Monday, July 4, 2011

StoryNory : Doraemon cartoon paling digemari di jepun

Assalamualaikum.............

Melodic Monday !!!!!!!!!!!..........Selamat tengahari !!!..................Sekadar nak berkongsi ceria.............Tadi aku duk ber"google", tetibe aku ade jumpe satu site ni................tajuk die "25 most popular cartoon character in japan".............. Lepas di usha, rupenye, cartoon Doraemon berada ditangga ke pertama menewaskan hello kitty,astro boy,pikachu dan lain-lain............



Tapi,memang tak dinafikan,aku pun peminat Doraemon tau...................Mase kecik-kecik,aku selalu berangan "kalau lah aku boleh jadik doraemon"....................sebab keistimewaan die, ade poket ajaib...............wallaaweeehhhhhhhhhhh............boleh terbang ke mane saje kite suka.........Boleh ke dunia mane pun melalui pintu ajaib..................... Macam-macam angan ni ha.............. Tapi aku memang salute la pencipta cartoon doraemon ni...............Aku selalu tonton kat TV.............kadang tu, baca komik die................Doraemon memang best la!!.........At last but not least, walaupun banyak dah cartoon lain dalam dunia cartoon sekarang, aku tetap suka doraemon.......ADIOS !!!!

P/s : Character tempatan upin&ipin pun awesome !! .....


Jum klik sini ^____^
Klik sini jugak ye ^____^
Nak daftar churp-churp? jum klik sini





18 pasang kasut tumit tinggi:

kotak bulat said...

nak sinchan..hahahah..doreamon ni lame gile kan..dri kecik da ad...

KAMIHIDUP said...

dulu kecik-kecik siap ada buku, baca sampai tak makan. kenyang je baca buku dia, haaaa. :)

suha said...

hehe doremon memng terbaek (^_^)

adamainaa said...

sin chan terbaik hahaha :)

tiefazatie said...

yea btol2..nak gak doraemon nie..best ada pintu sesukahati..kipas terbang..mesin masa..best tue!haha

shaFazie said...

HAi soly....
doremon....azie pon minat doremon.....cute jew :)

Addin said...

hello kitty comel ! ;)

Sunah Sakura said...

samaaaaaaaaaaaa...dulu saya pun suka doraemon!!

sherah said...

sherah punn suka jugokk! <3

K O R I E said...

waa.. terbaik .!
suka sgt dengan doraemon!
dulu masa kecik kalau nangis mst ayah akan belikan buku doraemon^^

iwan_dextrous said...

ap semua nie..hihihih

TYNTHA LANA said...

Hehhh...da takda jiwa bila tonton doremon,hahaha. bukan apa..dari kecik smpai skrg tak habis..agaknya, smpai kit tua pun ia tetap ada kan soly?

Isteri Encek Bard said...

suker a doreamon.. katun doraemon masih menjadi kegemaran sampai sekarang.. hihihihihihihi

Nur Syazana Mohammed Sani said...

haha ,. ciap berangan erk nak jadi doraemon =='

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/support-me-pliz.html

Mrs. Farhan said...

Yuppp,suka doraemon sgt2. heehhehe. =D

Asyila Zainuddin said...

dh hafal dh lagu doraemon.. :PPP

sobri yaacob said...

ha.ha... suke sin chan...
doremon 2 kartun lama gler la..still no 1.. hebat la..

iPai said...

eh doreamon kah ? bukan naruto ke ?


lain page ranking kot ..


lama dah kartun ni sejak 1986 .. uhuhu