang terbaik"..........Cik merah jambu .........
Sori ye cik merah jambu, terlupa nak kotakan janji ber"doodle" dengan kamu ...........:)

P/s : ramai yang mabuk doodle sekarang ye.... satu fenomena pulak rasanye......^__________^

P/s : Jika ada masa lapang Google-----> "amanat lisa surihani"-----> sekarang berada di first google ranking .............ni post aku yang lepas "amanat lisa surihani kepada jejak-jejaka malaysia"...........Nak tahu macam mane nak duk first google ranking, tunggu entri seterusya..............^_______^

32 pasang kasut tumit tinggi:

NA said...

Ek ada janji belum tunaikan. Lepas ni kena bincang dengan orang yang dijanji untuk lambatkan masa.

Suka bertangguh saya ni.

-wina1979-

muhamad hanif said...

woooo !


doodle lagi, Err kau ada jnji dengan aku pape tak ?

laskar pelangi said...

jangan selalu berjanji kan..takut kita tak berdaya nak tunaikan janji tu semua

My Name is Mar said...

SS, kita dah JANJI nak dating after raya kan? Ho-ho-ho!

Mish Apple said...

ade bagi freebies doodle kt blog .:)

Addin said...

jangan berjanji jika kita belum tentu tahu kalau kita boleh tunaikan atau tidak. :)

cantek doodle tu ~

reza al-razi said...

janji hanya tinggal janji.. heh heh.. doodle muslimah.. cumil!!!

AyiLarimA said...

mira ada janji apa2 x ngn sS? uhuhu, sS jgn mungkir2 jnji tau, dosa... cantik doodle tu. Hri tu JANJI nak buatkan ntok Mira kan? :0

Mira akan stop berblog :(

http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/

nurul nadia nasir said...

adesss dah janji dgn diri sednri xnak main2 utk sem niee :P

Luqeem™ said...

wah, mkin cantik doodle tu..hehe..

buat tutorial cikit mcm mne buat doodle, sy nk buat jgak..huuh

SITI NOORNADIYANA said...

tunaikan janji. takut kalau umur tak panjang, kesian pulak untuk org yg ditinggalkan sbb kena penuhkan janji kita.

p/s : a'ah lah sis. dah google dah tadi. first ranking. fewitt!! heee.. XD

ch!natsu said...

chin ada satu janji yg dah trtunggak almost a year..
cadang2nyer nak tunaikan dis year... hopefully dptla.. =)

Syazwan Che Deraman said...

naseb baik tak sujud tadi.
hehehe

manusia perlu pegang pada janji. ;)

siti kektus said...

pasni ss jadi pembuat dodol veteran lah pulak. ekekeke :p

cik najihah said...

jangan berjanji kalau tak mampu nak tunaikan

siti kektus said...

bahaya jugak kalau dah janji2 tapi tak buat. hukhuk

Dzarief Zuhdi said...

saya janji nak bangun kul 12 esok.. haha

cheqwa said...

dah janji,wajib lah laksanakan kan ^_^
cik soly, bila plak nak buat kat cheqwa nih? dah berjanggut den tunggu :p

cik Beskod said...

janji huhu wah baru2 ini ada org berjanji ngan saya tau SS huhu.. tapi takut la dia mungkir janji huh n janji dia bukan sebarangan huhu janji pasal masa depan saya huhuhu

ILA HonEyBuNNy said...

yeahhah...

kalau berjanji pasti di tunaikan kan..ehheh

merah jambu itu doodle...shomel...

Wadi AR said...

doddle cantik. miaumiau

Fikri said...

Tudiaa.. doodle ada bunga2. hehe. comei2 =)

Gadis Berkaca Mata said...

omeynye...geram tengok. bile nak kasi cik GBM pulak satu? hehe=)

Freaky said...

waa bagus tunaikan janji.. sangat comel doodle :D

ABU said...

akrng ni banyak janji atas angin jak..huhuhu
surihani ngetopp!! :D

Mrs. Farhan said...

dulu pnah kna marah ngan mr.farhan sbb x tunaikan janji. =.=

lepas tu dah insaf dahhh. =D

Ezad Skytech said...

kalau berjanji kena la tunaikan..hee..

p/s : comelnya doodle..nak satu boleh..haha~

sergeant keroro said...

hehe, power seo ni :P

merahitujambu said...

terima kasih..nnat awok punya sy bg th ye...insyaALLAH dlm minggu depan...tunggu tau..jgn marah..heee

sleeping_maniac90 said...

mak aih comeynye doodle dia..hehe

Tea Dno said...

cantek, cantek.. :D

iPai said...

wah cantik ye yg ni .. siap ada blusher lagi .. uhuh