Thursday, October 27, 2011

Sindrom biasa bagi peminat k-pop

Assalamualaikum..

Kat luar sane ramai sangat peminta k-pop... Memang tak dinafikan.... Aku pun... (kenyataan tak berapa fakta).... Meh nengok sindrom biasa bagi peminat k-pop...So, lepas ni memang takyah pelik la bile nengok gaye depa-depa yang minat sangat kat k-pop ni..

Antara sindrom yang biase-biase bagi seorang peminat k-pop :

Layan lagu k-pop je
Ni, sudah pasti bagi peminat k-pop.... Ringtone sume tukar k-pop punye lagu.... Mp3 pun tak layan dah lagu-lagu mat-salleh, lagu melayu apetah lagi....penangan k-pop punye pasal.

Fesyen/trend
Pakai baju nak colourfull sane sini.... Artis tu pakai itu, na jugak pakai itu, artis tu pakai ini, nak jugak pakai ini...

Makan
Makan pun nak budaya k-pop jugak.... Makan pakai batang buloh tu... Penyepit.... Nak makan pulak daging panggang dengan salad gaye drama korea tu... Haisshh... Ade lagi ramen la....Jangan kedarah "pork" sudeh... Haishh

Original
Keluar cerita baru, terus pergi cari CD... dah tu, beli original pulak... Mak oi..jenuh laa... Pakai download lagi mudah dan senang tapi buat penuh hardisk pulak..macam aku la....500gb dah nak capai limit dah..penuh nan cite korea je...*sigh

Cakap korea..
Dekat UKM ni, kelas bahasa korea tu, penuh terdaftar dalam sekelip mata... Punye la berebut orang nak masuk kelas tu belajar.... sampai aku yang teringin nak mendaftar telan air liur jelah...dah penuh....Anneosayo...jemput makan sayo....


Aku listkan 5 jelah ..... BTw, aku pun minat k-pop jugak...lalalala~ same je...Layan-layan gak...jangan sampai fanatik tak tentu pasal ^^

P/s : Thai-pop xde orang fanatik ke? best tuu... sawadee ^^

37 pasang kasut tumit tinggi:

abghani said...

tk brp minat kpop

Ezad Skytech said...

hee...virus k-pop ni mmg da makin menular da...bahaya2...haha...

Anum said...

i like drama korea

JIJI YU said...

aku benci mamat yg muka cam orang asli tapi style kpop..

(: gebangkembang :) said...

hurkk.. <---- terasa =='
ahahah XD

Warna Warni Kehidupan said...

K Pop mania haha

diana said...

akak tak minat kpop..
drama korea akak minat la..
tapi nak beli cd atau donlod drama tu jangan harap..
sebab kat umah dah ada cenel One..
heheheh..

siti kektus said...

tak minat k-pop. tp minat jugak lah cerita korea. hehehe :p

farah hanim said...

apelh bestnye kpop
takat muka dorg kiut
nasyid lagi best ^__^

aimie amalina said...

heheehe
adik kite gile minat kpop
ha
bole la geng dgn soly
heheheheh

Tentang Kita said...

akak minat tgk drama korea. citernyer berkesan di hati...klu k pop akak suka tgk diaorg menari...comel gitu

bobiedanbad said...

klu pada ketika ini akak umur 19 tahun sure akak pn minat hehehe
zaman2 akak, akak minat backstreetboys :)

cik najihah said...

minat certain lagu & cite je..yg lain2 tu x la sangat hee

Gadis Berkaca Mata said...

GBM minat indiaPOP.. ade tak? hehe..=p

mr.libra said...

gelak sakan je mse bce part last skli tue...thai-pop..huhu..uum dkt je ngn thai2 nie...

Anak Wak Mail said...

k-pop..kelantan pop ke..haha..:P

minat sikit2 je..tu pon kawan yang paksa..haha

Acik said...

acik layan k-pop gak tp kelate-pop! make budu ... :)

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Napa lah ramai sgt minat K-pop ni..kat opis sy ada sorang gila k-pop, mcm stylo lah tu konon haha..

saya cello191 said...

haha...mmg btol pon..

tp yg cakap korea tu,tak daftar class pon still speak korean..^^

Fikri said...

Haha.. btol3. pmpuan la yg byk dftr sbjek bhsa korea ni.

Gen2Merah said...

saya suka rock.. ehehe

My Name is Mar said...

Hahaha:D
Sangat lah betull....
Nasib bek wa takde sindrom tu sume..
Hohoho..

Azzah said...

kadang2 je layan tapi suka giler ngan jepun

Aki said...

AKi suke tengok gadis2 korea tu je.. comey sume.. :-p

iPai said...

hee, kalau minat SNSD saje boleh tak ?

apa kabar cik Soly .. napa malau2 kat Fb ni ..

kat USM dulu pon penuh je bahasa korea ni .. huhu .. nasib baik kita boleh request kelas kalau kita dapat kumpulkan 20 orang .. itu pon kalau tenaga pengajarnya ada .. hee

nanti cuba daftar lenkali k

^^eKaTiKaH^^ said...

semuanya k-pop jew..tak borink ke??..--'

sue perbs.. said...

sy layan gak citer2 korea .. hehe.. rington korea tpi style memg tk de la nk korea nye pun..

zahidah seran said...

tak minat k-pop.
mungkin sebab dah tak remaja.
heheh...

monster kecik said...

lagu kpop best2.. ngee:D

aniki said...

aku lagi minat bollywood..haha

Nadzirah K. said...

minat la jugak,tp xde la fanatik sangat :)

Ummi_R❀salici❀us said...

huuuu sampai sekarang taktau lagi apa sebenarnya kpop tuu...ngeh3~ XD

SoLy SoLicious said...

@Gadis Berkaca Mata kan bollywood dh ade..itu la die pop diorg..hee

@iPai hamboi...minat snsd...

@^^eKaTiKaH^^ boring kot..heee

ILA HonEyBuNNy said...

sejibik untuk kawan ila neh..dia minat k-pop smpai pndai cakap korea..ehheh....ciap g konsert suju lagi..ish3...

Syuxer said...

k-pop satu nama asing bagiku..hehe..syuk suka aliran rock metal cam iron maiden..

NasZ said...

minat k-pop camtu2 je. tak la fanatik sangat. sebab dorang comel. hehehe.

Clara said...

Clara pown mnat k-pop..

Hahha..

mmg pasang lagu korea je. Tapi mgkn sbb dah lama mnat korean, mula beralih arah ke english pulak. tapi korea still dlm aty.. hooho..

Mnat korea dr darjah 6. bila dah form 4 nie bru minat english (backstreet boys). Mmg best lagu diorang. Hohoho..

Teringin blja bahasa korea gak.. hehhehe