Friday, December 2, 2011

Banjir Kilat Di Kajang | Kawan aku ade di situ

Assalamualaikum...

Kisah banjir kilat di kajang yang amat memeranjatkan.... Seriously aku tak dapat bayangkan depan mata aku macam mane banjir tu setelah nengok dalam berita tv3 tadi..... Kebetulan 2 orang sahabat aku berada ditempat kejadian....

One of my BFF text aku :

Yua : Soli.. banjir wey..Terperangkap

Aku : Sini pun takleh kuor..Gelap yang amat
(*Kami plan nak pi pasar kajang sebenarnye..tapi aku masih di UKM, dan depa sudah di Kajang)

Yua : Air paras pinggang.. Tak balik mane dah aku..

Aku : Woi..Dahsyat ke?Katne?

Yua : Betol2 belakang pasar kajang ni... Hadoi..hope cepat surut..

Aku : Bahaye ngat.. dop gerok-gerok la mu.. ( tak dapat kemane2 la kau)

Yua : Aku duk di metro point.. Sini tak naik air.. Tak nampak la tanda-tanda aku boleh balik ni..

Then, aku terpinga-pinga banjirnye macam mane.... Bila nengok TV tadi baru lah tahu..Teruk yang amat.... Oh kecian.... Mujurlah kawan aku selamat sampai UKM dah tadi..... Fuhhh....

Gambar kredit to YUA :

Nak bace kisah selanjutnya boleh bace di blog sahabat aku YUA..

P/s : mak aku teruih kol aku bimbang kot-kot aku berada di tempat kejadian....


26 pasang kasut tumit tinggi:

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Teruknya banjir tu...hermm..moga tak ada benda buruk yang berlaku..

laskar pelangi said...

dear,mama pelangi pun call gak tanya pasal anak dia..kot2 terperangkap dgn banjir..terkejut beruk kot weh pasal banjir ni...nasib tak g kajang arini..ehhh...nak beli ape sampai ke pasar kajang? beli ayam? heheheee

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Soly, mcm mn awk pasang widget google plus kat tepi ni...colour merah dan biru tu...?

syarifahsidrus said...

kawan pun ada duduk kat kajang.uhhuuu

Syuxer said...

banjir kilat memang mengejutkan..silap2 haribulan kena berenang hehe..

camner awk pasang add me on google+ tuh hehe..

mira maisara said...

wahh...dsyat aoooo

Ezad Skytech said...

terkejut jugak kajang banjir ni...sebelum ni rasanya tak pernah kot...

SoLy SoLicious said...

@Syuxer @Dunia Realiti a.k.a Elih ini linknye https://developers.google.com/+/plugins/badge/config

Azzah said...

Bahaya..insyaallah nanti cepat la surutnya

sue perbs.. said...

tk smpt tngk berita tdi.. harap2 semuanya baik2 je

yua said...

so scaryy huhu. terpaku first time tgok banjir sebegitu dpn mata..

- haha lawak lop baca msg2 hok ato td haha

saya cello191 said...

teruknya..
banjir kilat..mmg cepat ja naik air tu~~

Syazwan Che Deraman said...

ore oyak ado boyo.

Daddylicious said...

dasyat betul erk...ish2

Aki said...

wah.. ye ke.. aki bangun2 je dari tido,ujan lebat gile.. err,ye,aki tido kat opis.. tak sangka plak leh banjir sampai camtu skali..

Bui Junaidi said...

teruknya..ada tengok dekat tv3 tadi..huhuhu

^^eKaTiKaH^^ said...

hujan sekarang tak boleh dijangke...sekali hujan turun lebat..air naik pun kite tak sedar.. :)

missina said...

sib bek soly tk sempat pegi yerk,,selamat,,

Muhammad Al-Afiq said...

harap semuanya selamat la ye kat kajang tu...jgn main bnjir.!~

cik najihah said...

uish..bia betul sampai teruk macam tu sekali

budak penjara said...

mntk smuanya selamat..ak de tngok gk gmbr org ltk lam fb sal bnjir kt kajang ni

eVa said...

haishh.. dasyat jugak banjir tu..

Adylia Qarissa said...

memang terok banjir kat kajang semalam. nasib baik dkna tak pergi kajang..kalau tak. mesti dah sangkut kat sana..

Selendang Merah said...

ish2..teruk gak tu....

semutsengal said...

teruknya. Apalah dosa orang kajang.

Anak Wak Mail said...

menakutkan kan..nasib soly tak pergi lagi..;)