Friday, October 21, 2011

Sindrom biasa bagi pasangan couple

Assalamualaikum..

Eh, macam aku berpengalaman luas pulak bab cintan-cintun ni..... BTW, aku nak sharekan amalan-amalan biasa/ dah macam sindrom biasa bagi pasangan couple ni la... Dari pemerhatian aku jela ni...

Sindrom biasa kite nengok :

1 . Tukar-tukar handphone
Ade pasangan suke bebenor ha tukor-tukor handphone ni.. Kau pakai hp aku, aku pakai hp kau... Macam tu lah.... Kadang sim kad masing-masing, hp aje tukar,...Tapi ade jugak main tukar-tukar sekali dengan sim... Bila kawan2 carik, mesej2, mula lah banyak "miss comunication" la pulak..haishh

2. Gayut memalam.

Ade suke gayut memalam sebelum tido... perkara biasa leeteeww... Kadang terkekek-kekek sendiri dalam selimut... kadang menangis sorang diri dalam selimut... Biaq pi la depa punya pasal..ngee

3. Baju nak se"tema"

Nak dating kena pakai baju sama.. baru nampak couple katenye..... Kalo pempuan pakai PINK, lelaki pun same pakai pink jugak ha... xpe...muke legend, hati kiut.... haha

4. Report perlu dihantar setiap minit.

Ini melampau la kan.., Tapi dalam dunia realiti ade je... Nak ke toilet habaq, nak makan sat habaq.. Sonang citer, semua mende nak buat, nak kena report...Haishh...

5. Mintak restu..

Kadang, kalau kita nak keluar kite mintak restu mak ayah kan... Ade jugak nak keluar mintak restu Boipren dulu.. Kot-kot boipren tak bagi.... Hamboi..belum jadik suami, tapi dah mendahulukan sesuatu yang bukan sepatutnya......(tetiba)

6. Senyum

Orang sedang hati ada taman ni, bahagia aje.. bile bahagia takkan nak muram je kan... Of course la seri tu ade.... Bila gerpren anta mesej kemain agih sengih memanjang...Padahal mesej nye "saya ada meeting ni..okbai"... itu pun kena sengih jugak ke?..haisshh...



ade banyak lagi kite boleh lihat gelagat-gelagat orang berkapel ni...Ade dengar "berkapel tu haram"?...tepuk dada tanya iman .. BTW, berkawan biar 1, berkasih biar seribu na.. teheee... ..


p/s : let the first be the last one :)

36 pasang kasut tumit tinggi:

Anum said...

setuju

✿ Cik Nisa ✿ said...

betul tu . mengalahkan suami isteri jer . padahal couple je pown . x sure lagi jdi psgan suami isteri nnti . kdg2 psngan couple nie lebih dgr nasihat couple masing2 drpd nasihat mak ayah . itu lah yg trjadi pd zaman skrg nie kan .

AyiLarimA said...

Ini ditujukan khas buat Mira dan pasangan. haha.. memang btol pun ape yg Soly tulis kt atas ni, sokong ! hehe

*Insyaallah nanti Mira belikan ole2 ntok Soly, doakn Mira selamat smpai n balik ye :)

yua said...

org ad bf mmg gitu.. syukur la kite ni xdop bf lg ..
part yg ato report tu xleh blahh huhu

emy|farid said...

2, 3, n 5 mmg ada buat. hehehe tpi bab tukar hp n sim xde la......

Aki said...

Kak Soly Doktor Cinta! ! !.. He he he..

aimie amalina said...

kekekkekee
solichan
ni pengalaman sendiri ke tgk owg?
kikiki

specky said...

phew~ kte xde sindrom tu =)

Fathiah Hamim said...

1.tukar phonE? leceh kot.

2. gayut masa awal2 je. hehe

3. se'tema? memang tak. tak suka.

4. dah besau panjang tak kan nak anta repot lagi kot. huhu

5. mintak restu. tak mintak pun, bagitau je nak keluar. haha

6.senyum kalo mesej tuh patut senyum je la. hehe

Selendang Merah said...

haha..betul2 macam tu lah lumrah owg berkapel...Sm selalu gak tengok member2...kadang duk dalam bilik syum memanjang..rupa2 gak gayut ngn awek...hehe...tapi jd single lagi best idup bebas...

Fikri said...

Tdo pn smbil trsenyum.. hehe.

JIJI YU said...

lepas kawen le bes

aPIP said...

haha... ungkapan terbalik daa.. berkawan biar beribu bercinta biar satu.. wawawa

Run Away said...

sweet.....memang sweetkan...;d

Ini Kisah Tia said...

kasi doa Tia sampai jinjang pelamin okey :)

siti kektus said...

tang tukar2 hp n sim tu tak pernah lah. menyusahkan saja.

tp yg menangis dlm selimut tu, pernah kot. ekekeke :p

siti kektus said...

tang tukar2 hp n sim tu tak pernah lah. menyusahkan saja.

tp yg menangis dlm selimut tu, pernah kot. ekekeke :p

bobiedanbad said...

teringat masa muda2 dulu hahahaha

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

nak tambah satu..org couple ni suke menunjuk2 couple die kat org lain....

salah mak ayah didik anak mcm tu(haha...tgh bengang sebab takde awek lagik...hahah)

to my blog - Acapsuur (>,<)

zahidah seran said...

semua di atas kecuali tema tak penah sama..=)

Mr.Baiz said...

hihihi baiz tak kuase nak wat semua tu..hihkihk

Lea Isnawi said...

suka ayat yg last tuh

lets the first be the last one

eintanliana said...

setuju sgt..huhu..bercinta la katekan..haha

pija said...

betul2. sll gak tgk kwn2 mcm ni. arghhh tension sbb dorg lbh pentingkan bf

syarifahsidrus said...

semua nak sweet aje.haha

harrazdani said...

perkara kat atas ni....ada juga yg merimaskan tetapi jika dikenangkan semula bila kita dah melaluinya..ia begitu indah sebenarnya.....;) (pengalaman) huhuh

ir yien 9897 said...

betulll.. kadang mengembira kan..kedang menjdi sedih..
rutin harian nie mesti tergolong dari SS juga :) hehehe

diana said...

1,3,4dan 5 akak tak pernah buat..
hahahh..
mungkin sebab suami (masa tu belum jadi suami la)pun tak tanya..
jadi tak rasa nak bagi tau semua benda kat dia..
heheeh

Ezad Skytech said...

haha..tukar2 fon dan sim ni tak pernah la..

baju se'tema'..tak kot...haha~

tapi yang no 2 dan 6 rasanya betul kot...heee~

Ezad Skytech said...

haha..tukar2 fon dan sim ni tak pernah la..

baju se'tema'..tak kot...haha~

tapi yang no 2 dan 6 rasanya betul kot...heee~

aimi said...

bab mtk restu 2 paling xblh blah...

ade gak mmber cm 2.... huh x suke btl dgn org cm ni

mr.libra said...

klu gayut tue....rumet yg xde awek...berbulu je tlge dgr...huhu...

Freaky said...

bergayut la best. kekekeke

NasZ said...

dulu saya kapel, camtulah. hehehe.

cik najihah said...

yg paling penting restu..

keri ikhwan said...

haha... tepat!
saya undi cik solicious!!