Saturday, October 22, 2011

Murahnya rezeki dia

Assalamuaikum...

Malam yang tenang.... hari ni, Alhamdulillah kat sini tak hujan seperti hari sebelumnya.....Malam ni, entri aku karang serba ringkas nak berkongsi petua dari seorang sahabat mithali..

Seorag sahabat ni aku namakan die "z"......... Dia telefon aku tadi.... Kemudian dia share 1 berita gembira pada aku.....Die menang cabuta bertuah karnival bank rakyat siang tadi.... Dapat second place........Menang adiah berupa TV LCD 34 inci....

Amikk kau...... Die pun teruja sebenarnya sebab die bagitahu aku, die tak pernah sebegitu bertuah sebelum ni.... Aku pun.... tak pernah bertuah sampai macam tu....

Kemudian, die bagi tahu aku 1 tips....... Die kate, ade seorang ustazah/cikgu pesan kat die, kalau nak dimurahkan rezeki, amalkan petua selawat 100 kali pagi, 100 kali malam dan mengamalkan ayat 1000 dinar...... InsyaAllah, di murah rezeki.......

Dah rezeki die kan.....Tapi tak bermakna bila kite nak dapatkan sesuatu baru kite nak bertindak kan...... So, amalkan selalu setiap hari mengucap selawat di bibir....

P/s : semoga menjadik pedoman bersama :)

33 pasang kasut tumit tinggi:

shiema sufian said...

setiap orang dengan rezeki tersendiri :)

Zul Fattah said...

dah rezeki.. bersyukurlah.. hehe..

aimie amalina said...

waaaaaaaaa
sgt2 bertuah hokeh..
2nd place pon hadiah cenggitu

kalo mimi, hadian tak de place pon x de..hehe

yeke?
subhanallah..selawat nabi sungguh berkat kan..

maceh soly, utk info itu!

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh murah rezeki dia,.=)

muhamad hanif said...

rezeki tuhan, kat mana-mana pun ada.


=)

Kathy Tuah said...

tq awk sbb share info ni ^^

Selendang Merah said...

bestnya..rezeki Allah bagi kat dia sebab mesti dia selalu bersabar...amalan 2 tersebut seharus diamalkan selalu supaya di murahkan rezeki..

maszull said...

assalamualaikum soly...setiap org ada rezeki masing2 kn...moga rezeki kita tetap ada selalu...:)

Ezad Skytech said...

da rezeki dia tu SS... :)

aniki said...

terbaik amoy..

syazwani 'atiqah said...

tuah ayam nmpk dkaki..tuah manusia xsiapa yg tahu..syukur dgn segala kurnianNYA

iMBobo said...

lcd 34 inchi tuu!! murah btol rezeki dia.. :)

sue perbs.. said...

alhamdulillah murah rezki.. yhanx share petua murah rezki

Run Away said...

setiap insan yang dilahirkan...dengan rezeki masing2 kan....;d

laskar pelangi said...

insyaAllah:) thanks dear sudi pasal ni =)

cik najihah said...

waaa..alhamdulillah

Miss Nadya said...

Alhamdulillah..rezeki dia kan SS..:)

Hari ni nad nak pergi K.T..^_*

siti kektus said...

wah! mmg betul2 bertuah dia kali ni.
rezeki dia lah tu. dapatlah tengok tb dgn senang hati nanti. ;)

missina said...

murah rezki btul kan die,,tapi klu penah bc entri akak kan,,sister tmpt keje akak dpt cabutan SSP 1st prize BMW 5 series ,,dia jual je,,nak pakai high maintenance tu,,

NasZ said...

tahniahlah kepada dia. rezeki dia. betul tu.

saya cello191 said...

Allah dh tetapkan rezeki masing2..
tp still,kita kena berusaha utk dptkannya..^^

Saiazuan said...

sgt murah rezeki dia :D

Nadzirah K. said...

memang murah rezeki die :)

Syuxer said...

34 inci tuh..free plak..dah rezeki dia..;)..ingat kat Allah s.w.t n DIA pun akan mempermudahkan pe kita nak janji ikhlas..hehe

ir yien 9897 said...

yien pun seumur idup tak pernah dapat lucky draw.. insyallah akan mengamal kan selwat bnyk kali. bukan hnya utk memenang kan sesuatu :)

Liyana Zahim said...

Untungnye kan.. Sy pun xpnh btuah camtu.. Tp sy suke hang tuah tp nkp tidak bertuah2? Eh..

Marina said...

alhamdulillah...

Marina said...

alhamdulillah...

Acik said...

wow ... kalu acik menang lucky draw pun, dapat pinggan mangkuk jer ... :)

Warna Warni Kehidupan said...

untung nye die..betul tu, kena jadikan amalan bukan masa nak baru buat..

Acik said...

heheeee ... acik lagi!

acik tag soli ... jom join giveaway hadiah best! :)
http://pimpintangan.blogspot.com/2011/10/25-things-random-giveaway-by.html

tiefazatie said...

masing2 ada rezeki masing2 kan..

Addin said...

rezeki dia :) alhamdulillah