Wednesday, August 3, 2011

mamat kelantan pengotor,selekeh,serabai,PEMALAS...........

(sebelum baca entry ni, sila bersabar, sebab wa pun tengah hot jugak ni)

Assalamualaikum...........

Alhamdulillah, sempurna sudah puasa hari ke3........... Sebut pasal bulan yang mulia ni kan, aku sadis bile segelintir masyarakat yang still tak menjaga tata peradaban ketika berbicara.........

"terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata??"


Ape korang rasa bila korang baca komen di atas??........Komen ni aku dapat dari sebuah belog yang femes, dan entri pun cukup femes........... (korang cariklah sendiri eh)...........heeeeeee


Sentap tatkala aku membaca........... "mamat kelantan pengotor,selekeh,serabai,PEMALAS hanya layak tuk pompuan N9, reason : 2 2 paling pengotor kat Malaysia ni"

What the Fish???...............Aku bukan kelantanese...........Mahupun permastautin tetap N9.............Tapi aku tetap sentap dengan mentaliti masyarakat yang still bersifat kenegerian macam ni.............. Iye............sifat itu perlu, tapi perlu ka sampai memburukkan negeri lain??

Semangat yang boleh dikatakan tak kena pada tempatnya............. Sepatutnya,semangat itu digunakan sebagai contoh sokong negeri kome-kome semua untuk SUKMA ka, Perlawanan bola ka............


Tapi, secara logiknya, untuk apa membeza-bezakan martabat kenegerian??...................Sedangkan kita berada di bawah pemerintahan yang sama, kita menghirup udara yang sama, kita menjejak atas bumi Allah yang sama...............

Renung-renungkan lah.......selamat beramal................ ^___________^

26 pasang kasut tumit tinggi:

younotme said...

huh.nurul pun tak suka orang macam nih. nak judge pun tgk2 gak wei.itu based on individu, bukan negeri..apa da..kih3.;)

H.J said...

saya kelantanese dan saya memang pemalas..hak3

sergeant keroro said...

tak perlu nak racist ( baca : kenegerian) sangat.

serius that's not cool

laskar pelangi said...

ish ish! mentaliti masih rendah lagi bila cakap pasal benda alah tu ikut negeri..dasat dasat

tieykah said...

pergh!sentap men kutuk2 negeri wa niyh

Luqeem™ said...

mentaliti msyarakat yg suka sngt pentingkan dri sndri, x pntingkan bngsa dan agama..

Syuxer said...

sapa gerangan tuan punya blog itu?drop his/her link in my shoutbox..x boleh neh..dok men sentimen negeri neh wat syuk rasa panas..huh!!

cik najihah said...

walamak..x ptut..melibatkan name negeri tu..

syarifahsidrus said...

melampa. teatp kira sensitiviti walaupun ikut negeri..tak patut ah

::Miss Hearty:: said...

ishhh..tak patot betol lah die..tak kan kerna nila setitik rosak susu sebelanga kan :)

CikMiMiey said...

uihhh , terase hot jugak lah baca sbb CM pom golongan pantai timor , sape laahh hamba allah tu ye , xpikir sebelum tulis ! aiyyyyyaaaaa~ xcool okeh :)

Freaky said...

kenapakah salahkan kelantan dan n9 ? waduuhh x berotak betol

Nadzirah K. said...

statement panas ni..
totally uncool.

ILA HonEyBuNNy said...

fuh3...

memang panas neh...

blog mana neh..nak p baca jap..hehe..

gerammnya dengar...xbaik la kata cm tu...semua terletak pd dri seseorg tu..huwawwa

aPIP said...

xde adab, ni mesti blja tahap sek rendah jer.

!meimei cik ayu! said...

saya juga menjadi mangsa manusia yang mentalitinya tahap rendah..apa ada pada negeri?? kita rakyat malaysia ok..1malaysia..punah ati den cmnie..

siti kektus said...

ish2. moga dia insaf. ^^

Cik RoSs said...

Wowwww..sangat panas!!!

My Mr.Mucuk orang Kelantan.Tak pemalas pun!!Pembersih lagi ado...huhuhuuu

ir yien 9897 said...

wah ..sokong 101 %
buat apa nak bermusuh2 han di antara nergeri lain,
yang penting kita semalaysia,

negara yang aman kot..
hmm.. kolot benar pemikirn..

nak juga blog sapa tu..tak kira...
hehehehe

Tentang Kita said...

lini owg kelantan ....penah dgr statement lelaki n wanita kelantan PEMALAS, x elok ckp gitu....family lini ok jer

hira said...

laaa.. ni ke yang jadi isu tu?

ieda said...

adoiiii ... dugaaannn pose nie .. sabor2 .. aduhhhh adehhhhhhhhhhhhhhhh

x terucap dik akak nie !!!

Asyieq-iN Rkey said...

seyesly sentap mase mule2 bace komen nie kat BN...

sebb mak aku owg n9...

sangat tak snonoh ini manusie...manusie jenis racist..ape tahhh

0nenanina Vanilla said...

ishhh..napela ada orang b'pikiran macamtu.. sya org johor tapi b'kawan jugak dengan org n.9 and kelantan.. xde masalah sebenarnye.. semua manusia biasa.. kalau xsuke tutp je mulut.. kalau boleh gtaula sape empunye entri tu...

iedaurora said...

pengotor & pemalas tu sikap individu kot bkn negeri kan... sabo yer org kelantan & n9!

iPai said...

pergh ... over tuh .. hmm, ntah2 dia pon sama kot .. hahaha