Tuesday, December 27, 2011

colourfull of the night

Assalamualaikum....


Terasa teramatlah sangat sungguh bersalah bila blog kesayangan aku ni terbiar begitu je..... Al-maklumlah, sekarang ni, kami-kami sedang bergelut dengan musim-musim genting...... "festival mengadap buku".........

Exam tinggal lagi seminggu aje..... Exam satu hal, assigment pulak satu hal bila nak submit kat lecture...... Projek aku yang terakhir (kecuali tesis) ini lah die..... Pameran photographi......

Aku amik kelas photographi sebagai subjek pilihan bebas selain wajib major di fakulti..... Bile aku masuk kelas ni baru lah reti seposen dua pasai shutter speed la, ISO la, BULB la.....Selama ni pandai pegang kamera dan tahu picit amik gambar je.....

BTW, 29/12 ni (khamis) , kelas photographi akan adekan pameran photographi di Kolej Keris Mas UKM.... Sape-sape yang berminat photographi, moh ler datang ye,.....


FYI, Aku pi amik gambar dekat I-city sebagai salah satu gambar untuk pameran nanti......Syarat gambar pada waktu malam ialah "no flash" atau pun pakai BULB...... Pakai BULB macam susah sebab aku tak kreatif mana.... So, aku amik pendekatan amik gambar takde flash lagi la senang......

Kali ke 2 menjejak ke I-City

Canon EOS 1100D
f/5.6 | ISO 200 | 1/20s

Terang malam | f/4.5 | ISO 200 | 1/30s

f/5.6 | ISO 200 | 1/25s

its colourfull of the night babeh

Bintang malam | f/4.5 | 1/6s | ISO 200



ISO 200 | f/22 | 16s

Yang ni, pakai BULB..... Aku tak kreatif sangat....So, jadik lah corak macam ape ntah,,....memang fail sungguh....

At last but not least.........Aku harap projek pamera photographi ni berjalan lancar hari khamis ni........ Exam pulak menanti seawal 3hb januari.............

Maka, tamat lah liku-liku sebagai seorang pelajar "degree" di UKM.......InsyaAllah..

Jadual exam..... Mujur lah banyak jugak gab....

P/s : Mintak maap kalau tak sempat berkungjung balas..... Pelan-pelan bw ^^

32 pasang kasut tumit tinggi:

Sunah Sakura said...

cantiknye macam sakura!

aimie amalina said...

weeeee
patotla la lame dh x nmpak soly
heheheh


awww
ade gaya jadi budk potograpi ni
cntik jugak

mumui said...

cantik gambar bunga2 ict tu...hehe

maszull said...

assalamualaikum soly...cantik semua gambar yg soly diambil tu...semoga berjaya yer..:)

eVa said...

wah untung dpt blaja photography.. sy minat tau tp masalahnya tak pandai.. org ajar tak masok2 jugak kepala ni.. hahaha.. rugi betul...

jgn stress.. gudluck for ur exam k ;)

Yatie Awang said...

cantik...akak suka

tak pe buat yang penting dulu, itu semua untuk masa depan kan? buat yang terbaik dan selamat berjaya..

Perbaiki akhlak dan
peribadi

pengemis Cinta~ said...

cantikla SS amek gambar tu..huuhu..ICT..im coming...afta examla..hehe;)gudluck exam dear..may Allah ease everything..ameen..

gedek! said...

kamu dah 2 X sampai...?

uncle sekali pon belom!

ABU said...

aku tak reti main iso aperture bagai.. aku main tekan je hahahahaha

keri ikhwan said...

pergh, best dpt bljr tuu... cntik jer gmbar2 tuu

Miss Nadya said...

cntiknye semua gmbr 2..bestnye pndai guna bulp ciap ad nme soly lg..pameran 2 sesiapa p0wn blh pergi ke?xpe,amik exam dlu bru pk nk blogwalking k..gud luck dear..

P/s : tq cyg doa nad menang..

ir yien 9897 said...

wah g ict.. hei jgn merayap..exam nk dekat..hehehe :)

AyiLarimA said...

Gambar sume cantik2. nanti bole ajar Mira. even Mira ni mmg photographer, tpi xsalah rasenye klau nk tmbah ilmu kan? hehe. Go0d2 !

Gudluck for exam ya, Soly. :D

EB said...

Good try..
Ambik gmbr ni ada pki tripod x?
Napa x naikkn ISO? (Kalau x pki tripodlah.. If naik smpi 500 gmbr will be okay lg..
Cuba naikkn.. Jgn risau noise...
Noise is art.. hehehe..
Btw good luck..

EYFAalias said...

gantiknya gambar. snap sndri ke? huhu

fiey zara malaiqa said...

wahhh..nak abes dah..best nyer
dah berzaman baru nak sekodeng sini..huhu~
dah follow #1497

syiela said...

suka gambar terang malam

Ezad Skytech said...

wahhh..serius..cantik la gambar2 ni soly...sy reti tekan je..haha...

Bui Junaidi said...

bui dgn syiela sama..suka gambar terang malam...

Munnafendy said...

cantik2 gmbr soly amik...paling menarik yg ada tulis nama soly tu..suka!

KAMIHIDUP said...

wohoo, nice pic. pergi jalan bestnya. :)

Anak Wak Mail said...

cantik giler pic2 ni..nyesal tak amik kelas photography dulu..haha..;)

sue perbs.. said...

wah.. cantek... dh mcm2 ade kat i-city tu kan.. dh lama tk pergi

Azzah said...

ambik gambo kat i-city mmg sesuai sangat sbb cantik..

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

nice dear.. da lme x p ict

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lama x g icity..

shaFazie said...

kite tgk pic tue semua chantek2..

soly...gud luck utk exam next week:d

Nadzirah K. said...

nice :)

iPai said...

wah .. syok ye kalau masih belajar lagi .. ada macam2 aktiviti boleh join .. dah skrang dah boleh kira unit ko k lagi ..

bertuah betul soly ..

all the best utk exam k

semutsengal said...

hai cik photographer.


boleh berkenalan ? LALALALALLA

Rashid said...

Moga berjaya selesaikan segalanya. Rileks k ..

alaa rindu pula kat UKM ..

✿ Milly Molly ✿ said...

Cantek la yg gambar bunga tu. LIKE! Selamat menjawab exam oke. Pelan-pelan jawab. Hehe