Sunday, August 14, 2011

StoriNori : Salam perantauan

Assalamualaikum..........

Selamat pagi !!!.......



Ucapan salam perantauan ditujukan khas tuk mak ayah kat kampung tengah makan dodol tu, tuk kakak,abang, adik, adik angkat, mak angkat,bapak angkat, jiran angkat,dan sesiapa yang mengenali diri ini, dengan ucapan tulus dan ikhlas, selamat hari raya, maaf zahir batin........... makan kotupat, lemang, rendang, ingatlah kat den kat negara orang ni ye.............


Gambar ni, time SS pogi london........buat pembedahan plastik kasi besorkan bijik mata....... cam barbie dop??.......ahahaha


Time ni, SS pogi jalang-jalang kat jepun......... Konon nak merasa ala-ala drama winter sonata , tapi hampeh, sebab musim luruh pulak...awal sangat SS pergi.........


P/s : lepas ni, SS nak merantau ke wonderland........ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZz

P/s : harap maaf, entri agak berunsur "perasan", dan "syok sendiri" sebab SS tak pernah pun merantau sebegitu jauh...........teeheeeeeee.........Selamat berpuasa :)

lagi P/s : seronok nengok orang buat salam perantauan dalam paper :)..aku buat dalam belog ajelah..hahaha

31 pasang kasut tumit tinggi:

Nur Najwa said...

Suka entri ss ! =D
Yang paling comel masa dekat jepun tuh ! hehehe

Abe Goreng said...

Haha. pe barang pergi london, jepun sume tu. Aku rilek je g siam naik bot beli mercun.kira oversea la tu.HAHAH.

Update: Kartun yg Dimanusiakan!!!

Syazwan Che Deraman said...

oooo..ada kat jepun ye.
singgah la rumah saya.
hahahah

laskar pelangi said...

memang perasan baik punya dak nie..pulas linge nak?? hehehehe...tuela kan.jeles jer tengok dalam paper, orang duk buat salam perantauan..bila nak rasa muka masuk paper cmtu xtaw ahhh..uwaaaa...
pelangi nak g korea...=D

Luqeem™ said...

oh hahahahaha...sy kt london skrg ni..tmpt tu dkt la dgn umah..hehe

JIJI YU said...

ko dok kat mane weh

merahitujambu said...

walau dimana nada berada jangan lupa ole2 ye..hehehe...

MSS said...

hi3...salam perantauaan..comel jep..=D

Mrs. Farhan said...

comel la SS ni. =D

zeeck said...

amboi XD

H.J said...

lorh..kesiannya..meh nak bawak soly p jalan2..ahaha

NUR said...

nak syok sendiri juge boleh tak?..

SITI NOORNADIYANA said...

kemain lagi dekat oversea. ahaha! selamat berpuasa jugak. :D

Atiqah Sa'ahiry said...

nak buat jugaklah..hahaa

abghani said...

pogi kek air trojun kola pilah lagi bes

Nurhasliza Jeffry said...

Jangan lupa jalan balik ke negara sendiri dah la ye. Bile la nak merasa pergi obersi macam Soly. Ahaha.

::Cik Pija:: said...

wahwah, merantau ye? ngehngeh, lagi best kalu taruk dalam paper. ngee, cikpija pun blm penah merasa merantau. stkt kampung kat perlis, belaja kat KL tu pun bleh gakla nak kata merantau kan. hahahaha

siti kektus said...

haha. nice lah ss.



pasni, p lah amazon. hikhik :p

cik najihah said...

jelesnye..nak pandai buat dudel jugak..

NasZ said...

hahaha..ingat betul2 tadi.

MOHD NASER.com

Syahirah Suhaili said...

waiseh..siap pegi london kasi besar bigik mata..hekhek.. 0_0 hehe..comel kot..haha

Miss Nadya said...

hehe..SS ni pandai nyer wat doodle..hehe...but nice..i loike..:)
lagi satu thanks sebab bagi nad semangat masa kembara semalam...nad say thanks di entry ini :: Kembara Ramadhan Belia Merdeka 2011 Part 1

meaw said...

nak buat salam perantauan gak ley dak?hahahaha :P

meaw beralamat alamat letopkeypad.blogspot.com mengucapkan selamat hari raya pada semua pembaca,gagagagagaga...


sengal dak?hehe...

missina said...

amboiii,,nak wat salam perantauan gklah,,jeles2 nih!hehe,,

sleeping_maniac90 said...

awalnye wish raya.. hahahahaha

cheqwa said...

hahaha..cumelnya katun SS jalan sorang2 kat negara orang.xkena culik ke??hahaha

Run Away said...

salam kenal ya...;d

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu...

suka tgk salam perantauan dalam paper...mesti akan baca ucapan n nama diorg..ehhe

sesuai gambar tu dgn doodle...hehe

iPai said...

wewwiitt .. cam real dah tuh .. hahah ...

hari tuh profile picture background gambar paris tuh .. letak laa yg itu .. hehe

ir yien 9897 said...

hahha..
comel nyer syg..mcm real2 lak..

huhu jelous doodle dapat g perantau.. :) huhuhu

kreatif :)

Tea Dno said...

kihkihkih.. speechless.. nak gelak je.. kihkihkihkih..