Monday, July 18, 2011

Silent reader Vs Stalker

Assalamualaikum.............

Selamat Malam...........Jam dah menunjukkan jam 12.14am................Entry ringkas sebelum masuk alam lain..............

Silent reader : Setiap kali blog updated,Dia singgah,dia baca,then dia out tanpa sebarang jejak yang ditinggalkan.Anggaran masa (5-15minit)

Stalker : Tanpa mengira blog updated/tidak,dia singgah,dia baca,dia tilik,perhalusi satu-satu,maybe die tinggalkan jejak/mungkin tidak,mungkin menyembunyikan diri di sebalik si "anom"..Anggaran masa (10-30minit)...kalo lagi hebat 1 jam kowt..teheee........

Kalo pendapat saye la, nak stalker boleh, tapi jangan sampai dengan niat nak menjatuhkan maruah orang lain............Medium seperti blog ni, seperti yang diketahui umum, adalah umum......Sebab,kita menulis untuk orang lain baca..........Perlu diingatkan kepada penulis juga...........setiap baris ayat bakal menjadi bukti ape yang ingin disampaikan............Silent readers ni mungkin(andaian sahaja) tergolong dalam kumpulan pasif (pemalu kot).......Ada alasan tersendiri............mybe die peminat yang tanak diketahui..............heeee........... Tapi sy suka golongan ini, sebab mereka sangat misteri.......teheee :) ADIOS!..Selamat Malam ~

P/s : ada pendapat? boleh kongsikan bersama~

21 pasang kasut tumit tinggi:

Mrs. Farhan said...

Sokong sgt soly. X marah kalo org nak stalker, tapi kalau sampai menjatuhkan maruah org, tu dh mmg dah cari nahas. Hehhehe. Semoga si stalker tu berperangai baik2 saja. Hehehhe.

Kadang2 jadi silent reader jugak. Atas alasan entri terlalu panjang dan malas nak baca, atau bila nak komen mungkin ada word verification, dan intenet plak slow. So, amik keputusan jd silent reader je la. Hehehhe. =D

Elih Japahar said...

Sy tak kisah sapa pun yg bertandang ke blog sy,bukan popular pun kan sbb kawan rapat sy sendiri pun silent reader..esok masuk ofis, mesti dia tengur pasal entry terbaru sy kat blog..kantoi jg hahaha :D

SoLy SoLicious said...

@Mrs. Farhan ye..sy suke membaca entry2 bloggers...tapi kalo dah tak general+feeling2 lagi, sy hnye tersenyum sendiri n pangkah aje lah lepas bace..^______^




@Elih Japahar Amboii... ade silent readers ka silent peminat ni?? heeee

ir yien 9897 said...

owhh..yien kategori silent readers..sbb sy meminati kamu..hehehe

kali nie tak malu,tu jadi kecoh reader sat.. :)

so the winner is silent reader.. :)

paish said...

slalu berperanan sbg silent reader..bukan ape, seronok bc citer org lain..kalo bloggers femes tu, segan la nk add..sape la kite..hik3

Siti Khadijah said...

BETUL..Sbb sya pon lebih suka jadi silent reader..kdg2 x sempat kan nak tinggalkan jejak n tak cukop masa nk bertegur sapa..:)

MamaEma said...

saya hanya tulis dan bercerita...orang nak baca atay tak terpulang pada diri sendiri saja..

p/s : nak follow tapi butang follow ghaib entah ke mana

siti salwanie said...

sy silent reader..hehe..malulah nk ckp sbnrnye sy dah lame minat ngan awak ni..aauuuwww

chenurulhusna said...

betul sly cakap:)

follow soly comel:_

siti kektus said...

hai ss. im sk. hehe :)


kalau stalker baik tak pelah jugak. bila stalker dah bertukar zalim, fire saja kasi hangus. haha

echaRierie said...

sometimes sy jd silent reader..
:D

Maya Lisa said...

Maya sedang reading silently entry anda ^^ pendpat yang sangat bernas ^^

Qaseh dalia adelia said...

agree ..silent reader ni misteri

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

saya dalam kategori blogger.
sebab saya baca, tinggal jejak, komen entry & blah. haha. anggaran masa 10 minit :D

Acik said...

noisy stalker? hiahahahaaa ...

Подтверждаю said...

as salam..
hehe..tak setuju. silent reader misteri~

selagi dia tak off mana-mana kaun online yang masih aktif, sesiap pun boleh tahu siapa dia. ambil contoh. di off akaun fb, gmail. tapi akaun yahoo buka. ambil data dari cceh bug, dapat email , cari maklumat email tu.

hehe~

by : fadzli-rt

Подтверждаю said...

as salam..
hehe..tak setuju. silent reader misteri~

selagi dia tak off mana-mana kaun online yang masih aktif, sesiap pun boleh tahu siapa dia. ambil contoh. di off akaun fb, gmail. tapi akaun yahoo buka. ambil data dari cceh bug, dapat email , cari maklumat email tu.

hehe~

by : fadzli-rt

anismelon said...

anis jenis..singgah..bace..komen..kadang kadang silent reader jugak..hehe..

Luqeem™ said...

sy ni stalker n silent reader..haha

iPai said...

saya stalker yang menonjol !! huhuh

sergeant keroro said...

silent reader pon boleh, hehe

stalker pon selalu jek buat :P