Tuesday, August 9, 2011

Lelong-lelong.....no telefon sape ni?

Assalamualaikum........

Selamat pagi :)......... Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ke 9 kite bersahur......... Besok genap 10 hari.......... Kejap je mase berlalu........ Huwaaaa......... tinggal lagi 21 hari je........

Tadi sesaje bukak Metro online sementara tunggu azan subuh, aku nengok lah bahagian berita setempat........"500 pemilik telefon di kompaun".......... Rupenya, kalo no telefon tu didapati pada iklan-iklan haram yang tak berlesen atau pinjaman wang tanpa lesen ka, teruih depa saman ha..........

Lagi pun sekarang ni, lagi mudah nak detect user kan sebab no telefon yang dibeli tu kena berdaftar dulu......... Kalau berdaftar atas name orang lain pulak, haisshh nasib ler tuh...........

Nak bace lagi klik sini :)

Pernah nengok contengan no telefon macam ni " awek bohsia 017-374......." .......... Ade lagi macam ni " Sape nak pakwe ensem kol no ni "012-383....." ............ biasanya orang conteng kat pondok telefon la, tandas awam la, macam-macam la........



Kadang tu, depa lelong no telefon tu punya niat adalah nak menjahanamkan sesuatu pihak.......... Kat sekolah aku banyak la orang conteng macam tu dalam toilet......haisssh........gaduh-gaduh sikit lelong no telefon.........what the fish lol~

Orang macam ni sepatutnye dikenakan kompaun lagi teruk sebab lelong no telefon satu hal, vandalisme satu hal, sebab duk conteng merata................Selamat bersahur, selamat menunaikan solat subuh........... ADIOS !!!!!!!!!

26 pasang kasut tumit tinggi:

sergeant keroro said...

dalam tandas memang selalu ada. HAHA

p/s : kadang-kadang seronok gak tengok time dalam tandas tu. keh3

ila said...

nie kje2 org yg x de keje.
mncemarkan alam sekitar je

iPai said...

cuba soly call sorang .. heheh ..

mane tahu ada yg leh wat kawan =P

Ezad Skytech said...

dalam tandas awam mmg bersepah no macam tu..lagi2 kat pintu tandas..tak payah baca surat khabar da bila masuk tandas..macam2 ada kat dinding..pintu..huhu~

H.J said...

hai awak..tak nak no telefon saya ke?haha

tia @ Ini Kisah Tia said...

woahhh , bikin takut .. ada lelong number orang ?

Elih Japahar said...

Iklan kat blog tak kena kompaun juga ker...hhaha! hah..ni baru padan muka kpd yg suka sgt vandalisme ni..bagus langkah ni..

mizzkechique said...

hehe..teringt lak kes sorang mamat ni call sy, bila tnye mn dpt no fon, katanya dri public fon.. bengong..

meaw said...

tersangat lah menyampah nengok orang tinggal no gini pastu tulis merapu...huhu..memang patut kena lelong pon :D

zeeck said...

huhu biase gak dapat msg2 yang bukan2~ adoi...papetah...

eh jom join!! XD (sambil menyelam minum air sirap pengantin)
http://zeckze.blogspot.com/2011/08/segment-nak-kumpul-link.html

Anum said...

memang banyak kan no telefon yng kena kompaun

selendang merah said...

kebanyakan benda nie belaku sebab dengki...dia nak jatuhkan maruah sesuatu pihak...kena kan hukum tetentu pada mereka nie adalah satu tindakan yg bgus..

Afuan Shah said...

desperate nau tu..nak lelong bagai...

iedaurora said...

selalu terbaca ape yg diorg conteng kat toilet :)

shaFazie said...

dlm bas pun ade..ishh3 ...mcm2 tol lah

Luqeem™ said...

haha, sy pernah call sorang, dia kata "num yang ada dial tak dpt dihubungi"

cumel je awek tu cakap..haha..XD

siti kektus said...

haha. dah tak cukup paper, tu yg conteng kat toilet. :p

Anak Wak Mail said...

tu lah,,biasa tengok org conteng kat tempat duduk bas..tak malu betol jaja no phone diorang.

ABU said...

tup tap tup tap esok dah raya auuuwww..

syarifahsidrus said...

macam2 tempat dah orang letak no phone..huuu

Munna said...

ahaaa bgus pun kalau phk bkuasa buat mcm ni.biar diorang sedar ckit.wat sakit mata je tgk iklan2 tu.lg teruk kalau tempek kat no jalan...bengang btul

sifu im said...

ak penah tulis no pompuan yg aku bengan kt blkang tandas..haha

cik najihah said...

hahaha...geli dengan org2 yang suke jaja no tepon x tentu hala

azam said...

dalam tandas memang...bukan sendiri tulis tu....mesti orang lain tulisnyer....malulah promote diri sendiri jahat.....hehehe

Liyana Zahim said...

Cam harom je nk compound? Abeh lau tak bsalah? Eleh rjin lak dorg nk sms sume nombor tu kan.. Hahahaha~

NasZ said...

betul tu. banyak gak tengok kat toilet shopping complex yang lama2.

MOHD NASER.com