Thursday, November 3, 2011

Fenomena kelas batal

Assalamualaikum...

Selamat Pagi Malaysia... Selamat pagi Mak ayah....Selamat pagi kakak,abang,adik-adik.... Selamat pagi kawan-kawan....... Pagi ni kelas batal.... Maka boleh la daku mulakan mana yang patut berkemas... ^^.. Malam ni balik kampung yeah!...



KELAS BATAL..... Perkara paling menyeronokkan bagi student-student macam aku nih..... Tak tahu la kenape... Kat sekolah dolu-dolu pun same.... Bile cikgu ade meeting, cikgu takde ke so, cikgu tak masuk kelas....budak-budak ape lagi, sonok kemain ye..^^

Padahal, bile cikgu tak masuk bukannye nak ulang kaji ke ape, tapi sebuk duk buat mende lain... Yang berpasangan duk dating satu sudut... Yang ade geng segera berkumpul buat ketupat... Lelaki pulak kerjanya pogi toilet buat projek...(smoking)...

Itu di sekolah... Bile di Universiti, lec umum takde kelas aje, balik bilik terus sambung tido.... Ade ambik kesempatan keluar berjimba.... Ade pulak baik hati (best student), die pergi library... Ade pulak pergi makan...balik bilik online la.... Pokoknye macam-macam ragam bila KELAS BATAL kan....

Bila KELAS BATAL, perkara paling tak syok kelas ganti.... Time ni la jadik makin liat nak pergi kelas ganti... Tetibe rasa macam "alamak, kenape lah kelas batal haritu".... Macam tu lah....

At last but not least, gunalah sebaik masa yang ada ketika masih bergelar pelajar mahupun mahasiswa... ^^ Terima kasih pada yang membaca sampai habis ^^

P/s : Yang bekerja, kalo bos takde , boleh bukak fb ke? boleh tido ke? hmm...

47 pasang kasut tumit tinggi:

sab solhi said...

sokonh sangat2!!! hehehhehe.... mase kelas dibtlkn xfikir lak sal kels ganti..... nak enjoy memg xfikir bnda lain. hahhaha

semutsengal said...

Rsejak aku kerja ni. jarang betul lecturer masuk klas..

lalalalala

miss kinah said...

kelas batal mmg best! n of kos mmg ssh lau nk gnti balik..

unless dri sndiri sedar nk kne keja silibus..

tapi amatlah hangin satu badan bila baru je sampai kelas n nk melabuhkan punggung.."kelas batal". oh demm

ehhehe

aimi said...

kelas batal ok ag...

kalo fenomena bdk ponteng klz cm ner ek?? ahahaahha

Anum said...

bestnya kelas batal
tapi yg tak best ada kelas ganti nanti..
ke sis x de?

yua said...

KEMAS APA YG PATUT. JOM2 BALIK

adwafarahin said...

weyhh kemas brng aku skali yep! aku x kemas mende lg..pastu tlg basuh skali yer!

BERT said...

mmg indah bila kelas batal.. nikmat je rase kan hehe... rindu betol zaman blaja dlu...

ape lagi.. boleh berjimba sakan la ni... hati2 pulang ke kg nanti keh

mizzkechique said...

akak dl pun sm, kemain suke kelas btl.. tp kena ganti lak.. demmm

Sunah Sakura said...

dulu kalo kelas batal masa degree..suma di atas tu pernah dibuat..hahaha~

Addin said...

siapa yang tak suka kalau ada kelas batal kan . haha :D

Munnafendy said...

kls batal mmg la syok, tp kalau kite dh menapak jauh2 smpai kelas tahu2 je kelas batal...geram je rasa...

