Friday, June 15, 2012

Mengharapkan keajaiban

Assalamualaikum......



What a miracle if i could open this door and some magics happend i front of me :) 
Perasan atau tidak sebenarnya aku dah lama tak mengarang panjang sebenarnya...... Susah benar nak memerah idea sebenarnya...... Asyik tulis padam......Padam tulis........... Jadiknya post gambar je lah......... 

Recently, banyak perkara yang berlaku dalam kehidupan aku....... Kehidupan seorang insan yang bergelar "penganggur" yang sedang menunggu hari graduasi kira-kira 4 bulan lagi......

Bila jadik penganggur ni, soalan-soalan yang tersangat "gelemer" sering ditanya adalah " dah dapat kerja kat mana sekarang"..... "Lepas ni nak buat ape?kerja ka sambung belajar"..... ade pulak siap tanya " nak kahwin bila?"........ 

Adeh.... memang "complicated" sungguh nak menjawabnye ha...... Bak kate seorang sahabat " REZEKI TUHAN MERATA" ..... InsyaAllah ada la tu kat mana-mana.... Lambat atau cepat, bergantunglah pada usaha masing-masing yedopp.....Jangan mengharapkan keajaiban semata tanpa setitk usaha ^^........

Selamat malam semua :)

P/s : nak mengarang panjang lagi, tapi buntu idea...grrr....

11 pasang kasut tumit tinggi:

Azzah said...

Berehat dulu sbelum menempuh alam kerja,yedopp?

semutsengal said...

rezeki tak kemana, apakata kau isi lah SPA8 ke Spp ke, mana tau dpt kerja kerajaan. hihihih

zulhilmi tempoyak said...

same la kite... i pon penganggur...huhuhu

siti kektus said...

insyaallah, dapat lah tu kerja nanti. :D

Zul De Alexis said...

sama lah dengan SM soalan2 tu memang femes di tanya..kadang2 rasa..argh!..

Marina said...

dulu mase belajar sebelum habis, kiteorang apply keje awal2...belum habis tesis dah gi bekerja..hehe

Terbang Bersamaku said...

zaman skrg nie mmg susah nk dpt kerja..mase sy abis study dlu pun pernah alami situasi mcm nie..

sabar ye..yg penting jgn putus ase utk terus usaha, ikhtiar dan berdoa..InsyaAllah pasti kerjaya yg tepat menanti..

#semoga dimurahkan rezeki ya...=)

sue perbs.. said...

sy pnah mengalaminya.. memg tension menganggur.. tpi dh kerja pon tension gak busy memanjg.. ape pon, rezki ade dimana-mana..

Cik Suheela said...

dear...rilek lah..klu org tnye u senyum he..jwb dgn tenang...klu xjwb pon ok juga..i lagi tanam anggur lamaaaaa dr u tau...org tnye je..i malas layan...asalkan i hepi...keh3...

maszull said...

assalamualaikum soly...usaha tangga kejayaan...;)

GBM said...

Macam kenal je.. kat ne ni ss?