Thursday, October 6, 2011

Antara kenangan dan memori tersimpan

Assalamualaikum.....

Apabila kita keluar merantau ke tempat orang yang best-best, of coz kite tanak balik dengan tangan kosong kan.... Kadang, dengan "keychain" saje pun dah cukup tuk mengingatkan kite dengan memori tu....

Hobi aku mengumpul keychain pemberian rakan-rakan sebenarnya..... Bagi aku, setiap keychain sangat mempunyai nilai yang tersendiri (valueable) walaupun harganya murah.....Ia boleh mengingatkan kita pada pemberi, mahupun lokasi atau tempat yang dikunjungi.....


Ade ke keychain korang kat atas tu?...Rasanya kat situ ade terselih satu keychain pemberian pemilik blogger "LIFE and LOVE"..... The latest keychain aku dapat adalah yang bear tu dari seorang teman BFF, dan keychain dari bandung pemberian kakak....:)

P/s : semak sungguh gambar Faizal kat situ...haisshhh...
P/s : Ade sape-sape nak bagi aku keychain?? heeeee

31 pasang kasut tumit tinggi:

Ezad Skytech said...

hee..cute2 pulak semua keychain2 tu SS..nak satu boleh...? haha~

Elih Japahar said...

Nak keychain dr sarawak tak?..kalau nak bagitau, hehe

aimie amalina said...

bole2!
nak keychanin cm ne?
hehhehehe

NA said...

Setiap orang suka kumpul sesuatu benda untuk kenangan.
Tapi saya tak berapa sangat suka nak kumpul keychain. Hehe.
Kalau dekat leh kasi satu keychain dari Aussie :)

-wina1979-

♕ Mr.IX ♂ said...

banyakknya...klu g memana mesti keychain yg jd souvenier....

blog~blog~ blogwalking sana-sini!! (≧◡≦)
≧^◡^≦ check out my Latest Entry :
*Anak Melayu Pertama Pensyarah Oxford
*Kenapa Umat Islam Sembah Kaabah
*Maher Zain - For The Rest Of My Life | Official Music Video

Zul Fattah said...

mak aii.. banyak nye ko dapat? aku baru dpat 1 je.. semenjak main blog ni

SoLy SoLicious said...

@Elih Japahar nak2..hee

@aimie amalina yg comel2..heeee

Aki said...

kalau keychain muke aki,nak tak?? ha ha ha.. sebab minggu depan nak gi workshop buat keychain kot.. mungkin nak print out muke katun aki tu wat keychain.. ho ho ho.. :-p

Nadzirah K. said...

banyaknye :)

JIJI YU said...

sumer hadiah org kasi aku simpan lam kotak

Azzah said...

keychain kalau dapat kat azzah,hilang!

shaFazie said...

soly nk keychain eakk..mai2 ambil nie

ir yien 9897 said...

owh kalau macam tu nk bagi hadiah bezday keychain jerlah.. :)

bagusnyer menghargai pemberian orang..even sekecil mana pun barang itu kan :)

::Miss Hearty:: said...

wahhhh..
banyaknye keychain soly..!!
kte gantung kat beg je.hik3 :D

Tentang Kita said...

sentimental value tu....ilang satu mesti duk termenung jer kan

siti kektus said...

nak ke? nanti kite bagi yang ada tulis siti kektus na. hehehe :p

Bro ahmad said...

banyaknya koleksi hmm..bro koleksi syiling je..p

oli-go said...

boleh bukak galeri neh..hahahhaha...

oli-go said...

@Zul Fattahko dapat yang dari blogger nasir tu kan..yg ko sebok bg tau aku tu...

merahitujambu said...

byknya koleksi keychain soly...ole2 kawan bg eh

ieda said...

wahh dikk banyaknya key chin ..
akak dah lama x kumpul keychain .. skrg nie lebih kepada Fm :)

Elih Japahar said...

Email dgn sy alamat Soly..elihjapahar@gmail.com

Bui Junaidi said...

wah..byknya
siap gantung cantik2 lagi

abghani said...

byknya koleksi keychain

Acik said...

heheee ..
acikpun kumpul keychain and fridge magnet.
tp banyak keychain dr obesea acik dah derma kat skolah sb skolah mintak! erkkkk ... heheheheeee!

bobiedanbad said...

koleksi yg menarik dan pic faizal tahir itu juga menarik hehehe

Marina said...

marina biasenye kumpul magnet...hehe

faridah nazurah said...

ada gak keychain banyak2 tapi takde la siap gantung2.. hehehe just letak dlm kotak je. maybe dah berhabuk kot.. hahahhaha simpan je

zahidah seran said...

tak reti simpan menda kecik2 gini...
kang tah ke mana...

sue perbs.. said...

sy pon suke dpt keychain.. klu dri kwn blog ade dpt satu je.. nk gak la keychain bnyk2

NasZ said...

wah..banyaknya keychain. hehehe.

MOHD NASER.com