JIJI YU said...

ni ko batalkan ke..terbatal senirik ni

cik najihah said...

bile kelas batal ase heaven gile

Nadzirah K. said...

suka kelas batal,
tp mmg tak syok klu ade class ganti,hehe

Syuxer said...

time syuk dulu2..takde je kelas, terus gi makan kat cafe n tido dalam bilik hehe..memang satu nikmatla takde kelas hehe..;)

Syuxer said...

a'a kelas ganti paling sakit jiwa huhu..lebih2 lagi wat time hujung minggu..faham2 jela hehe

ir yien 9897 said...

yerp.. hari kegembiraan
hari yg kelas batal

selamt beraya SS :)

sue perbs.. said...

yeah.. kelas batal la paling sy suke.. tpi tk syiok nya bila ada kelas ganti

Anak Wak Mail said...

masa belajar dlu,,kelas batal memang best,,yang tak bestnya,,kelas batal,,tp dah sampai kat kelas baru tahu..hihi..;)

cheqwa said...

betul,tak suka kelas batal sebab kena ganti balik.kalu lec baik tak payah ganti xpelah.haha

bobiedanbad said...

selamat tak ada sekolah batal hahaha

Selendang Merah said...

kalau kelas batal memang best..hehe..tapi time ganti tu memang tak p dah..:D

Lea Isnawi said...

betul2

berita kelas batal paling best dan dinantikan zaman belajo dulu

shaFazie said...

Tgh keje-bos tk dew tpi keje still melambak + kalo smpt on9 kejap.:)

FasiHaH SupiaN said...

o mak aiii memang peberet laaa klas xde.haha

zahidah seran said...

kelas batal dan boss takde mmg heaen...=))

Abg Stalker said...

hahaha..betul la tu,student life kn. ;D abg kt ofis nk tdo ke nk mkn ke,anyam ketupat pun bole.as long as kje siap dan memuaskn hati client. :D tu yg 24jam on9.tp klu kje kt site mmg x dapek la nk on9 dan bersenang2. +_+

KuNanGKuNanG said...

kelas batal la yg paling dinanti2kan time sy study dulu..balik hostel leh zzzzz..hehehe

sy tag awak ye

http://kunangkunang3017.blogspot.com/2011/11/kene-tag-dan-kene-mengetag.html

Gen2Merah said...

ahahaha.. kelas ganti tu lah yang leceh kan..kalau d maktab, ada lecturer yang sanggup ganti pada waktu malam atau hari sabtu.. nyampah tull ehehe

Bersua kembali. Maaf lama tak jejak kembali di sini. Salam ceria dan selamat menyambut Hari Raya Eidul Adha.

Selamat berkorban di jalan yang di redhai oleh Allah swt.

Ikhlas
~Gen2Merah~

sergeant keroro said...

kelas batal memang syok, hehe.

ni pon dapat balik awal dan cuti lama sebab kelas batal :P

anismelon said...

hakhak..btl btl..sonok je dulu if kelas batal..tp paling liat if nak mengganti..adesss

iMBobo said...

kalau kelas batal balik bilik sambung tido hehe

syakey said...

sakan kelas takdak!

slamat pulang, slamat hari raya! ;D

aimie amalina said...

hehehee
kelas btal mang beshhh tak hengat la
plak kalo berderet kelas batal
hehehehe

NasZ said...

terkenang zaman studi dulu. mmg best kelas batal tapi masa nak pergi kelas ganti tu nak malas. sebab biasanya malam.

aleen aiden said...

yup2,masa skolah dulu klo cikgu buat pengumuman semua cikgu akan meeting student kne duduk dlm kelas diam2 kemaen suke lagi.hu3

SITI NOORNADIYANA said...

bila takde kelas, balik je trus tido. suke part tu. :P

littledolphin said...

happynya dia!siap skipping-skipping lagi.haha

Mohd Izzar said...

kelas batal tanpa kelas ganti. lagi ohsemmm~

cx's said...

kelas batal? mmg as student kite suke tp plg liat bile nk gnti. huhu. bohsan wooo~

pengemis Cinta~ said...

suka kelas batal tapi tak syok kena ganti..adoyaiii..

Fad said...

bukan pelajar je, cikgu pun suka kalo hari persekolahan dibatalkan..ekekeke

budak penjara said...

ak bersorak giler klu kelas batal..tp klu kena ganti pon..ak tetap bersorak..sbb ak kn kaki ponteng..hehe

Luqeem™ said...

tu yg best bla kelas btal..hehe..mcm2 bleh buat..:)

Terbang Bersamaku said...

dulu masa zaman bergelar student pun sy sgt suka bila lectreur batalkan kelas..hehehe..
~ape2 pun smoga slemat smpai ke destinasi..take care..=)

mr.libra said...

huhu..biase nyer banyak r kelas batal time dekat2 nak exam nie..huhuhu