Friday, December 2, 2011

Kutu

Assalamualaikum...

Sebut pasai kutu ni, ape hangpa semua terbayang kat kepala ? Kutu rambut ka? kutu beras ? Kutu pape jelah.....

Kutu yang aku bela ni, kutu buat duit ha.... Main-main simpan duit...Then ikut turn dapatlah duit tu.... (*main duit? humm)... Lagi pulak, kutu ni, kalo tak ramai tak meriah satu hal.. Tak masyukkk.... So, ramai-ramai masyuk la... ^^

Semalam, nak dijadikan cerita, aku dapat kutu hasil daripada main kutip-kutip RM10 seminggu... Kami main 6 orang... Ha... Yang pandai matematik, kira lah sendiri berape aku dapat.. ^^ Kami main 2 minggu sekali turn..

Kebaikan main kutu ni sangat terserlah tau... Sebab kadang kalo simpan dalam tabung, asyik nak cekau je tabung tu.. So, bila main kutu ni, boleh la latih diri kite ni menabung yedop....Nak cekau pun tak dapet sebab orang lain duk pegang kan..^^

Tapi kadang tak best jugak rasa kalo dapat yang giliran awal-awal kan.. Nanti duit cepat habis.... Kalo turn last la syok main kutu ni ^^... So, bile duk undi-undi nasib ler kalo yang dapat turn last/ awal ni ^^

~Yehaa... Hasil kutu 12Minggu ^^ ~

Pepatah lama pun kate " sikit-sikit lama-lama jadik bukit"... "susah-susah dulu..senang-senang kemudian"..

P/s : Pernah main kutu?

34 pasang kasut tumit tinggi:

shaFazie said...

cik soly..leh lanje nie hahaa

pnh2..kira dpt menabung gak & dpt bli apa yg diimpikan....:D

siti kektus said...

Belanja aiskrim ss! Hehe

biasa kite sebut main undi je. Tp tak pernah main la. :)

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

Aku dgr main kutu ni illegal...rite???hahhahaa

to my blog - Acapsuur (>,<)

Aki said...

dulu aki slalu men bende ni.. tiap 2 minggu,skali blast rm500.. ye lah,masa tu harga getah tengah naik,so seminggu leh dapat dalam rm1000+.. Skali pungut duit,pergh.. party all day terus.. ^_^.v..

Anum said...

bestnya
hahaha

bobiedanbad said...

best main Kutu. akak dengan kawan buat dua turn...mmg seronok berbaloi-baloi

Selendang Merah said...

byk duit tu...memang main kutu salah satu cara paling senang nak kumpul duit berbanding simpan sendiri.. tp sm x penah main pun..biasalah laki susah sikit//hehe

abah khalisha said...

Ini main kutu leh bikin duit..hehehhe

Perkara yang Biasa Dilakukan oleh Perempuan Bila Putus Cinta

Syuxer said...

MLM ni hahaha..;p..main kutu ni faedahnya tanam sifat menabung dan boleh gi shopping beli barang yang kita nak..

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Apakah benda nya ni Soly? hehe...amboi posing sakan dgn gambar duit ye...blanja sikit

laskar pelangi said...

dah lama xmain kutu. main zaman sekolah2 dulu jerp...lanjeeeee mekdi please! hik3

J.Syazwana said...

pernah gak dulu time sekolah tapi tak lama sebab ade org liat nk bayar. hampeh je.

Yatie Awang said...

masa sekolah dulu pernah jugak

Munnafendy said...

huwaaaa masyuk la soly...hehehe

ai xpernah main.tp mak ai main..selalu ai yg kena tolong byrkan...keh3

cheqwa said...

pernah main! kan kan,bes kalau jadi orang las dapat. yang tu baru betul rasa cam menabung :D

Bui Junaidi said...

bui pernah kena tipu ms main kutu ni..hampeh punya member..dia yg first tp lepas tu dia pulak cabuttt...

mynameismy said...

haha.My dulu mase study pun suke men kutu dgn coursemate.

kat opis pn ade main.

dgn kakak pun ade main..

wahhh kaya kaya..

tp sume dah dapat dah..:D tahun dpn main lg hehe

diana said...

main ramai dapat banyak..
tapi yang tak best kena tunggu lama..
heheheh

iedchan said...

hehhe i ske men kutu time dapat duit je..kalo time kene byr tu berat sket..heheh..btw i folo u...:P

Saiazuan said...

huhu kutu duit :)

mMoOnN aAlLeEaA said...

lea kalau main kutu klu leh nak last sekali.baru rasa syok menyimpan

hira said...

seronoknyaaaaaaaa~ nak juga! hahaha

Anak Wak Mail said...

masa kecik2 dulu rajin la main kutu,,bayar 20 sen sehari..tp last2 ada yang tak bayar..dah besar ni tak main dah.

kotak bulat said...

kaya dah tu..hehhehe..leh blanja ni..

Mya said...

dah lama tak main kutu ni heee

ir yien 9897 said...

leh belaanja yien kat seksyen 15 :)

maszull said...

assalamualaikum soly...wah seronoknya dpt duit kutu tu yer...:)

Rtp Farra Arisha said...

main kutu? pernah suatu ketika dahulu..tapi sekarang tidak lagi..hehe.

tieykah said...

HAHAHA.lama tak men kutu ni.last sekolah rendah

cik najihah said...

sy pon main jugak..selamat dah beli henpon baru hahahaha

Ezad Skytech said...

boleh la belanja ni...hee~

yua said...

wow hana tajima.. kaya oww. oppss silap. soly tajima hehehe

MSS said...

tapenah main kutu sbb tau susah nak bayar...=D

semutsengal said...

cis, ingat apalah tadi. Nak tunjuk hasil rupanya.