Friday, August 19, 2011

Aku gila Korea?

Assalamualaikum..................

Selamat tengahari....................salam jumaat...............Hanpa minat nengok korea??................Tipu la tak minat, at least ade jugak nengok kan citer die kan.................

Jika sebelum ni, market malaysia ni dipenuhi dengan lambakan cerita dan lagu-lagu dari seberang iaitu Indonesia, sekarang nampaknya dah mulai kurang......................

Tapi makin naik pulak kat Malaysia ni ialah fenomena Korean style, dari segi fashion la, drama, muzik semua nak macam korea....................Dah ade pulak group-group dari Malaysia yang tiru Korean style..............

Rasanya isu ni, makin hangat sekarang...............Tapi aku tanak cerita panjang-panjang bab tu, mesti korang dah jemu amat kalo diceritakan........................

aku memang minat korea...........Tak caye??............percayalah...............Aku suka nengok drama die.................feeling jugak aku ni eh...............(*baru sedar)...................... Paling aku suka, Tv shows depa seperti we got married, Family Outing, Running Man.................... Pecah perut mak oiii nengok ha.....................

Running man

Walaupun kegilaan aku menonton korea, aku bukan lah seorang yang terbawak-bawak perwatakan korea tu ha sampai ke luar ni.................Sekadar nak nengok, layan tu boleh la.................

Kalo lagu pulak, tak banyak sangat artis yang aku kenal............Paling aku suka Big Bang dan 2NE1................... Siyes muzik diorang sangat style dan unik dan tak tergedik-gedik awwwww..................(*aku pulak yang tergedik lebih ni)........................

Big Bang

2NE1

Drama korea, aku biasa download aje............. Meh aku share kan dengan korang semua lubuk tempat aku download banyak-banyak citer korea............Korang pergi SINI............

Citer yang sedang main kat korea pun dah ade dalam web ni.............So, penggemar-penggemar korean drama, boleh la meng"download" sebanyak mungkin drama yang korang suka.............Dari yang lama hingga yang baru...........Senang gila kot................... :)

p/s : Drama Heartstrings dah tamat..........15 episode aje rupenya :)

p/s : motip aku bercerita korea ni ???? hmmm....

39 pasang kasut tumit tinggi:

Luqeem™ said...

sy tak minat korea..huhu..

lagu yg pnah hafal pn yg nobody je..haha

misZiSya said...

sy pon =) nk taw cite baru yg best, share la..... hehehe

cik najihah said...

sangat suke running man hahah

aimi adilah said...

bgos lh lau just tgk je jgn ikut sgt budaye dyorg ni....

ade sorg roomate kite nie.. minat sgt2 dgn korea ni... smpai kn dy mandy 1 ary sakli je.... pas 2 bsuh bju style cm dull house bsuh bju pki kaki 2... dy rendam pas 2 dy bilas dy jemur...sumpah busuk bju dy....

*opppsss sory ter ngumpat pulak pose nie... maaf ye..

aimi btl2 x minat... tgk gtu2 je

Tentang Kita said...

minat sgt ngan korea...selalu tgk channel 393 ..mcm2 ader lebih hangat klu de K POPO chart setiap ari rabu..tgk diaowg menari2 sgt comel

Pendamba Mawar said...

tunggu giliran saya lak nanti cakap sal kpop

Dzarief Zuhdi said...

oh no.. saya lagi suka j-drama.. sbb nyer, saya kan suka tngok anime.. hehe

Apex said...

korean!!! i like~ ♥__♥

pengemis Cinta~ said...

pc minat korea.thanks share lubuk korea disini;)

Urzain Hussain said...

saya pon tak suka korea..
malaysia kan ada..

:)

si macho said...

thanx for tha info :)

JEMPUT BACA
otomen penyebab segala

farah hanim said...

fara??biasa2 je ngn korea
kalo drama xbrape suke
kalo realiti show cam runng man tu suke la^^
klaka

My Name is Mar said...

Heartstrings ep 15 yang eng sub da keluar ke?..
Skrg ni juz da tgok ep 14 yang dah di-SUB kan.. Ho-ho-ho!

mr.libra said...

cte korea xtgok sgt lah..tp klu lagu...yg suke nyer CN BLUE & FT ISLAND...dua tue je yg layan..huhuhu

Run Away said...

sy minat sgt.....;d

mizzkechique said...

chenta cite korea.. mencik K-pop!! haha

NURUL AINI NORAZMAN said...

tapi yg group msia sibok nak tiru korea tu tak leh bla btol,.nyampah org tgk lagi ada la,.hahahah

Clara said...

Clara minat korea!

Mmg best lagu2 dy..

Mnat DBSK the most.. Tapi sejak dorg berpecah, lagu2 dorg cm da tak best..

mle beralih ke BEAST!

Yoseob is kawaii~~~~

BERT said...

kite suke cite endon

Mr.B[e]ave[R] said...

peminat korea gak..samew la kiter

saya cello191 said...

running man best...^^

Lea IsNaw! said...

suka jugak
skrg suka layan sot dream high
xjemu2 pasang

JIJI YU said...

family outing mmg gegile tu pon season satu je

Sunah Sakura said...

perghhh! da lama akak tak tengok cite korea...

Nurulhuda said...

RM..wajib tengok..

serius...huda sgt2 suke bigbang..!heheh..

Elih Japahar said...

napa ramai sgt pompuan suka korea ni?...pelik tapi benar...my fiance pun gila korean jugak...tak lengkap kalau keluar tak beli DVD korea...ermmm.

Asyila Zainuddin said...

heartstring!! suke gile dgn jung yong hwa.. hehehe..

Freaky said...

nasib baik x minat korea.. skang memang tgh hangat korea kat serata dunia

miraedo92 said...

wahhh,i'm VIP & blackjack t0o!^_*

SITI NOORNADIYANA said...

aiyoo! yana pon minat korea jugak lah. :P

1st time tgk drama korea awal tahun 2011. tu pun sbb kawan yg suruh tgk cite boys over flowers. lepas tgk 1, tgk lagi, lagi & lagi.

lagu pulak, kalau yana suke ost drama korea, confirm pegi download lagu tu. so, takde lah minat kumpulan yg specific.

heartstrings best. sbb yana suke park shih hye. tengah download epi final tak habis-habis lagi.

p/s : sorry sis! komen panjang pulak. :P

sifu im said...

cam adik aku giler korea

aziza esa said...

suka korea jgk! hehee

FyzaLovato said...

running man n family outing best!!! layan ahhh.

just enjoy their show tapi xpulak minat k-pop bagai.. rasa cam gay pon ade tgok. :p

Elih Japahar said...

Korea korea korea...huhu :D

puteri katak said...

kipas susah mati kpop da bce entry ni..suke sgt!! nk2 we got married..vriety show yg len pom mnat gak..hehehehe

abghani said...

aku pun terjebak tgk citer korea-smile again

missina said...

kite pun minat cita2 korea ni,,kiut2 pelakon die,,tambhn Lee Min Ho yg ensem tu,,papepun hindustan all time favret,,hehe * lari tajuk plak,,

Lyana M said...

saya suka korea jugak.
running man memang superb.
family outing season 1 best la.
season 2, ramai kata tak best sangat.
2NE1 pun best jugak sebab dorang style je bila menari.

yatie Awang said...

kakka suka citer indon

sekarang tangah layan sinetron cinta bertasbih