Wednesday, November 2, 2011

Buntu mengemas

Assalamualaikum..


Tinggal beberapa jam lagi aku nak bertolak pulang ke kampung halaman tercinta.... Operasi kemas-mengemas pun aku tak jalan lagi.... Perlu ke bawak balik banyak barang?.. Eh, sapa kate tak perlu...

Lagi pun, semester ni semester terakhir.... Untuk mengelakkan mak aku booking lori angkut barang aku hujung sem ni, aku patut bawak balik barang yang tak berapa perlu cuti ni.....
Tapi, ape barang yang perlu dan yang tak perlu ha? ...... Maybe baju aku yang banyak tu sampai tak muat almari (ok, propa semata)....Tapi still susah nak pilih yang mana nak tinggal, dan yang mana nak bawak balik..... hmmmm.......susah bebenor nak decide ha....

BTW, selamat hari raya aidiladha buat sekalian rakan bloggers.... Sape-sape berdarah tinggi kena ingat, jangan makan daging banyak-banyak !!.... ^^ .... At last but not least, berhati-hati lah tika pulang ke kampung... Yang tak dapat beraya kat kampung, takpe...beli daging kat pasar, buat sup sendiri eh..... heee :p

P/s : Lapar :(

33 pasang kasut tumit tinggi:

semutsengal said...

kau angkut baju kau yang tak guna dulu.

JIJI YU said...

bwk balik mana perlu je la

J.Syazwana said...

kenapa cepat sangat balik?
tak puas hati !
hahaha

Bell said...

tak sabar menanti sup gear box..terbaekk!!

NasZ said...

kemas elok2 ye soly? nanti tertinggal apa2, sakit kepala nak cari plak gantinya. hehe.

budak penjara said...

ak mmg darah tinggi dan darah muda..hehe

zieyzain said...

cepatt packing sebelum mak dtggg,..eehe

BERT said...

kemas baek2.. jangan ada yang tinggal.. jalan baek2.. samat ari raya aji juge ye hehee

iwan wan said...

daging kat pasr..rasa lain.daging qurban sedap skit...huhuh

Ezad Skytech said...

hee..kadang2 sampai da tak tahu nak bawa balik baju yang mana kan..heee~

Aki said...

ehem2.. ape kata cik soly bawakan kopok lekor macam yang aki pesan tu untuk aki.. ha ha ha..

Lea Isnawi said...

comel doodle

wahhhh..dh nak balik bercuti

best best

Gen2Merah said...

selamat pulang kampung.. selamat menanti ketibaab Aidil Adha ye.. heee (",)

Liya_Jang said...

happy holiday!!
selamat hari raya aidiladha....hihi

aimie amalina said...

weeehuuuuuu
sonoknye dieee
hehe

aah..kalo bawa balik brg skit2 mne yg tak perlu pon okeh gak
seng akhir taon nnti =]

selamat hari raye aji dear!!

☀ Izzaty Hedry☀ said...

pos ja bju y tk pkai dah tu .. t tk bnyak lah nk wak blik ..;P


selamat ary rya aidiladha ..:)

cheqwa said...

cik soly,i ade bus...awak nak???muehehehehe
selamat hari raya aidiladha jugak :)

missina said...

bestnye leh balik kg,,akak pun tak lame dah nk cuti gk,,ekceli sy ada tag awk,,klu nak join skali jom tgk,,;)

cik najihah said...

dah packing??
wah

maszull said...

assalamualaikum soly...selamat hari raya yer...:)

Cik Jannah said...

hehe. sama la kita. kalau packing balik ka. lori pun mengaku kalah.

sue perbs.. said...

wah best nya dpt balek kg.. hehe.. bwak semua brg yg tk perlu tu ye..

Nadzirah K. said...

selamat hari raya aidil adha :)

syarifahsidrus said...

nak balik..tapi malasnya nak mengemas...

Mya said...

packing mg xbest!

salam aidiladha =)

hira said...

angkat baju yang tak perlu je. haha. jangan nak bebankan sangat almari tu. kesian dia. hoho

Syuxer said...

selamat balik kampung..semoga selamat ke destinasi..selamat hari raya aidiladha..

bawa je baju yang tak rajin dipakai hehe

Abg Stalker said...

esok abg blk kl.yeay! :)

Juliet_iRa~" said...

slmt blk kg!!

salam aidiladha juga..

pss : jemput join my GA! nt boleh dpt ole2 CAMERON..:D

sergeant keroro said...

sumbat masuk lake jek senang, haha

anismelon said...

selamat ari raya cik soli..cantik kartun..comel..:)

syakey said...

mmg ni lerr yg d alamiu oleh para wanita macam kita ni haaa buntu nak kemas sebab rasa macam nk hangkut semua. haih~

Gadis Berkaca Mata said...

kite pun balik kg.. sibuk nak makan lembu.. hehe