Saturday, December 17, 2011

Tiada nafsu lagi..

Assalamualaikum...


Aku ade Facebook since 2009....dah almost 3 tahun... Ade orang buat akaun fb 4/5/6 tahun kan... Tapi al-maklumlah, sebelum 2, aku mane lah nak kenal fb ni... Time tu musim freindster lagi...xpun myspace....

Bila aku buat akaun FB, aku ketagih game-game die.... Kadang tak leh duk diam, semua game aku pulun main.... Yang aku paling setia kat game gambar bawah ni.... dah jadik macam illegal drugs pulak...

Aku start hanyut dengan dengan game FB ni nan game Farmville...Main tanam-tanam..... Bile ke kelas, teringat-ingat kebun aku... Dah mati ke belum pokok aku.... Abis kelas, teruih nengok hasil tanaman.. haishh.... Kalo tanam sungguh boleh buat makan,kenyang perut yeedoopp...

Lepas tu, aku main game yang bela-bela menatang ni..... aku adopt kucing comel sekor dalam pet society...kasi main-main...jumpa kawan-kawan...dapat duit....boleh buat shopping baju die atau upgrade rumah die...haishh..macam-macam...

Lepas aku bosan, nak 2 game tu, aku beralih ke cafe world.... Punya la semangat main sampai berlumba-lumba tau nak naik level.... Sampaikan cikgu aku turut sama main game tuh... haha..penangan game masak-masak ye...

Tapi seronok... Yang tak seronoknye, masak penat-penat tapi basi...Lupe angkat... mase tu la ase geram gile... Lepas tuh,request kat member-member suwuh anta gift kat kite...haha..sistem barter la pulak...

Itu citer dolu-dolu ha.....dah setahun lebih aku tak main game-game dalam FB tu..... Bile banyak keluar request hadiah itu ini, aku buat dek ajelah.... Sekarang pun FB dah ade macam jenis game pulak rasanye...siap ade the sims lagi ha....

Imam aku kuat lagi...tanak lah main.... kalu stat main skali, mula la addict sampaikan satu kerja pun tak jadik.... Tak larat dah... ^^


P/s : Tajuk eksen kemain..Sebenarnya nafsu game tu lah...hahaha

33 pasang kasut tumit tinggi:

Miss Nadya said...

ss nak tahu x kita ada habit sma...tp nad main my shop dgn pet shop jer..;)

nazihan ali said...

sim best, tp skrang da xmain..hehehe.. da bosan pulak

miss kinah said...

tak prnah tringin pun nak men game dlm fb..tak thu npe..

hahahha

* Rosita * said...

hahaha...samela ki ta...kebun tu dah btahun tak bsiram...cityvlle pun dah tak terlawat lg..apalagi nak main game2 yg lain..takde mood dah..skrg pon layan angrybird kat iphone..tu pon berebut ngan anak...:)

J.Syazwana said...

betul !!
semua game dekat atas tuh pernah main.
tapi zaman game dah berlalu.
sekarang busy buat kerja.
dulu time belajar boleh lah main game2 fb ni.
hihihi

tapi seronok gila kan.
memang addicted. hihi

diana said...

tak pernah main game facebook.
kalau suami akak ye la..
entah apa2 game yang dia main..
tapi tak de satu pun yang dia main terus terusan..
kadang 2 dia malas nak buka facebook dia,guna facebook akak pun jadi main game..ekekekk

Cik RoSs said...

haaaa,sama la dengan akak.dah 2 tahun akak tak main.memang tak ada nafsu langsung main game ni..huhuhu..

masa lekat dengan game dulu,dalam kepala asyik ingat game aje.

pagi2 bangun awal ( before subuh ) semata2 sebab nak kutip tanaman takut orang curi atau tanaman rosak.hahahahhaa..

lawak sungguh!!!

cyma said...

game memag best tp cepat bOsan KAN ! dan melalaikan..na maen game niyh,uat isi mse lpang je. .

Azzah said...

azzah dulu pun main farm ville dgn cafe tapi skarang dah x layan.dulu sampai sanggup set masa bangun tido pkul berapa takut pokok mati atau makanan rosak..

SHAFIQ HASHIM said...

Sy Ketagih Mn Farmville Sampai Level 110 Dh..hihi

Nurhasliza Jeffry said...

Sama la kita Soly. Semua game kat atas tu memang pernah buat saya mengalami ketagihan yang teruk. Giler seronok. Sungguh melalaikan. Sampaikan level setiap game punya la tinggi-tinggi belaka. Tapi skang dah pencen. Dah lama tak sentuh. Maleh nak mulakan balik. Nanti payah nak benti. Hihihihi. :D

Nadzirah K. said...

nasib baik la tak pernah terlibat dalam game2 dkt fb ni,hehehe :)

Ezad Skytech said...

hee..dulu sy addicted main game cafe world dan ninja saga kat fb...skrg tak da...haha~

nana raffy said...

tade fb pun...so, tak tau langsng psal game lam tuh...

hira said...

saya jarang main game fb. rasaya sekali je kot. hahaha

Rtp Farra Arisha said...

untunglah arisha kerna i'm not a game addictor..hehehe, not really fall in love of playing games..:) sometimes, i'm gonna have a try on any games, but i'm failed playing those wkwkwkwkwkwk.

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Ingatkan nafsu apa tadi haha...tak suka game mcm ni, suka main poker je :P

syarifahsidrus said...

betul3. sekarang malas dah main game FB

ABU said...

hahahaha aku penah main yg tu FV je.. tu pun tak lama..

Selendang Merah said...

sm suka main game empire alice n ninja saga..hehe
tapi sekarang x dh..semejap main blog bersara sat main game

Anif Abdullah| AA said...

anif suka main farmville jer.hee.. tp skunk,dah xmain..xtau lah nape..

Terbang Bersamaku said...

thun lepas sy pnah addict dgn game zoo world..tp skrg mmg dah stop dari main game nie..huhu..

sue perbs.. said...

tk pernah main game2 ni sbb tkut teraddicted. hehe

Lelaki Ini said...

tue lew..
sama la kita..
malas nak mulakan balik!

mokcik-ann said...

udah-udah ler tu mein game.. hihihi

K O R I E said...

xpernah main plak game dlm tuh
xminat men game ;p

tp rmai giler yg kkawan yg ktageh men game dlm tuh..
ktanya dpt duit?

keri ikhwan said...

penah gak menggila kejap... bukak akaun fb pn sbb nk main game tu je... last2 boring ... smpai skang x main dh...

Abg Stalker said...

DOTA~ :)

aimie amalina said...

hehhehee
mimi herann kenapa nafsu mimi ni tak de lag dgn segala jenis game, even game kat fb tu..hhehehe
hehehehee

siti kektus said...

ss, kite pernah lah try main farmville ni, tapi kan sekejap je rasa dah bosan. sebab tak reti main sgt kot. hehehe

zahidah seran said...

kurang minat main game2 ni..hehehe...

semutsengal said...

aku tak penah main game kat fesbuk lagi. cool kan ?


AHHAHAHAHAH

iMBobo said...

samalah kita, bobo dah block dah semua game haha