Saturday, October 29, 2011

Sindrom biasa bila hujan

Assalamualaikum..

Musim hujan sekarang makin cepat, lama dan berterusan kan... Sampaikan negara jiran Thailand sebahagiannye dah ditenggelami air termasuklah kilang-kilang pemprosesan...Haishh...rugi besor nampaknye depa-depa ni....

Tika musim hujan, tahukan kome-kome sekelian, terdapatnya sindrom-sindrom yang biasa berlaku.... Kalau tak berlaku namenya luar biasa...

Antara sindrom tika musim hujan...

Tidur
Yang ni, kompem la kan.... bila ujan aje, sejuk....bile sejuk mata pun kuyu dan layu....Dapat duk dalam selimut, then rasa suam-suam tu, terus la lelap sampai tak mau dah......Bila bangun tidur pulak, suasana hujan lagi, terus sambung tidur sampai kepala pening dengan mata pun membengkak....

Makan

Yang ni paling best...Bile hujan je, perut pun mula berirama dondang sayang.... Damn... Dolu-dolu, aku dengan mak aku seminggu sekali kot beli makanan tuk stok rumah.... Mak aku geleng kepala sambil cakap "mengalahkan mangsa banjir ha beli makanan"..... Ape tak nye, semua makan pulun bawak masuk troli... Haishhh....nafsu makan semata.... tapi yang peliknye time ujan je, perut ni asyik nak lapar je...

Malas/Bosan
Yang ni memang dah macam pembawaan wabak je... Bila hujan perasaan malas dan bosan tu makin menjadik-jadik.... Nak buat homework, mengantuk, bile nak basuh baju ,hujan pulak menghalang....... Nak keluar terbatas pulak hujan... *sigh..Sebenarnye bile hujan ni, banyak aje alasan ye...haha

Mandi Hujan

Best kot bermandi manda time hujan... Kecik-dulu selalu la aku praktikkan main hujan, tapi bila takde guruh la...Aku takut guruh wei... Dush... Main kapal-kapal kecik....Korang pernah buat?.... Nostalgia sebenarnye.... Tapi, bile air surut penuh la sampah depan rumah dengan kertas-kertas buat kapal tu... Big mama pun ape lagi.... marah la die...haishh

Gangguan Emosi
Ade jugak emosi terganggu bila hari hujan....Nak tahu kenapa?.... maybe orang tu, jemur baju... lepas tu die buat hal die sampai tak sedar kat luar tu hujan... nengok-nengok baju dan cair balik... Damn.... Mane tak sakit hati... lebih-lebih lagi baju basuh pakai tangan u... Panas jap rase.....

BTW, Hujan tu rahmat Allah..... Xpayoh ler nak marah kat hujan tu... Hujan tak bersalah..marah kat awan sebab mengandungkan banyak air sangat sampai kembong....*tet

P/s : Terengganu Vs negeri sembilan.... Peteh ganu peteh !!


19 pasang kasut tumit tinggi:

Mrs. Farhan said...

hahhaha. hujan tu air je. hhehehhe. lama x jenguk sini. rindu soly. =D

Asyikin said...

hahahaha, betul sgt tapi bab makan tu tak pulak, sebab kepala otak more to tidur time hujan. hihi

Operasi Hitam said...

musim hujan jgn g air trjun.. bhye,,

ayne said...

makan! sebab bila hujan mesti lapar.. haha

kotak bulat said...

kb suka tido je..hehehe

cik najihah said...

kalau hujan selalu ape lagi bergumpal dlm selimut tido weee
akk di blog sy :))

aimie amalina said...

kikikiki
i loveee rain
ohhhh bukan si rain penyanyi tu

heee\
tula pelik gak
mungkin perot minta jerit2 ujan kot
tu yg lapooo jek
hehehehe

Azzah said...

ujan syiok tido..:)

siti kektus said...

kite pon terasa panasnya bila baju sedang elok di sidai terus di basahi hujan. sobs.

haadziq said...

tido la paling best..=)

NasZ said...

tido masa hujan memang kewajiban. hehehe.

Nadzirah K. said...

tido time hujan memang best :)

Syazwan Che Deraman said...

bleh jadi gila bila hujan ni..
heheh,
ganguan emosi.

Bro ahmad said...

goreng cekodok..minum kopi husshh best2

maszull said...

assalamualaikum soly...mmg best hari hujan cuaca nyaman tapi kene ada matahari juga baru setara kn...:)

iMBobo said...

kalau lps basuh kereta lps tu hujan, mesti tension haha

BlueiceButterfly said...

~wah..panjang lebar penerangan pasal hujan..hehe :)

Ezad Skytech said...

haha...bila hujan...tidur la aktiviti paling best...heee~

Anak Wak Mail said...

saya suka hujan!!yahuuu..hihi