Saturday, July 16, 2011

StoryNory : Aku bukan budak gitar

Assalamualaikum...............

Selamat malam semua..............Hari sabtu sudah meninggi............langit pun dah mulai gelap..............lampu jalan dah mula terpasang...........Aku tak nak bermadah pulak aihh........ (tetibe rindu kat cik madah )................hahahaa...........

Sebenarnya, aku tertarik dengan salah seorang pembaca yang boleh dikatakan agak setia dengan belog aku..........Die selalu jugak datang jenguk dan beri komentar yag bernas di belog SS ni............ Terima kasih banyak jugak kat pembaca lain yang tak jemu-jemu klik butang _ pasang kasut tumit tinggi tuh............So, blogger ni iaitu "kami hidup" ade bertanye kat belog aku .............Aku ni,pandai ka main gitar?? .............. Main picture pun pegang gitar.......... Header kat atas pun taruk gitar............... Pendapat korang lah, aku ni korang rase pandai ke main gitar??..............ada gaya atau bakat macam si Ana Raffali ka? ................ teheeee..........

Sebenarnye, aku ni buat eksen je gitar tu semua...........Gitar tu, aku kebas buat eksen mase aku duk menumpang kat rumah keluarga angkat aku dekat Tanjung karang selangor.............Gitar tu kepunyaan si anak lelaki keluarga angkat aku tuh.............ensem macam syamsul yusooff..............hahaha........aaiissseeeee meenn..... aku nak citer lain, jadi citer syamsul yusof lak............

Btw, aku mula tertarik kat gitar ni mase Form 4.........Al-kisah yang sangat panjang.............. Pertama kali aku dengar alunan bunyi gitar ni, mase persembahan drama time Form 4 tu lah............. Aku dah jatuh hati sesangat sebenarnye kat alunan gitar ni,bila someone tu mainkan gitar ni..............Lagu yang die mainkan tu, aku lupe pulak tajuk ape........lagu owangputeh la katekan.........

Photobucket

Then, pada saat itu, aku berkenan kat gitar ni..........Terfikir jugak nak beli satu.......Tapi aku tak reti main, plus, kompem mak aku tak kasik.......hahaha..........Dan, aku paling suka kalo ade yang mainkan gitar tuh depan aku.............teehhheee.......aku jadik jiwang pulak........Tapi setakat ni takde lah...............Dalam telepon ade lah..........heeeee...............Sebab tu, bila aku jumpa some guy, then i'll be asking " did u noe how 2 play guitar"....... acececehhhh..............skiping lak aku.................poyo jah..........

TApi itu lah............Walau aku minat setara mane pun, tak lah fanatik sampai terkulai layu kalo tak dengar muzik gitar ni.............. Nice kan melodi die......... Kalo gitar karen ,jangan bawak main depan aku, bising nak mati......boleh pelempang aku lak nanti. korang.......teheee.... Dah makin mengarut aku ni...........cerita panjang-panjang ,korang pulak duk muncung jemuih baca karangan aku ntah pape......... So, at last but not lest, aku memang tak reti main gitar atau dalam bahasa terengganu yang betul-betul klasikal "dop reti starang habokk".........Kalo korang faham TAHNIAh....hahaha.................Terimakasih sudi baca cerpen dari awal hingga akhir............ADIOS !!!!!!!!!!!!!

P/s : tak pandai main xpa...boleh belajar.. ade sape2 nak tuisyen kan sy main gitar?? teeeheeee

23 pasang kasut tumit tinggi:

Abang Stalker said...

gitar x reti,piano bole la. :)

misskawaii said...

teringin sgt blaja maen gitar sambil nyanyi untuk en kekasih. hehe

FyzaLovato said...

ya sy pon suka guy yg reti main gitar. tapi sygnya incik boipren xreti.kah3. :)

Elih Japahar said...

JOm sy ajar awk main gitar hehe..lagu enjit2 semut boleh habis dah ni :)

Mrs. Farhan said...

soly cari la boipren pandai maen gitar.heheh.sy pon minat guy maen gitar gak, n alhamdulillah mr.farhan pandai maen gitar.hihihihi.sangat2 bahagia bila dia maen lagu2 paberet.hihih.

Pn. Sheila said...

em... sy pun minat blajar gitar ni... dl ada nak belajar tp cikgu brutal sgt terus x jd... huhuhu

sue perbs.. said...

kisah kite mcm serupa.. hehe.. kat umah ayah ade gtra tpi segan nak soh ajar.. kdg2 curik2 men gtar ayah mase ayah tk de.. hehe.. tk pndai main

GaRy™ said...

laaa... ingatkaan pandai maain tadi... hahaha... gary pandai main gitar biasa je la... gitar karen belom reti lagi... hehehe~..

K O R I E said...

hye!
huhu korie tringin jugak nak main gitar tp xda masa nk belajar smua tu

=_=

jom msuk kelas belajar gitar online jeala.. ?

Addin said...

addin suka tengok orang yang pandai main gitar ;)

Kathy Tuah said...

abg & kakak sy pandai main gitar tapi sy x pandai2 -.-'

k e y r i said...

wah, gambar tu boleh gerak2 la! camne buat tuuuu :D

Athira Husna said...

huhu..xpe2..lau betol awk minat..leh blaja.. sy leh tlg ajarkan.. tp sy bwk ajaran sesat la.. hehehehe..

Muhammad Khairul Fahmi said...

fahmi nak bljar gitar...huhu

Farhana Jafri said...

cri je dlam utube.. bnyak tutorial.. hik3.. nice tp i prefer piano.. hik3.. good luck btw! :)

jemput singgah ANASAURUS :)

Far8 budak baik said...

aku ade tnye jugakkk..
kau x pyn pun.
hahahaha..
posing je lebihhh..
takpe..nnti aku ajar kan kau kod A..
hahahaha

Qaseh dalia adelia said...

dakpolah dop reti starang pun ..amek wat eksen jah haha.. kami hidup mmg suka komen2 hihi..

Terbelog said...

kena blaja ngan
wancikgumuzik tu he3

Atiqah Wadiah said...

heeee~hope 1 day awk bley men gtar..

ABU said...

kalau kat sabah ramai sgt orng yg pandai main gitar..masa aku kat uitm kk haritu hampr semua roommate aku pandai main gitar..tp aku tak hahaha

iPai said...

kalau saya malas belajar, cam ne plak ?

sergeant keroro said...

dop reti gok, tahu gitu jah. haha XD

Rahmad said...

best kalau dpt men gitar..

suma lagu boleh layan bila suma chord dh dpt hafal..