Monday, October 10, 2011

20sen dulu dan kini

Zaman aku darjah 1..

Zaman lening..


Setakat gula-gula lekat celah gigi boleh la...*sigh...

33 pasang kasut tumit tinggi:

abghani said...

tandas awam pun 30sen

mynameismy said...

heyya babe...
nak praktikal? amik course pe?
company Mai memang ada amik practical trainee pun. Kalau berminat bolehlah apply...:)

boleh pegi ke laman web www.malakoff.com.my/www.wirazone.com.my for more info k...:)

p/s: fyi, Mai dulu masa dtg sini pun bermula sbg practical student sblm diabsorb permanent..:)

HAFIZAL said...

beli gula2...20sen dapat sebiji

Udy said...

haha..comel lukisan.

anyway zaman berubah..biasala tu..

contohnya mcm ni la..


"eh soly,dulu bukan ke awk dlu,kecikkkk je orangnye,wah..skrg dah besar panjang ye..lg tinggi dri sy.."


kan?

hehe.

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe msa skolah dlu air seposen je glas kecik.. me 30sen, bwk duit ke skolah 50sen dh cukup bnyak... kekadang bwk 20sen je gi skolah

ir yien 9897 said...

eh2 yeker yunk, dulu 20 sen..

sekarang 20 sen boleh timbang berat kat mall jerk :)

mynameismy said...

kalau course tu bese suits with bank kot. tapi boleh cuba.. for practical je pun kan..

bape bulan? after practical smbung masuk study ke last sem?

Tentang Kita said...

dah x de brg harga 20 sen kut, x pernah jumpa dah la nie

Bui Junaidi said...

masuk tabung jer lah..huhu

mynameismy said...

cuba lah try apply kalau berminat..;)

post resume n cover letter k.

azam said...

:)

2020: mee sepinggan berapa??

10 hinggit...hahaha

mizzkechique said...

doposen leh beli eskem mesia..haha

Miz Novexx said...

20 sen sekarang kalau jatuh pun dah takde orang nak kutip... waaaaa!!! sedih kan?? ;(

Ezad Skytech said...

hee..biasa la tu SS...zaman da berubah...mana ada yang murah sekarang ni..semua da naik harga...hee~

Rosalia said...

hahha.tau tak pe. dlu zaman mak sy duit blnja 10sen pn ckup. skrg 10 sen duit tambang pn tak lps.

NasZ said...

betul2. 20 sen bleh beli gula2 je. dulu 5 sen bleh 3,4 biji gula2 kan?

MOHD NASER.com

sue perbs.. said...

20 sen beli gula2 je la dpt

bobiedanbad said...

Dulu masa sekolah belanja sekolah 20sen je, tu pun sebulan sekali je bawa belanja sekolah

lieynanilaz said...

nilai duit sekarang....huhu..
rege barang pun dah naik...

aimie amalina said...

hehehehe
taw x po nooooo
aiyoo
eskem malaysia jela kot
huuu
sob3



p/s: wee..maceh soli! dah dpt dh emel soli =]

maszull said...

salam soly...betul ckp mizz kat atas tu 2posen leh aiskrim malaysia jer...:)

Acik said...

kalu 20 sen tu kat celah karpetpun x de org nak amik ... :)

fiezah91 said...

doposen boleh beli gula2 sebijik je sekrang. tak macam dulu. huhu..

Nadzirah K. said...

zaman dah berubah,
selalu dengar harga naik je,tak pernah dengar pasal penurunan harga,kecuali time sale..hehe

Aki said...

Yo Kak Soli.. Dulu aki kecik2,aki beli gula2.. 20sen dapat 5 biji.. skrg nak dapat 2 pun susah.. ha ha ha.. :-)

[sutera kasih] said...

nak muask toilet buruk pun 30 sen dh skrg..apatah lg toilet standard

Run Away said...

beli geguler dapa lew 2mijik kan....hek...;d

sobri yaacob said...

zaman dah brubah..
tandas pun dah 30kupang..he..he..

Syuxer said...

bila taraf hidup semakin meningkat hehe..jap lagi 10 tahun akan datang mee pasti rm10 hehe

siti kektus said...

20 sen? buat isi dalam tabung je lah nmpaknya. hehehe :p

Terbang Bersamaku said...

20 cent boleh bayar utk pegi tandas kot..eh tapi ade jer tandas yg 50 cen..huhu..zaman sekarang semuanya duit..zaman dah berubah, harga barang pun berubah lah..huhuhu.. :p

cik najihah said...

sy syg 20 sen sebab nak basuh baju hahah

My Name is Mar said...

Ada lagi ar derrr...
Eskrem malaysia..
Hahaha:D