Thursday, August 18, 2011

Biskut raya

Assalamualaikum..............

Selamat pagi........................Al-kisahnya hari ni, aku akan kesibukan bermain dengan tepung gandum, telur, margerin semata-mata nak buat biskut raya........................

Korang lebih suka beli atau buat biskut raya?................. Kalau aku, prefer buat sendiri sebab lagi terjamin bahan-bahan yang diletakkkan.....................Lebih-lebih lagi baru-baru ni kan keluar pasai mentega yang tak halal tu......................

Biskut yang aku biasa buat :

Biskut bunga dahlia


Biskut cornflakes


Almond London

Biskut kacang


p/s : Biskut raya ni perlu ade ke tiap-tiap raya ha??................

PERHATIAN kepada pemenang GA ,sila emelkan details anda seberapa segera sebab dah pos dah ni kad raya..........:)boleh semak kat SINI............

40 pasang kasut tumit tinggi:

Mr.Thinker@Ali said...

fav: biskut kacang. :)







beli kuih daripada sedara. :)

shaFazie said...

like2 sdap nie......nk jugak...

abghani said...

nmp cantik je kuih tu

cayang GIRANG muahx muahx said...

mesti ada. lau org dtg mesti mkn biskut dulu sblom g buat air o buat kuar mkanan len. btol x??

tp biskut tat nenas mesti ada. bau la meriah raya ni. my feveret 2. ahaha~

hazirah kasimon said...

cornflake3 hoho..

Luqeem™ said...

sy suka biskut cornflake n biskut kacang..hee


perlu la..itu la speselnya raya..bulan2 lain mne ade nk buat kuih..hee..

♥ cik_farah ♥ said...

mcm mane nak buat almond tu eh?

BERT said...

sedapnye biskut cornflake tu.. nyum2

Akitoboron Nuarism said...

bg saya la kan.. lemang n ketupat da cukup utk raya. tp Almond tetap di hati

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

biskut cornfleks...nakk sikeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttt......

hehehe
yum3...

cik dot said...

sdpny.. nk biskut cornflakes tu >_<

Tentang Kita said...

wah terrornyer wat biskut
thn lps n thn nie x wat kut. maybe thn depan wat..insyaallah klu bertemu ramadhan n raya tahun depan

hakmi said...

beskut paling best beskut free

Anum said...

sedapnya....

siti kektus said...

kalau raya yang mesti buat kerepek pisang. hehe :p




kalau beli pon ngan sedara je. ;)

Bob Merley said...

gua suka biskut almond america!

ir yien 9897 said...

teringin nak buat kuih raya sendiri..

mesti puas hati kalau wat sendiri kan terjamin bersih..

tapi takda sapa yang nak jar..

so terpaksa lah mkn kuih tunjuk2 jerk..

siti kektus said...

suka almond london, tapi tak suka buat. biasa makan kat rumah orang je. hikhik

mizzkechique said...

suke makan almond london!!! biskut kacang lak dh jd biskut wajib kt umh MK..

Anak Wak Mail said...

biskut ray tak penting sangat..yang penting baju raya..hehe..

suka makan cornflakes madu!

puteri katak said...

ley laa share resipi plak lps ni yerr..hehehe

Lea IsNaw! said...

perlulah
kalo x, x dipanggil biskut raya
keh3

Nurhasliza Jeffry said...

Wahh! Ada bakat rupanya Cik Soly main tepung, telur, majerin segala bagai tu ye. Ingatkan tangan tu tau tekan kibot je. Kihkihkih.

Biskut raya tu kene ada. Wajib. Baru ada feel raya tu.

Tapi yang paling tearamat wajib dari biskut raya adalah baju raya, kasut raya dan yang seangkatan dengannya. Ahahaha.

cik najihah said...

biskut cornflake tu wajib buat tipa tahun..waaa sedapnye

Asyila Zainuddin said...

selalu buat alomond london.. buat lagi best dari beli.. sbb dapat banyak.. kekeke..

anismelon said...

waa..pandai buat..anis xreti wat kue raya..tolong tolong je tau..heee

ILA HonEyBuNNy said...

wahahha...

nak biskut almond london tu..

kalau makan...sehari leh abis...hehe

Elih Japahar said...

pandai cik soly buat kuih rupanya :) tahniah! ranking blog makin naik hehe...

aimi adilah said...

nk tempah conflek 30 botol blh x hihihihi

Freaky said...

biskut cornflakes.. bestnyeee

Dzarief Zuhdi said...

buat banyak2 biskowt yer.. nnt sy bawak satu bas pegi braya kat umah awak.. hahaha

merahitujambu said...

mesti ada laa dear..wajib ok..sy minggu ni buat

dill said...

eh awak! saye nak beskot cornflakes!

dill.

My Name is Mar said...

cornflake je pilihan..
ho=-ho-ho!

My MiRa said...

huhuhu


mira datang sini ya...

EYFAalias said...

Konflek sedappp!

SITI NOORNADIYANA said...

tadi baru siapkan biskut kacang tu sis.. fav yana jugak tuh. ^^

Ini Kisah Tia said...

buat sendiri boleh buat banyak2 . lepas raya pun kalau takde makanan boleh cicip2 buat snek :)

CikMiMiey said...

biskut dahlia ... peberet CM tuh ! nak gi beraye umah soly lah boleh ? hihi .. kalo kat umah CM bese byk kepek= jenis kekacang dari biskut

Suhaili Sarif said...

skrg mcm2 kuih raya ada
smp da x tau nama die
huhu
saya suka kerepek.hihi