Thursday, August 4, 2011

StoriNori : Pentingnya Comment Moderation....

Assalamualaikum..............

Hari ni masuk hari ke4 kite berpuasa eh...........pejam celik, sekejap je masa berlalu......... Ingat tak entri panas aku semalam pasai komen panas kat sebuah entry dalam belog femes.................Ramai gila cakap perkara tu "uncool"........Yelah, melampau kowt stetmen pengomen tu........Aku ni pun berasap tau..............

Kenapa aku kate Comment Moderation(CM) tu penting,sebab munasababnye,hangpa boleh tapis dulu pape yang ditulis oleh pembaca dalam belog hangpa............ So, komen-komen yang dirasakan tidak sesuai boleh di delete dan tidak di approve..........

Tambahan lagi, kalo cik anom nak mengurat hangpa ka, hantar surat cinta kat hangpa, hangpa boleh pikir 2,3 kali nak approve ke tidak jika hangpa buat CM........... Kalo tak buat,memang senang-senang lah si anom tu serang kat hangpa punye entri.......

Kalau aku, aku suka CM, sebab boleh amik feel dolu baca komen-komen pembaca then approve...........Ade jugak yang gemar CM sebab depa suka nengok komen terkumpul yang beriban sebelum di approve................

Padahnya jika korang tak buat CM tu, orang duk komen-komen maki hamun bagai pun, korang tak perasan perkara tu lebih-lebih lagi yang berjuta-juta orang yang komen dalam satu masa...........Mane sempat kan............

Selamat berpuasa di hari ke4 ni...............Tersilap cakap guna jari, Terkasar bahasa guna hati, 10 jari aku susun mintak ampun kat hangpa semua...............PEACE!!.............ADIOS!

P/s : aasshaanneee nak buat CM?? google aje..........Kalo takdak tutorial tu, jangan segan-segan menanya okeiissss..............




20 pasang kasut tumit tinggi:

H.J said...

nak ngorat soly la kalo mcm tu..haha

Eema Eshya said...

Soly, relax ek?>> hahahha =)

Elih Japahar said...

betul jugak tu cik soly..tapi tiap orang ada alasannya, kalau entry penuh emosi dan kutuk org c anon ni akan automatik ada tapi kalau entry biasa jer..tak ada kot..lagipun CM ni lambat app komen kalau awk tak online.. :)

hira said...

hahaha. betul! kalau buat CM, sekurang-kurangnya kita tahu siapa komen, komen apa yang dia bagi apa semua. kan tu bagus! :D

missina said...

sy tk buatpun CM sbb dah tahu tkkan ade kut cik anon nak kutuk,,,ala bukan femes pun kan,,bile dah femes br buat kut,,hehehe,,,*budget nak femes konon

Luqeem™ said...

heee..sokong!

0nenanina Vanilla said...

betol tu.. now banyak anonymous yang suke attack blogger..ade jugak yang menyamar.padahal ade blog tapi pengecut nak komen..
anyway salam p'kenalan dri saya (^_^)

syaz@rozelt said...

sampai sekarang x buat CM lg..so far pengomen semua baek2 lg..sebab ada time x online..nnt lambat plak nak approve komen2 tu..hehe

Anum said...

terima kasih

Munna said...

kena difikirkan ni soly....dlm entry munna yg psl bini kapten singapore tu adui penuh dgn sumpah seranah kt komen...mls nk reply...nak kena buat gk CM ni.

Siti Hajar Masri said...

akak suka guna cm sbb akak blh tgk siapa komen dan entry mana dia komen..sngkan..;p

::Miss Hearty:: said...

yupp..betol tuh =)

siti kektus said...

senang lah guna cm tu. boleh tau sape komen2 kan. kalau tak buat mmg tak perasan punyalah. ;)

selendang merah said...

thank soly atas perkongsian ini...insyaAllah..sm pon rasa kena wat cm gak..tak bahaya sangt..takut gak lau orang ada maki hamun kita kn..

Afuan Shah said...

paling penting CM ni buat blogger yang memang bnyak org nak komen..kesian depa..kadang2 kena belasah..aduhaiii..

cheqwa said...

betul!cheqwa lagi suka CM.kita buleh tengok sapa yg komen n buleh p terjah balik.kalo xbuat,kita xperasan ada org komen.huhu

sergeant keroro said...

hehe, keroro malas :P

kotak bulat said...

kb pun gne Cm, mudah nak tgk org baca entri lama.. :)

Ezad Skytech said...

hee..mmg guna comment moderation pon...senang nak tengok entri mane yang dikomen..(^^,)

iPai said...

heheh .. wah2 ada org ngurat tuh .. heheh

kita ye auto publish untuk entri pada hari itu sahaja .. post sebelum ni semua kene approve dulu ..