Wednesday, October 26, 2011

Individu contoh

Assalamualaikum...

Individu contoh.. atau nama saintifik idola...Bile bercakap mengenai individu contoh, individu tersebut haruslah berjaya dalam bidang yang diceburi, sikap yang patut dicontohi, keperibadian yang tinggi tuk dicontohi segenap masyarakat...

Baru-baru ni aku berpeluang hadir ke majlis Syarahan perdana profesor yang disampaikan oleh Prof. Dr.abdul ghafar ismail... Lecture aku.... Tapi sem ni, die tak mengajar kami.... Nak dipendekkan cerita, kami ramai-ramai satu majoring pi serbu majlis ni...sampaikan Full house terpaksa depa bukak 2 hall... nasib ler...ramai sangat peminat Prof upernye...kami pun sebenarnya..teheeee

Syarahan ni sebenarnya adalah satu istiadat bagi mereka yang bergelar profesor.... Pada hari berkenaan prof sampaikan syarahan tentang kajian prof yang bertajuk "reka bentuk sistem kewangan islam infrastruktur pendokong dan kesan zakat".........Jeles den...Macam raje pulak deme-deme ni dilayan... Terbit rasa nak berjaya macam mereka-mereka yang bergelar Profesor ni..... Kalau lah aku profesor soly..sedap tak?..hahaha (berangan lebey)...

Dalam dewan majlis mendengar syarahan prof... Macam duk dewan parlimen ha...

Student prof merangkak peminat bergambar kenangan selepas majlis makan... makan tu yang penting sebenarnya ..hahah.... serong sungguh niat... Btw, bergambar bagai nak rak macam la kat fakulti tak leh jumpa ^^


Siap ade orang mintak autograf prof lagi ha.... Macam artis....teheee


Ini lah prof saye yang ensem tu.... Jugak individu contoh saye la.. ^^.. Dulu Prof amik aliran sains (kimia) kalo tak silap... Dari kimia kepada perbankan islam... Woww...

P/s : Tak payah lah nak ber"idola" artis sangat...

14 pasang kasut tumit tinggi:

JIJI YU said...

sempat lagi ko bergambar

eyryn said...

mmang sesuai nak dijadikan contoh :)

Azzah said...

bagus ber idolakan orang macam ni..

faridah nazurah said...

hahhaha sempat lagi tu nak berposing bagai :P

My Name is Mar said...

Ni dapat idea dari segmen BA ke?
Hahahaha:D

♥Lady Ainaa♥ said...

Amboi sakan..hehehehehe

Fikri said...

Betol.. wtpa la nk amik artis jd idola. haih.. pelik tol.

aniki said...

pergh.........

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Best lah siap ada ambik autograf hehe..gambar atas sekali tu comel lah :P

KAMIHIDUP said...

sesuai sangat tu dijadikan contoh!

aimie amalina said...

pehhhh
mang superb la dr kimia pegi perbankan Islam =]

NasZ said...

wah.. berjayanya.

zahidah seran said...

idola yang baik..=)

Ummi_R❀salici❀us said...

sempoi jer prof kamu... :DD