Saturday, October 22, 2011

SS review Belog mereka

Assalamualaikum...

Selamat pagi... Jam menunjukkan jam 2.04am.... Mata tetap sesegar-segar embun malam dingin ha....... Maleh nak bermadah bagai, malam ni, aku nak review 2 buah belog yang awesome.... dari segmen Nasz ...

Belog pertama :


Aku rasa belog ni newbies lagi kot... Follower die baru mencecah 61 saat aku sedang skodeng belog die ni... Aku tak jumpa pulak name owner belog ni... mungkin name die zuraida rahim kot sebab url die bernama....Maaf la kalu saye silap ye..hee

To owner corak-coret kehidupan's blog ....Mungkin banyak yang perlu diperbaiki... Biasa lah.. saye pun dolu-dolu zero jugak dalam ilmu berblogging ni..template main suka hati taruk aje... Susunan iklan, saya rasa awak perlu letak yang LR (Large rectangle) tu kat bawah setiap entry.. Boleh rujuk tutorial SINI.....Sebab bila kite salah letak iklan tu, nanti susah nak melekat BE dari Mr.Nuff..

Warna blog nak hitam okay je, tapi kaler biru kat belakang followers tu macam mengganggu pulak :).....BTW, kalo ade header cuns lagi baik :) .... nak saye buatkan pun boleh... Xcas pun...tapi biase-biase la....tak lawa macam bloger lain buat la...hee.... (tawaran tuk belog die ni aje tau :) )

Kelebihan belog ni, senang nak loading, then bile aku godek-godek entri die, nice sangat... Menarik...itu aje kot... Nak terjah belog die?.... Meh KLIK... tak pun kelik header die :).... jelah ye :) ......


Bagi peminat fanatik PINK atau pinkilicious, anda boleh melawat belog pink yang cuns ni... :)...nak loading pun tak ambik masa...Header die mengingatkan aku pada header aku yang lama ....macam lebih kurang sama tapi tak serupa.. heee..

Baru sedar, rupenye tuan belog ni tak letak iklan pun belog die....ringkas dan pinky gitu... Bila di godek-godek entri, tak banyak sangat entri... mungkin kesibukan membataskan untuk berblogging... sebab die ni seorang student di UTM KL, yang penting SINGLE lagi tu... Apa lagi jejaka tampan malaya, boleh la usha blog pinky ni :)

At last but not least, mintak maaf la... Den ni bukannye bagus sangat pun nak review2 ni... Ilmu berblogging pun baru setitik dua.... Maaf juge kalo ade salah dan silap pertuturan... Manusia tak terlepas dari membuat kesilapan... Tapi kesilapan tu akan mematangkan kite untuk menjadik manusia yang lebih berguna kelak ^_____^

p/s : nak memuaskan hati banyak orang bukan senang... Better puaskan hati sendiri dahulu... jangan gara-gara nak puaskan hati semua orang tapi hati sendiri merana.. ^_____^

11 pasang kasut tumit tinggi:

Aki said...

Yeah ha,kak Soly review in da house!! ^_^.v.. ehem2.. tepikir lak nak buat review blog kawan2.. :-p..

ABU said...

aku newbie jugak.. tak de orng nak kawan..huk huk..

Run Away said...

datang sini jap..lama tak singgah...;d

muhamad hanif said...

Err..untunglah ~~

||aLeaSaRa|| said...

owh kite otw ke sana ke sana....sama2 support kawan2 baru ngeee :)

^^eKaTiKaH^^ said...

huhu, thanks sista soly...tikah akan perbaiki mana yang perlu.. ^^

Azzah said...

terjah,azzah da lama sangaaaat tak review blog orang..masa tak ada

merahitujambu said...

nk pergi terjah jap

aimie amalina said...

weee
ajen sungguh cek soli ni yeee
hehehe
gud2!

Zuraida Rahim said...

TQ for the comments.. nak offer tolong watkan header ker? syoknya... boleh2... bukannya saya masih x berkesempatan nak study camana nak wat header.. kalau dah ada org offer nak watkan best gak tukan....

Zuraida Rahim said...

@Zuraida Rahim

offer masih available ke cik SS?