Friday, September 16, 2011

Mimpi dipatuk Ular

Assalamualaikum....

Pernah mimpikan ular??..... Ade sesetengah mengatakan bahawa mimpi ular ni, membawa maksud yang tak elok... Ade jugak mengatakan bahawa mimpi ular ni, membawa kepada jodoh.... hmmm......



Btw, sebenarnya tadi aku termimpi Ular yang datang menjalar dari tingkap, then datang patuk aku.... Aku pun terus terkejut,bangun dari tido.... Beristighfar aku banyak kali sambi membaca ayat kursi...

Bila tido petang, gitulah jadi... Mimpi yang bukan-bukan... Bila aku duk google pasal mimpi ular ni kan, semua duk berkaitan dengan jodoh... betol ka?....... atau mitos semata?.... hmmm....Adakah aku akan dipertemukan jodoh cepat(gatal la pulak) ?? ......Mentang-mentang la entri baru aku kan "Azam sem terakhir ".. terus mimpi dipatuk ular,....

Pencarian google di halaman dungun.net , menemukan aku dengan tafsiran mimpikan Ular...

"Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular, bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh.

Dan bila anda telah menikah bermimpi demikian, bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup.

Mimpi melihat ular kecil dengan tiba-tiba berubah menjadi naga, bermakna akan ada orang besar yang menolong anda.

Melihat ular berwarna-warni, bersirat kebahagiaan segera terbayang pada anda.

Mimpi melihat ular yang banyak sekali, bermakna akan panjang umur.

Mimpi dikelilingi banyak ular, bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda..."



P.s : Kena cakap kat mak dah boleh kahwin ni...(mode gatal lagik)...hahha

27 pasang kasut tumit tinggi:

Lady Diana @ Lat'z said...

haha....Lat'z pernah mimpi bunuh ular..!! Ular dgn jumlah yang banyak..bunuh guna rotan..banyak tp kecil sebesar telunjuk je..Pastu tetiba dlm mimpi tu Lat'z rasa takut sbb ada ular besar nak kerja 7 cari Lat'z..Lat'z melarikan diri...terbangun dari mimpi..mak kata.."banyak org minat dgn Lat'z tp Lat'z tolak..n ada yg berpangkat besar (ular besar) berminat dgn Lat'z tp Lat'z tak mahu dan mengelakkan diri"..(O.o)

JIJI YU said...

muahha..aku salu mimpi wet dream tu camne lak

Dang Intan Duka said...

dang dulu pun pernah mimpi kan mcm tu gak...
orang kata, ada orang dengki dekat kita..
tp, pape pun byk kan berdoa untuk jauhkan dr semuanya yg tak baik..

peace

nelly said...

banyak kali mimpi ular ~
=.=

Azzah said...

amboi gatai yer..

muhamad hanif said...

aku ?


No komen yaa =)

Miela Tahril said...

yunk miela search, ade ckp jdoh xlama lg.ade cakap terkena sihir dan tlah masuk ke badan...ape-ape pon wish yg pertama...cepat kawen ye :)))))

aimie amalina said...

aiyoooookkkkk
cek soliii
hehehee
mudah2an kamu sentiasa hepi
walau kamu mungkin bakal dipinang
hihihi...
kekdg mainan tidur
sebab tidur ptg kan...

Zul Fattah said...

soly.. baik ko rujuk ustaz.. aku dengar ustaz aku cakap.. kalau mimpi kena patut ular.. ada org hantaq sihir kat ko..
baik ko jaga2...

Ezad Skytech said...

wahhh..bukan main lagi ye SS ni..haha~

merahitujambu said...

nk mimpi ular leh x..hehehehe

Acik said...

blh sangat dah ler tu minahhhh! acikpun dah bau nasik minyak ni ...
selamat .. selamat! bukan kasim selamat taw! :)

maszull said...

salam soly...dah ada yg berkenan kot...:)

Luqeem™ said...

sy x mimpi..cmne tu..haha

Ajeyy Rawk said...

Assalamualaikum .. lama sungguh Ajeyy tidak berblog .. update pun dah lama .. blogwalking blog sahabat2 pun dah lama x buat ..

hehe, jom baca dan komen 2 entry latest dari Ajeyy :

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/diari-hari-raya-aidilfitri-2011.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/nikon-get-together-at-kota-bharu.html


have a nice day gengs :))

kotak bulat said...

xpernah lak mimpi kne patuk ular..hahhaa

Yatie Awang said...

kakak selalu mimpi dikejar ular je tapi tu dululah...sekarang dah tak ada dah...hehehe

Syazwan Che Deraman said...

ada betolnya jugak tu jodoh nak datang.
heheh.

sleeping_maniac90 said...

damn!! ak xpna mmpi cm tuh..
bile ak mau kawen nih?? hahaahhah

aniki said...

time aku tadika dulu selalu gak aku mimpi camtu..tapi aku tak kawin2 pun lagi??

dayu_myself said...

hahaha....besnye lau betul cpat kawen..ngeh3...dah de calon belum tu??
wahahaha

Dzarief Zuhdi said...

hhaha.. dah sampai seru tuh... jngn lupa jemput yer.. hehehe ;p

LadyBird said...

dalam Islam.. andai mimpi dipatuk ular.. ia sebagai petanda yg x baik.. mungkin disihir.. ataupun ada org berniat x baik pd kita.. jadi sebelum tidur..amalkan membaca surah tiga Qul dan ayat kursi serta al-Fatihah..

Anis Adila Aris said...

sokong dengan ladybird,..
sebab pernag dgr ustaz cakap macam tu..

fiq. said...

saya pon pnh post entry cenggini, ade org cakap pasal jodoh an d ade jugak pasal sihir, kawan saya kata yang berkaitan jodoh ni, kalau mimpi tu dalam pukul 2-3 pagi (pagi2 la)

Elih Japahar said...

Dikejar/dibelit ular tu ade org admire atau suka kita, dibelit ular/dipatuk ada org benci/tak suka dgn kita...ni arwah Ayah sy yg cakap, tapi bila disiasat mmg ade org memfitnah/tidak suka dgn sy masa tu...

masa tu mimpi kena patuk jugak :)just sharing

cik najihah said...

opss takut hugak bile mmpi ular ni