Tuesday, September 6, 2011

Super Mario

Assalamualaikum....


Pernah main game Super Mario??.. Ini la game yang aku duk main dari zaman sekolah.... Tetiba lame dah rasa tak main... kepingin lak....

Orang zaman sekarang dah havoc dengan game fenomena baru "angry bird"... Tapi aku main aje sampai level 20, semangat gaming aku down....boring....

Ape lagi, teringat pulak game zaman aku sekolah dulu-dulu...."super mario"..... Aku download free aje.... Nak download jugak boleh ke SINI..

Rupenya bila aku search dalam wikipedia, designer game ni ialah
  • Shigeru Miyamoto (Donkey Kong)
  • Yōichi Kotabe (Super Mario Bros. series)
  • Shigefumi Hino (Super Mario World)
Nak tahu lebih lanjut pasai sejarah game Super Mario kelik sini "WIKIPEDIA"

P/s : Aku hantu game | Untuk pengetahuan :)

27 pasang kasut tumit tinggi:

NA said...

Dulu memang suka gila main Super Mario teruja tapi tak dapat khatam sampai akhir permainan. Susah waktu jumpa naga lompat atas api. Nostalgia betul :)

-wina1979-

Nadzirah K. said...

ske gile dng game ni :)

abah khalisha said...

ahahaha..abah pernah main dulu masa kecik-kecik siap kumpul duit dengan member-member untuk beli game..nak main ikut turn ..dah lah 10 orang kongsi duit

Luqeem™ said...

dulu main la jgak..tp smpai level 2 je..haha..dh mula bosan..=.="

angry bird pn sme..lvel 10 trus delete..

Ezad Skytech said...

haa..dulu mmg main pon game Super Mario ni (^^,)

cx's said...

da lame tk main. tp sgt best :)

nazirulhazwan~ said...

da abes x.men mario?haha sy da.dapat selamatkan pureri.hehe

Elih Japahar said...

siap dgn sejarah lagi tu..pernah main dgn anak buah tp selalu kalah, anak buah lagi terer main hahhaha! :D suka main Counter Strike 1.6 je

zeeck said...

feewit awek men game..gamers la nie XD lame xjengah blog sS XD

aimie amalina said...

hayooooo
suke tol die men game yeee

diana said...

masa kecik2 dulu tak pernah main game..
super mario ni akak
main masa umur dah 20..
hahhahah

JIJI YU said...

aku siap bagi gelaran kat student aku lagi

Luqeem™ said...

ni hah..hehe

TENKIU!

lhthebest12.blogspot.com/2011/09/kad-raya-terakhir.html

sleeping_maniac90 said...

ak pn ska men game.. tp ak men game crik2 brg n puzzle hehehe

adwafarahin said...

aku pon gila jugak main super mario nie
hahaha

'mitchie' yusoff said...

best kot main bdk kecik ni ... tp skunk da xmain da...

sobri yaacob said...

best game ni..
masa kcik slalu brbut dgn abng nak main gamni.. skrg pyah dah nak jmpa..

Dzarief Zuhdi said...

hoho.. sungguh kalsik game nie.. skrang pon masih lagi main.. tapi kat laptop member la.. hehe

p/s: nak ker artwork?? meh la bagi details.. hehe

nini said...

uih....game peberet ni....hehe

cik najihah said...

suke sangat game ni..dari budak2 dulu sampai skang

laskar pelangi said...

wah! pelangi pn suka main super mario ni..dah la comel..hek3 lompat2~auww!

FasiHaH SupiaN said...

angry bird angry bird.haha

El-Janna said...

huishhhhhhhh fav game ni.. sekarang main game. mario forever^^

FyzaLovato said...

hahaha. sy pon suka gak main game,
tp super mario ni xsuper super lagi pon. huhu
jom try ampire and allies. hahaha lagi best!

siti kektus said...

suka sangat bila mario berubah jadi besar. tp akan rasa putus asa bila terkena benda2 yg boleh megecikkan tu. hehe ;p

abghani said...

super mario..terkenang kembali

KAMIHIDUP said...

boleh khayal main game ni. :)